Deze beroemde regisseur vergeleek Johnny Depp met een seriemoordenaar

Inhoudsopgave:

Deze beroemde regisseur vergeleek Johnny Depp met een seriemoordenaar
Deze beroemde regisseur vergeleek Johnny Depp met een seriemoordenaar
Anonim

Recente gebeurtenissen rond Johnny Depp hebben de meningen over de acteur erg gepolariseerd. De Pirates of the Caribbean-ster is verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn ex-vrouw Amber Heard, die hij aanklaagde - en won - in een lasterproces in Fairfax County, Virginia.

Depp kwam als overwinnaar naar voren in de rechtszaak en de jury kende hem in totaal $ 15 miljoen toe van Heard als schadevergoeding en punitieve schadevergoeding, hoewel de voorzitter van de rechtbank dat totaal verlaagde tot $ 10,35 miljoen.

De advocaten van Heard hebben al plannen aangekondigd om in beroep te gaan tegen de beslissing en staan erop dat hun cliënt het door de rechtbank opgelegde bedrag 'absoluut niet kan betalen'. Het huidige geschatte vermogen van de Aquaman-actrice is in feite meer dan $ 2 miljoen minder dan wat ze haar ex-man nu wettelijk verschuldigd is.

Geluiden uit het kamp van Depp suggereren dat hij niet zal streven naar tenuitvoerlegging van het vonnis. Desalniettemin zijn er nog steeds gemengde meningen over de acteur en zijn acties tijdens zijn relatie met Heard en in de loop van het recente proces.

Van alle sensatiezucht rond Depp op dit moment, klinkt niets zo extreem als een verwijzing door een van zijn voormalige regisseurs.

Johnny Depp werkte samen met regisseur Florian Henckel Von Donnersmarck in 'The Tourist'

De jaren 2000 zouden met recht het hoogtepunt van Johnny Depps acteercarrière kunnen worden genoemd. Het was tenslotte in dat decennium dat hij een superster verwierf voor zijn vertolking van het zeer populaire personage Captain Jack Sparrow in de eerste drie Pirates of the Caribbean-films.

De derde foto in die filmreeks was getiteld Pirates of the Caribbean: At World's End en werd uitgebracht in 2007. Ten tijde van de productie was het de duurste film ooit gemaakt in de geschiedenis, met een budget van ongeveer $ 300 miljoen.

Het is niet verwonderlijk dat Depp en co. waren van grote waarde voor dat geld, aangezien de film meer dan drie keer zoveel opbracht aan de kassa, en een ander vervolg (getiteld On Stranger Tides) werd aangekondigd en gepland voor een release in 2011.

Tijdens de pauze tussen At World's End en On Stranger Tides werd Depp getikt om een carrièrecrimineel te spelen die zich voordeed als wiskundeleraar in de romantische thriller van Columbia Pictures, The Tourist.

De Duitse filmmaker Florian Henckel von Donnersmarck had de leiding over het project.

Waarom vergeleek Florian Henckel Von Donnersmarck Johnny Depp met een seriemoordenaar?

The Tourist kreeg wisselend succes, want het werd alom geprezen door critici, maar bleek een hit te zijn aan de kassa. Met een productiebudget van ongeveer $ 100 miljoen kon de film bijna $ 278,3 miljoen terughalen uit de kaartverkoop.

Angelina Jolie stemde ermee in om in de film te spelen als noodoplossing terwijl ze wachtte om aan een groter project te werken. Als zodanig zou het niet zo schokkend voor haar zijn geweest om te zien dat critici en publiek haar gebrek aan chemie met Johnny Depp in twijfel trekken, ondanks het spelen van minnaars.

Op de toonaangevende criticuswebsite Roger Ebert werd ook Florian Henckel von Donnersmarck opgeroepen. 'Er is een manier om een film als The Tourist te maken, maar Florian Henckel von Donnersmarck vindt die manier niet', aldus een scherpe recensie.

In deze bitterzoete nasleep van de film werd von Donnersmarck geïnterviewd door Vulture, waar hij de sensationele vergelijking maakte. Volgens de regisseur was de wens van Depp om zijn karakter zo 'normaal' mogelijk te laten voelen de reden dat hij hem vergeleek met seriemoordenaars.

Werkt Florian Henckel Von Donnersmarck nog steeds in Hollywood?

Johnny Depp staat bekend om zijn uitgebreide fysieke transformaties voor rollen, zoals hij gewoonlijk deed in Pirates of the Caribbean, en meer recentelijk voor een Donald Trump-parodiefilm.

Florian Henckel von Donnersmarck's interviewer voor het Vulture-profiel vond dat Depp niet teveel veranderde voor zijn rol in The Tourist, maar de regisseur spoorde hem aan om het personage veel beter te bekijken.

"Als je kijkt naar de stijl van [Depp's personage], is het in zekere zin vrij ongebruikelijk. Oké, hij is een wiskundeleraar en hij heeft lang haar? Dat is raar", zei von Donnersmarck.

Dit was de poging van de acteur, zo betoogde hij, om 'de zogenaamde Everyman' te verkennen - zoals een seriemoordenaar zou doen. "We weten dat door te lezen over seriemoordenaars, wat hun buren zeggen? 'Oh, hij was zo'n gemiddelde man.' En dan blijkt hij toch niet zo gemiddeld te zijn, "voegde hij eraan toe.

Hoewel hij in Los Angeles woont, werkt Von Donnersmarck niet rechtstreeks in Hollywood. Zijn laatste film was een Duits romantisch drama getiteld Never Look Away, dat in 2019 niettemin werd genomineerd voor twee Oscars en een Golden Globe.

Aanbevolen: