Hoeveel geeft de MCU uit aan zijn grootste shows?

Inhoudsopgave:

Hoeveel geeft de MCU uit aan zijn grootste shows?
Hoeveel geeft de MCU uit aan zijn grootste shows?
Anonim

In deze tijd domineren filmfranchises het grote scherm meer dan ooit, en ze willen elkaar allemaal overtreffen. De MCU, DC en Star Wars zijn allemaal enorm succesvolle franchises, en nu ze de film hebben veroverd, maken ze allemaal nog grotere golven op televisie.

De recente inval van de MCU op het kleine scherm was een enorm succes en deze nieuwe shows doen wonderen voor de franchise. Ze zien er net zo uit als de films, wat betekent dat de studio miljoenen beta alt voor elke aflevering.

Laten we eens kijken hoeveel Marvel uitgeeft aan hun nieuwste shows.

De MCU veroverde het grote scherm

Op het grote scherm doet geen enkele andere franchise dingen die groter en beter zijn dan de MCU. Met meer dan een decennium in het spel en meer dan 20 films, heeft de franchise verschillende unieke fasen doorlopen, en hun vermogen om alles door de jaren heen met elkaar te verbinden is fascinerend.

2008's Iron Man was een enorm risico voor de jonge studio, maar toen het eenmaal ontplofte aan de kassa, sprongen ze onmiddellijk op nieuwe projecten en probeerden ze hun jonge universum uit te breiden. Sindsdien hebben ze helden van alle groottes en niveaus van populariteit binnengehaald, waarbij ze nooit terugdeinzen voor het nemen van een berekend risico. Het is tot nu toe allemaal gelukt, wat fans veel heeft gegeven om naar uit te kijken met toekomstige MCU-films.

Nu volledig verankerd in de vierde fase, wil de MCU de zaken naar een ander niveau tillen in termen van reikwijdte. Eternals en Doctor Strange in the Multiverse of Madness zijn uitstekende voorbeelden van hoe groot alles zal worden.

De MCU heeft geweldig werk geleverd op het grote scherm, maar in 2021 hebben fans gezien wat de franchise echt kan doen op het kleine scherm.

Hun televisiewerk verandert het spel

Het kleine scherm was een interessante plek voor de MCU en er is nog steeds enige verwarring over de totale tijd van de franchise daar. De MCU heeft shows gehad zoals Agents of S. H. I. E. L. D., Agent Carter en zelfs Inhumans, maar die shows bevinden zich in een onzekere status met betrekking tot hun plaats in MCU-canon.

Per Den of Geek, "Het enige dat we nu als evangelie kunnen beschouwen, is dat Marvel Studios niet zo ver is gegaan om de canonieke status van Agents of SHIELD en Agent Carter proactief in te trekken, hoewel de shows gedegradeerd blijven op een laag pitje zetten van wat openlijk wordt erkend. Met andere woorden, ze zouden weer canon kunnen worden, mocht het opportuun blijken te zijn."

Desalniettemin betekende 2021 een verandering van tempo voor de MCU, aangezien verschillende grote shows het spel voor de franchise hebben veranderd. Fans hebben hun ogen uitgekeken op WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier en Loki, en binnenkort komt Hawkeye naar Disney+.

Deze shows zien er allemaal geweldig uit, en dit heeft fans nieuwsgierig gemaakt naar het geld dat Marvel uitgeeft aan deze hitshows.

Hoeveel besteden ze aan hun shows

Volgens The Hollywood Reporter, "Marvel-inzendingen The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision en Hawkeye voor maar liefst $ 25 miljoen per aflevering."

Ja, de studio geeft eerlijk zoveel geld uit aan hun tv-shows, en dit is exclusief de cijfers die ze uitgeven aan marketing. Om eerlijk te zijn, deze shows zien eruit als minifilms die tot leven komen op het kleine scherm, en net als bij The Mandalorian zijn deze shows elke cent waard geweest voor Disney en Marvel.

De mensen van ScreenRant merkten op: "Dat betekent dat als het bedrag van $ 25 miljoen zou worden aangehouden, WandaVision's run van negen afleveringen Marvel en Disney een gigantische $ 225 miljoen had kunnen kosten. Dat verbleekt nog steeds in vergelijking met de kosten van een film zoals Avengers: Endgame, maar het is astronomisch hoog voor een tv-programma. Falcon and the Winter Soldier en Loki hadden elk slechts zes afleveringen, wat betekent dat hun runs waarschijnlijk rond de $ 150 miljoen aan productiekosten zouden uitkomen."

Nogmaals, deze shows zien eruit als MCU-films, en ze hebben ook een vergelijkbaar budget. Het was een enorme gok van Disney en Marvel om dit soort geld in hun shows te stoppen, maar alles is uitstekend verlopen. Gelukkig blijven misfires zoals Inhumans begraven in het verleden.

De MCU heeft het komende jaar een aantal nieuwe shows en ze zullen het algehele verhaal naar een geheel nieuw territorium duwen. Onnodig te zeggen dat het een opwindende tijd is om een MCU-fan te zijn.

Aanbevolen: