Hoeveel heeft de MCU Mark Ruffalo betaald om 'Hulk' te spelen (tot nu toe)?

Inhoudsopgave:

Hoeveel heeft de MCU Mark Ruffalo betaald om 'Hulk' te spelen (tot nu toe)?
Hoeveel heeft de MCU Mark Ruffalo betaald om 'Hulk' te spelen (tot nu toe)?
Anonim

Midden 2010 werd aangekondigd dat Mark Ruffalo, ster van The Kids Are All Right, Edward Norton zou vervangen als het personage Hulk in het Marvel Cinematic Universe Norton had Bruce Banner geportretteerd /the Hulk in de film uit 2008 van de franchise, The Incredible Hulk. Nadat Norton naar verluidt ruzie had gekregen met Marvel vanwege creatieve meningsverschillen, werd Ruffalo snel opgeroepen om de mantel op te pakken.

In zijn ambtstermijn als het groene 'zachte monster' heeft de in Wisconsin geboren acteur de rol opnieuw opgenomen in in totaal vijf films, te beginnen met The Avengers in 2012 en meest recentelijk in Avengers: Endgame in 2019. Hij heeft ook maakte uncredited of mid/post-credit scene cameo's in Iron Man 3, Captain Marvel en dit jaar Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Ruffalo's vermogen wordt momenteel geschat op een knappe $ 36 miljoen. Het is eerlijk om te zeggen dat de Hulk de grootste rol van zijn carrière tot nu toe is. Daarom zou - passend - een flink deel van die rijkdom afkomstig zijn van zijn werk in de MCU. Hier is een blik op hoeveel Marvel afscheid heeft genomen om de 53-jarige als een van hun wrekers te hebben.

Made zijn debuut in de rol

Het verhaal van de Hulk werd voor het eerst verteld op het grote scherm in een Universal Pictures-project met de eenvoudige titel Hulk in 2003. De film werd geregisseerd door Ang Lee van Sense and Sensibility en met de Australische acteur Eric Bana in de titelrol. Het onderzocht het oorsprongsverhaal van het personage, beginnend als de zoon van een genetica-onderzoeker die mutante kenmerken erft van zijn vader, David Banner.

Marvel heeft de rechten op het personage opnieuw verworven nadat Hulk niet schitterde zoals oorspronkelijk gehoopt. Ze brachten een heel nieuw team binnen - waaronder Norton - om te werken aan een vervolg, The Incredible Hulk. Deze aflevering vertelde het verhaal van Bruce Banner die transformeerde in de Hulk en botste met het leger, toen hun plan om supersoldaten te produceren door middel van gammastralingsexperimenten misliep.

Edward Norton Hulk
Edward Norton Hulk

Ruffalo maakte zijn debuut in de rol van Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow, Hawkeye en zijn Hulk samen in de originele Avengers. De film maakte een plons aan de kassa en bracht wereldwijd meer dan $ 1,5 miljard op. Ruffalo's salaris in de film was ongeveer $ 2 miljoen.

Verdiende slechts een fractie van het salaris van Hemsworth

Ruffalo en zijn trawanten waren er weer in 2017, in Taika Waititi's Thor: Ragnarok. De film was een vervolg op Thor (2011) en Thor: The Dark World (2013), en bleef het verhaal volgen van Thor Odinson, een krachtige figuur van de planeet Asgard die een van de stichtende leden van de Avengers is.

Interessant is dat de schrijvers van deze specifieke foto besloten om Thor en The Hulk in een epische strijd te plaatsen op een planeet genaamd Sakaar. Chris Hemsworth, die de titulaire Thor speelde, kreeg naar verluidt ongeveer $ 20 miljoen uit de film, een verhoging van $ 5 miljoen vanaf de eerste twee delen. Ruffalo in zijn bijrol zou daar maar een fractie van verdiend hebben.

De volgende was Avengers: Infinity War in 2018. Thanos van Josh Brolin werd geïntroduceerd als de ultieme tegenstander van de Avengers, op een zoektocht om de zes oneindigheidsstenen te verwerven die het bewuste leven beheersen, en ze te gebruiken om de helft van de universum. Bij het Avengers-team kwamen onder meer Benedict Cumberbatch als Doctor Strange, Tom Holland als Spider-Man en Chadwick Boseman als Black Panther.

Ruffalo nam naar verluidt een salaris van $ 5 miljoen mee naar huis voor zijn werk aan de film

De acteurs werden rijkelijk betaald

In 2019 werd de Avengers-saga afgesloten met Anthony en Joe Russo's Avengers: Endgame. Een samenvatting van de film op Rotten Tomatoes luidt: 'Op drift in de ruimte zonder voedsel of water, stuurt Tony Stark een bericht naar Pepper Potts terwijl zijn zuurstofvoorraad begint af te nemen. Ondertussen moeten de overgebleven Avengers -- Thor, Black Widow, Captain America en Bruce Banner -- een manier vinden om hun overwonnen bondgenoten terug te brengen voor een epische confrontatie met Thanos -- de kwaadaardige halfgod die de planeet en het universum heeft gedecimeerd.'

Eindspel Poster
Eindspel Poster

Avengers: Endgame overschaduwde klassiekers zoals Titanic en Star Wars: Episode VII - The Force Awakens en stijgt naar de tweede plaats in de lijst van de best scorende films aller tijden. Met een kassarendement van meer dan $ 2,7 miljard, heeft alleen James Cameron's Avatar (2009) ooit beter gepresteerd.

Daarom werden de acteurs behoorlijk rijkelijk betaald voor deze film. Robert Downey Jr. (Iron Man) was verreweg de best betaalde, en zijn premie zou tussen de $ 50 en $ 200 miljoen hebben gelegen. De meeste andere hoofdrolspelers haalden elk naar schatting $ 15 miljoen uit de foto. Dit was inclusief Ruffalo, die met die uitgave zijn totale inkomsten ooit uit de MCU zag stijgen tot ruim boven de $ 20 miljoen.

Aanbevolen: