Hoe 'Halloween Kills' het laatste hoofdstuk in de Michael Myers Saga vormt

Inhoudsopgave:

Hoe 'Halloween Kills' het laatste hoofdstuk in de Michael Myers Saga vormt
Hoe 'Halloween Kills' het laatste hoofdstuk in de Michael Myers Saga vormt
Anonim

Ondanks wat er vooraf werd geplaagd, hadden fans nooit verwacht dat de titulaire schurk van Halloween Kills aan zijn einde zou komen. Michael Myers heeft talloze aanslagen op zijn leven overleefd, kogels, steekwonden in overvloed, en toch gaat hij nog steeds sterk. De aanvankelijke veronderstelling na Halloween in 2018 was dat Myers uiteindelijk was opgebrand of dat hij bij de laatste inzending zou bezwijken aan zijn verwondingen, maar dat deed hij niet. The Shape slaagde er op de een of andere manier in om nog meer van zijn kwade kracht te benutten, schijnbaar opstaan uit de dood in de laatste momenten van de film.

In die scène staat Myers op van de vloer nadat hij is geslagen en gestoken. Hij stuurt prompt de menigte die hem omringt weg en loopt heel weinig schade op in het handgemeen. The Shape sluipt dan terug in de schaduw totdat het publiek hem weer achter Karen Nelson (Judie Greer) ziet verschijnen. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar hij verminkt op venijnige wijze de nietsvermoedende moeder en laat een blijvende indruk achter op het publiek. Wat kijkers zouden moeten onthouden van de climax van Halloween Kills, is hoe het leidt naar het laatste hoofdstuk van de trilogie van David Gordon Green. Om precies te zijn, het einde van Michael Myers.

Dood van Michael Myers

myers promostill middle
myers promostill middle

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) heeft het uit op haar broer sinds hij Haddonfield getraumatiseerd heeft met massamoorden. Ze blijft proberen en proberen het vleesgeworden kwaad in de grond te stoppen, maar The Shape slaagt er elke keer in om de dood te ontwijken. Strode wil hem het liefst dood hebben, en dat is zonder te weten wat er onlangs is gebeurd.

Als ze hoort dat Michael Karen heeft vermoord, wordt Laurie gek. Ze vecht al tegen een ernstig geval van PTSS. Haar dochter verliezen aan de moordenaar die haar geboorteplaats teistert, zal haar over de rand duwen. Laurie zou zelfs een kamikaze-actie kunnen ondernemen om ervoor te zorgen dat zij en haar broer samen sterven. Aan de andere kant probeerde ze hetzelfde in Halloween van 2018 en faalde door tussenkomst van de brandweer.

Hoewel het ter discussie staat wat Laurie nu gaat doen, is de jacht op Michael Myers de meest waarschijnlijke richting. De stad probeerde een keer met een aantal prominente bewoners die hun doel bereikten door Myers' handen, hoewel een verandering in tactiek zou kunnen werken. Misschien ha alt Strode een pagina uit het speelboek van Friday The 13th en steekt de bovennatuurlijke schurk in een hinderlaag. Dat was de enige manier waarop mensen Jason Vorhees konden uitschakelen, dus misschien is het een soortgelijk geval voor Michael Myers. Hij kan opstaan uit een schot of een steekwond, maar plaats hem in elkaar kruisende vuurlinies, en de dingen zullen anders aflopen.

Of, Allyson (Andi Matichak) zal het toneel vormen voor wraak op Myers. Hij vermoordde haar vriend op brute wijze, sloeg haar moeder dood en brak genadeloos een van de benen van het meisje. Ze zal ook haar grootmoeder willen verdedigen als Laurie opnieuw een roekeloze poging doet op Myers. Het publiek kan erop rekenen dat Strode overhaast reageert op de moord op haar dochter, en het is aan Allyson en agent Hawkins (Will Patton) om haar te stoppen. Ze zijn getuige geweest van vele dwaze pogingen die mislukken, en Laurie razende zou op dezelfde manier concluderen.

Familiezaken

Jamie Lee Curtis als Laurie Strode in Halloween Kills
Jamie Lee Curtis als Laurie Strode in Halloween Kills

Halloween Eindigt echter naar alle waarschijnlijkheid een familieaangelegenheid waarbij Laurie en Allyson de leiding hebben. De overgebleven overlevenden van Haddonfield zullen zich waarschijnlijk op een meer georganiseerde manier verenigen om deze keer op The Shape te jagen om verdere slachtoffers te voorkomen. Halloween Kills bewees dat een gewone menigte niet zal slagen, maar de inwoners van de stad die een hinderlaag leggen onder het mom van een typisch jaarlijks feest, zouden de amorfe entiteit overrompelen. Myers beschouwt zichzelf als slim en ongrijpbaarder, maar dat is zijn grootste fout. Hij is niet langer een boeman of mythe die op de loer ligt in de schaduw. Hij is gewoon een andere seriemoordenaar. En met alle lichamen die hij zojuist aan zijn lijst heeft toegevoegd, gaan ze er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de erfenis van Michael Myers ophoudt waar het begon.

Halloween-einden een meer nostalgisch gevoel geven, klinkt als de meer passende manier om deze franchise ook af te ronden. De afgelopen twee inzendingen hadden betrekking op frontale aanvallen en stadsbrede jachten die verschilden van niet-canon-sequels. Wat fans willen van het laatste hoofdstuk, is een verhaal dat Halloween 1978 opnieuw bezoekt voordat Myers de stad in brand stak. Iets in de trant van Haddonfields bewoners die de vakantie vieren alsof The Shape niet bestaat. Maar deze keer vangen ze hem in de val terwijl hij nietsvermoedende individuen aanv alt op plaatsen die hij eerder heeft bezocht. De rollen omdraaien op Myers is een leuk vooruitzicht om te overwegen, in alle eerlijkheid.

Na alle pijn en hij heeft de stad doorstaan, zou het poëtisch zijn om Myers te lokken om mensen aan te vallen op de plaatsen waar zijn moordpartij begon. Hij heeft doelloos tientallen mensen vermoord zonder reden, dus hij zou nooit anticiperen op vallen die voor hem werden uitgezet op locaties in zijn geboorteplaats. Kijken hoe Myers wordt geslagen en mishandeld over Haddonfield klinkt ook als een publiekstrekker. Bioscopen werden stil toen hij Karen en verschillende andere prominente personages vermoordde, hoewel we een tegengestelde reactie kunnen verwachten wanneer de schurk eindelijk voorgoed ten onder gaat.

Halloween Ends draait vanaf 14 oktober 2022 in de bioscoop.

Aanbevolen: