Waar geeft Beyoncé haar fortuin van $500 miljoen aan uit?

Inhoudsopgave:

Waar geeft Beyoncé haar fortuin van $500 miljoen aan uit?
Waar geeft Beyoncé haar fortuin van $500 miljoen aan uit?
Anonim

Beyoncé behoeft geen introductie en is een van de meest iconische supersterren van onze generatie. Nadat ze in de jaren negentig beroemd werd met de groep Destiny's Child, werd Beyoncé een soloartiest en een van 's werelds populairste liveartiesten.

Ze heeft momenteel een gerapporteerd vermogen van $ 500 miljoen en maakt samen met haar man Jay-Z deel uit van een internationaal machtspaar met een waarde van meer dan $ 1 miljard. Ze begon voor het eerst miljoenen te verdienen toen ze nog een jonge volwassene was, en dook in de wereld van acteren en zakelijke goedkeuringsdeals naast haar werk als artiest.

Terwijl de COVID-19-pandemie miljoenen mensen over de hele wereld ertoe bracht geld te verliezen, hebben Beyoncé en Jay hun vermogen in die tumultueuze tijd zelfs vergroot met enkele opportunistische zakelijke bewegingen.

Het heeft Beyoncé meer dan 20 jaar gekost om haar enorme fortuin te vergaren, en dit is hoe ze ervoor kiest om het uit te geven.

Hoe heeft Beyoncé haar enorme fortuin verdiend?

Beyoncé heeft het grootste deel van haar fortuin verdiend door haar aanwezigheid in de entertainmentindustrie als een triple-threat zangeres, danseres en actrice.

Albumverkopen hebben enorm bijgedragen aan de rijkdom van Beyoncé. Destiny's Child, waar Beyoncé deel van uitmaakte in de jaren '90 en vroege jaren 2000, verkocht ongeveer 60 miljoen albums. En als soloartiest, die ze sinds 2003 is, heeft Beyoncé meer dan 120 miljoen albums verkocht. Haar album Lemonade was het best verkochte album van 2016.

Naast de verkoop van albums, haalde Beyoncé het ook binnen via haar live-optredens, waaronder de headliner van twee van de meest winstgevende wereldtournees in de geschiedenis: Formation en On the Run II, waarvan ze de laatste headliner was samen met echtgenoot Jay-Z.

In de loop der jaren trad Beyoncé ook op bij andere historische evenementen, waaronder Glastonbury in 2012 en Coachella in 2018, wat haar een deal van $ 60 miljoen met Netflix opleverde om een documentaire over het optreden te maken.

Hoewel zingen Beyoncé's belangrijkste claim op roem is, heeft ze ook serieus geld verdiend met haar acteerprojecten, te beginnen in 2002 toen ze haar filmdebuut maakte in Austin Powers in Goldmember.

Sindsdien verscheen ze in 2006 in The Pink Panther en Dreamgirls hetzelfde jaar, Cadillac Records in 2008, Obsessed in 2009 en The Lion King reboot in 2019, wat haar $ 25 miljoen opleverde.

Beyoncé is ook een succesvolle zakenvrouw en bezit een aanzienlijk vermogen in de streamingdienst Tidal, die Jay-Z tussen 2015 en 2021 bezat. Haar parfumlijn heeft nu 14 geuren en genereerde in 2013 wereldwijd $ 400 miljoen. eigen modelijn genaamd Ivy Park in 2016.

De zangeres van de ‘Single Ladies’ heeft ook contracten afgesloten met PepsiCo, Loreal Paris, Tommy Hilfiger, Giorgio Armani H&M, American Express en Nintendo.

Ten slotte heeft Beyoncé in de loop der jaren veel geld verdiend door te investeren in onroerend goed. Zij en Jay hebben in de loop der jaren miljoenen uitgegeven aan weelderige huizen, die ze later met enorme winsten hebben verkocht.

Sinds 2007, toen Beyoncé al meer dan tien jaar in de entertainmentindustrie zat, verdiende ze gemiddeld 63 miljoen dollar per jaar. Volgens The Sun verdiende de in Houston geboren zangeres in 2014 en 2017 meer dan $ 100 miljoen.

Waar geeft Beyoncé haar fortuin aan uit?

Met jaren van hard werken achter Beyoncé, kan niemand haar kwalijk nemen dat ze haar fortuin besteedt zoals ze wil. Zij en Jay geven naar verluidt hun geld uit aan verschillende wegen, waaronder onroerend goed om in te wonen.

De twee bezitten een aantal eigendommen, waaronder een herenhuis van 30.000 vierkante meter in Bel-Air dat $ 88 miljoen heeft gekost. Het herenhuis heeft een garage voor 15 auto's, een opnamestudio, een theater, een spa, vier zwembaden, een basketbalveld en een eigen personeelsverblijf.

Cheat Sheet meldt dat het paar ook huizen bezit in de Hamptons en New Orleans, evenals een paar eilanden. Het paar reist ook in stijl en besteedt tot $ 20.000 per nacht in hotels over de hele wereld.

Het echtpaar heeft een autocollectie ter waarde van ongeveer $13 miljoen, en een privéjet die maar liefst $40 miljoen kostte.

Beyoncé spettert ook contant geld om haar personeel te betalen, waaronder $ 10.000 voor haar publicist, $ 8.000 voor haar beveiliging, $ 7. 500 voor haar chef-kok en $ 4.000 voor het huishouden.

De familie Carter spaart kosten noch moeite als het gaat om het kopen van cadeaus voor elkaar. Hun oudste dochter Blue Ivy kreeg voor haar eerste verjaardag een Barbie-pop van $ 80.000 bezet met echte diamanten, en ontving ook een gouden hobbelpaard van $ 600.000 toen ze nog een baby was.

Ondertussen kregen de tweeling Rumi en Sir bijpassende ledikanten van $ 106.000.

Hoe Beyoncé teruggaf tijdens de pandemie

Beyoncé is geen onbekende in filantropie en kiest er ook voor om een deel van haar enorme fortuin te doneren aan mensen in nood. Tijdens de pandemie werkte ze samen met UCLA om een online COVID-19-pakket te maken om mensen te helpen die worstelen met psychische problemen.

Ze ging ook samen met haar moeder Tina Knowles Lawson om gratis COVID-19-tests in Houston te doen, samen met boodschappenbonnen en gratis warme ma altijden voor degenen die werden getest.

Aanbevolen: