Dit was de moeilijkste scène voor Aaron Paul om te filmen in 'Breaking Bad

Inhoudsopgave:

Dit was de moeilijkste scène voor Aaron Paul om te filmen in 'Breaking Bad
Dit was de moeilijkste scène voor Aaron Paul om te filmen in 'Breaking Bad
Anonim

Als het gaat om momenten die pure shockwaarde hebben, zijn er maar weinig shows die het ooit op dezelfde manier deden als Breaking Bad van AMC.

In de laatste aflevering van seizoen 2 is een van de belangrijkste terugkerende personages overleden aan een overdosis drugs. Haar vader - een luchtverkeersleider - is radeloos door het nieuws. Dankzij zijn consequente afleiding op het werk botsen twee vliegtuigen in de lucht. Puin, een roze teddybeer en verminkte lichaamsdelen regenen uit de lucht in het zwembad en het terrein van de antiheld van de show, W alter White.

Breaking Bad was ook verantwoordelijk voor een van de meest iconische sterfgevallen ooit op het kleine scherm. Drugsbaron Gus Fring loopt de plaats van een bomexplosie uit en past zijn das aan alsof niets hem kan schaden, dan wordt onthuld dat een kant van zijn gezicht is afgeblazen en v alt hij dood neer.

In overeenstemming met deze traditie was acteur Aaron Paul betrokken bij een van de meest duistere en gedenkwaardige scènes van de show, hoewel het zijn tol eiste en een onuitwisbaar litteken op zijn psyche achterliet.

Genoeg schokkende momenten

In de aanloop naar de finale van seizoen 2 waren er genoeg schokkende momenten op Breaking Bad. In de voorlaatste aflevering van het seizoen rijdt W alter naar een vervallen huis waar Pauls personage Jesse Pinkman en zijn vriendin Jane Margolis verblijven. Hij vindt de twee tortelduifjes flauwgevallen in bed, met een gebruikte heroïnenaald op een tafel naast hen.

Jane had W alter al eerder gechanteerd en hij heeft nog steeds geen oplossing voor dat specifieke probleem gevonden. Maar dan v alt ze toevallig op haar rug en geeft ze over, waardoor ze begint te stikken. Nadat hij zich aanvankelijk haastte om haar te helpen, ziet W alter een uitweg en laat haar sterven. Het is een huiveringwekkende scène.

De laatste aflevering begint met Jesse die verwoed probeert een lang geleden overleden Jane te reanimeren. Hij blijft op haar borst pompen terwijl haar ogen - open en levenloos - hem griezelig aanstaren. Uiteindelijk aanvaardt hij het lot van zijn vriendin en zit daar maar te snikken. Dit is in feite de dood waarvan de gevolgen uiteindelijk de vliegtuigbotsing aan het einde van de aflevering veroorzaken.

Vliegtuigbotsingsscène Breaking Bad
Vliegtuigbotsingsscène Breaking Bad

Voor Paul - en inderdaad Krysten Ritter die Jane speelt - was dit de moeilijkste scène om te filmen.

Een schrijnende beproeving die de scène maakt

Paul sprak voor het eerst over zijn schrijnende beproeving bij het maken van die scène in 2013, weken voordat de laatste aflevering van Breaking Bad werd uitgezonden. In citaten die werden gerapporteerd door Entertainment Weekly, legde hij uit hoe hij in de schoenen van zijn personage stapte om zijn pijn te voelen en op camera over te brengen. Dit, legde hij uit, was niet iets wat hij gewend was te doen als hij Jesse speelde.

"Emotioneel was dat de moeilijkste plek om naar toe te gaan. Het was geen leuke dag", herinnert Paul zich. "Als ik Jesse speel, maak ik geen gebruik van mijn ervaringen uit het verleden, ik probeer mezelf gewoon te dwingen te geloven wat er werkelijk gebeurt. Dat is de reden waarom die scène zo ruw was, omdat ik mezelf in Jesse's positie plaatste en mezelf dwong te geloven dat mijn vriendin daar dood voor me lag, wanhopig proberend haar wakker te maken, en al dat schuldgevoel van binnen dat zei: 'Ik deed dit, ik deed dit.'"

Pauls uitstekende werk in dat seizoen leverde hem zelfs een Emmy op, de eerste van de drie die hij zou winnen voor de rol.

Heeft een emotionele tol geëist

Na het einde van Breaking Bad en het succes dat werd genoten door de spin-off van de show, Better Call Saul, besloot maker Vince Gilligan door te gaan met een idee voor een speelfilm dat hij had, draaiend rond Jesse. De film, getiteld El Camino, ging in première op Netflix in oktober 2019.

El Camino-poster
El Camino-poster

Terwijl Paul het project promootte, deed hij een exclusief interview met The Independent. Hij keek opnieuw naar de moeilijkheid waarmee hij geconfronteerd werd bij het fotograferen van de plaats van Jane's dood, en was deze keer zelfs nog levendiger in detail.

"[Die scène] had zo'n emotionele tol op me", zei hij. "Ik weet niet of je dit weet, maar ze hebben een speciaal tuig gemaakt voor Krysten om te dragen, zodat ik haar echt zo hard als ik kon kon slaan zonder dat het haar pijn deed. Dat was behoorlijk brutaal."

"Ik ging die dag naar een plek", vervolgde hij. "Het was ook moeilijk voor haar. Ik herinner me een take, toen ze 'Cut' riepen, ik was zo kapot dat ik er gewoon niet van terug kon komen. Net als Krysten - ze begon te huilen en ik dacht dat ik zou haar pijn doen van het ding dat om haar heen was gewikkeld. Het was emotioneel zo zwaar voor haar.'

Aanbevolen: