Is 'The Sixth Sense' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Inhoudsopgave:

Is 'The Sixth Sense' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Is 'The Sixth Sense' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Anonim

In 1999 werd 'The Sixth Sense' in de bioscoop uitgebracht, en zeggen dat het een impact zou kunnen hebben, is nogal een understatement.

Met Bruce Willis aan het roer was de film een enorm succes aan de kassa en ontving hij geweldige recensies. Zoals we in het hele artikel zullen onthullen, werd de film bijna niet gemaakt vanwege het enorme prijskaartje van M. Night Shyamalan aan het project.

We bekijken wat er achter de schermen gebeurde voordat de film werd uitgebracht, samen met het succes dat het aan de kassa zou worden.

Daarnaast beantwoorden we de vraag die fans zich misschien afvragen: is het gebaseerd op een waargebeurd verhaal? De reactie kan voor veel fans een schok veroorzaken, omdat er misschien een jongen is met soortgelijke gaven als het personage van Haley Joel Osment.

De film was bijna niet gemaakt

M. Night Shyamalan was niet aan het klooien als het ging om het script van 'The Sixth Sense'. Vanaf het begin zette hij een aantal serieuze clausules in het script, waaronder dat hij als regisseur aan het project was verbonden, samen met een minimumbod van $ 1 miljoen voor het script.

Naast 'The Hollywood Reporter' zei M. Night dat hij het script zou hebben opgeschort als er geen interesse was en in overeenstemming met zijn clausules.

''Ik moet als directeur worden aangesteld en we krijgen een minimumbod van $ 1 miljoen', zei hij tegen hen. "Als ze het willen lezen, moeten ze weten dat dit begint bij $ 1 miljoen.'"

“‘Het is prima als niemand dat geld ervoor wil betalen. Als ze het niet willen halen, leg ik het op de plank.’ Je moet niet bluffen als je dat soort dingen zegt. Ik was niet aan het bluffen. Ik zal andere dingen doen, maar ik zal de film niet maken.”

Uiteindelijk was er, zoals hij verwachtte, een enorme biedingsstrijd om het script, waarbij Disney als beste uit de bus kwam. De studio die de film oppikte was enorm, vooral gezien de beoordeling die het kon gebruiken van 'PG-13'. Dit gaf om een breder publiek te filmen, in tegenstelling tot de beoordeelde 'R'.

“Ik herinner me dat het eindigde toen Disney hoorde dat een ander bedrijf met een groot aanbod zou komen. Dus belden ze meteen en zeiden: 'We willen het sluiten. Nu meteen.'”

Het was een enorm moment voor de film en het werd gevolgd door een groot succes aan de kassa.

'The Sixth Sense' was een enorm succes

De film uit 1999 was een monster aan de kassa. Met een budget van $40 miljoen bracht de film maar liefst $672 miljoen op.

De cast plukte ook de vruchten, vooral Bruce Willis die een bonusclausule in zijn contract had op basis van de winst van de film. Bruce liep weg van de film met meer dan $ 100 miljoen. Het was het meeste geld dat hij verdiende voor een enkele film in zijn carrière.

Shyamalan gaf de cast een aantal belangrijke rekwisieten voor het succes van de film en in feite beweert hij dat hij er misschien niet voor had gekozen om de film te maken als Osment niet was gecast.

“Er was iets magisch aan zijn auditie”, zegt Shyamalan over Osment."Toen ik de kamer verliet, zei ik tegen de casting director: 'Ik weet niet of ik de film wil maken als het niet met dat kind is.'" Vooral nadat de acteur de iconische zin van de film had uitgesproken: "Ik zie dode mensen.”

Het blijkt dat er een jongen is die lijkt op het Osment-personage uit de film. Zijn naam is Elijah Howell en zijn verhaal is behoorlijk opmerkelijk.

Elijah Howell is de echte 'Sixth Sense'-jongen

Is de film gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Volgens Huffington Post kan het antwoord fans verrassen. Er is een jongen in Napels, Florida van wie wordt gezegd dat hij paranormale krachten heeft. Hij voorspelt niet alleen toekomstige gebeurtenissen, maar hij kan ook contact maken met de overledene, inclusief zijn latere grootouders. Zijn moeder herinnerde zich enkele van de huiveringwekkende ervaringen.

"Toen ik zwanger was, zei Elia: 'Mama, je baby gaat met God mee'. Ik zei: 'Zeg dat niet Elia, zeg dat soort dingen niet', omdat ik bang was omdat hij weet dingen."

"Ik kreeg een paar dagen later een miskraam en hij bleef me aaien en zei dat het goed zou komen."

"Een tijdje later zei hij: 'Maak je geen zorgen mama, je gaat twee baby's krijgen en het zijn twee jongens', en in mijn hoofd dacht ik dat hij gewoon broers wilde."

"Maanden later kwamen we erachter dat we een tweeling kregen - en dat het jongens waren."

Hij heeft een geweldige band met de spirituele wereld, ook met degenen die zijn overleden. Stop met het verhaal.

Aanbevolen: