Seinfeld' dwong Julia Louis-Dreyfus een iconische rol in deze film af te wijzen

Inhoudsopgave:

Seinfeld' dwong Julia Louis-Dreyfus een iconische rol in deze film af te wijzen
Seinfeld' dwong Julia Louis-Dreyfus een iconische rol in deze film af te wijzen
Anonim

Succes vinden in Hollywood, of het nu op het grote of kleine scherm is, kan veel kansen bieden. Als je eenmaal in het bedrijf bent doorgebroken, is het belangrijk om de goede tijden voort te zetten door de juiste rol op het juiste moment te krijgen. Het is moeilijk om te doen, maar degenen die dit voor elkaar krijgen, blijven aan de top van Hollywood.

In de jaren 90 ontketende Quentin Tarantino Pulp Fiction en de film werd een klassieker. De film had een perfecte cast en op een gegeven moment wees een ster uit Seinfeld zelfs een hoofdrol af.

Laten we terugkijken naar Pulp Fiction en kijken welke ster een belangrijke rol in de film afwees.

'Pulp Fiction' is een klassieker

In 1994 kreeg de wereld een van de beste jaren in de filmgeschiedenis, toen de ene klassieker na de andere op het grote scherm verscheen. Voor velen was de beste film die dat jaar in de bioscoop te zien was niemand minder dan Pulp Fiction, dat door velen nog steeds wordt beschouwd als een van de beste films die ooit is gemaakt.

Ondanks dat hij maar één foto onder zijn riem had, wist Quentin Tarantino precies wat hij deed toen hij dat jaar Pulp Fiction uitbracht. In een periode van 12 maanden met films als The Shawshank Redemption, Speed, Dumb & Dumber, Clerks en Interview with the Vampire, om er maar een paar te noemen, was Pulp Fiction een echte uitblinker die een blijvende erfenis smeedde.

Er waren zoveel dingen die deze film tot een fantastisch stukje cinema maakten, waaronder de geweldige castingkeuzes die in elke rol werden opgenomen, aangezien geen enkel personage in deze film ook maar in het minst verkeerd werd gecast.

Het zag er bijna heel anders uit

Pulp Fiction is het perfecte voorbeeld van een film die alle kleine dingen goed deed toen het samenkwam, en Tarantino had niet beter kunnen presteren door elk element van deze film samen te stellen. De regisseur van de krachtpatser moest echter veel keuzes maken, vooral op de castingafdeling.

De casting van Bruce Willis als Butch was vooral geweldig, maar dit was een rol die bedoeld was om naar iemand anders te gaan.

Volgens MovieWeb, "Oorspronkelijk bedacht Quentin Tarantino de "palooka" bokser gespeeld door Bruce Willis als een jongere opkomende bokser. Hij zag Matt Dillon in de rol. Maar nadat de acteur naar verluidt te lang duurde om te beslissen, herwerkte Tarantino het personage en cast Willis, die aanvankelijk had gehoopt huurmoordenaar Vincent Vega te spelen."

Andere artiesten die in aanmerking kwamen voor rollen in de film zijn Daniel Day-Lewis, Pam Grier, Michael Madsen, Kurt Cobain, Mickey Rourke en zelfs Christian Slater, volgens NotStarring. Dat is een hoop talent, maar uiteindelijk kreeg Tarantino de casting precies goed en veranderde de film in een enorme hit.

Tijdens dit castingproces kreeg een ster uit Seinfeld daadwerkelijk een hoofdrol in de film aangeboden.

Julia Louis-Dreyfus speelde bijna Mia

Dus, welke Seinfeld-ster kwam in de buurt van de hoofdrol in Pulp Fiction? Het bleek niemand minder dan Julia Louis-Dreyfus te zijn, die de iconische Elaine op Seinfeld speelde. Ze was een hot item dankzij het feit dat Seinfeld een groot succes werd, en het is duidelijk dat veel mensen zagen wat ze voor elk project kon betekenen.

Quentin Tarantino schuifelde door veel verschillende namen terwijl de casting precies goed was voor Pulp Fiction, en volgens MoveWeb kreeg Julia Louis-Dreyfus de rol van haar leven aangeboden.

"Julia Louis-Dreyfus kreeg de rol van Mia Wallace aangeboden, volgens haar agent, maar ze had het te druk met Seinfeld. Halle Berry, Meg Ryan, Isabella Rossellini, Daryl Hannah, Joan Cusack en Michelle Pfeiffer zijn allemaal zeiden ze auditie te hebben gedaan voor de rol, "schreef de site.

Dat is een waanzinnige hoeveelheid talent voor een enkele rol, en het is indrukwekkend dat Dreyfus ze allemaal versloeg voor de rol van Mia. Het afwijzen van de rol opende echter de deur voor Uma Thurman, die het optreden kreeg en nooit meer achterom keek.

Volgens MovieWeb: "Zoals het verhaal gaat, wilde Tarantino Uma Thurman zo graag dat hij haar het hele script telefonisch voorlas. Het paar werkte natuurlijk nog vele malen samen."

Uiteindelijk was Thurman de juiste persoon voor de baan, en het is bijna onmogelijk voor te stellen hoe Pulp Fiction eruit zou hebben gezien met iemand anders in de rol. Ze werd zelfs genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol bij de Oscars.

Ondanks dat ze niet in staat was om de rol van Mia in Pulp Fiction op zich te nemen, ging het prima voor Julia Louis-Dreyfus, een legitieme legende van het kleine scherm.

Aanbevolen: