Hoe dichtbij kwam Eddie Murphy om te verschijnen in 'Star Trek'?

Inhoudsopgave:

Hoe dichtbij kwam Eddie Murphy om te verschijnen in 'Star Trek'?
Hoe dichtbij kwam Eddie Murphy om te verschijnen in 'Star Trek'?
Anonim

Doorbreken als comedy-ster in Hollywood is iets waar veel artiesten naar streven. De waarheid is echter dat dit slechts voor een select aantal zal gebeuren. Of ze dit nu doen door te landen in een hitserie als The Office of in een hilarische film als Pineapple Express, het is voor iedereen moeilijk om je tanden te zetten in komedie.

Eddie Murphy is een artiest die een beetje van alles heeft gedaan in de wereld van comedy. Wat nog belangrijker is, hij is een artiest die elk gebied van de komedie heeft veroverd en plaats heeft gemaakt voor een erfenis die talloze artiesten heeft geïnspireerd.

Murphy heeft succes gehad, ja, maar hij heeft ook een aantal grote kansen gemist. Op een gegeven moment kreeg Murphy de kans om in de Star Trek-franchise te verschijnen. Laten we terugkijken en zien hoe dicht hij bij zijn verschijning in Star Trek IV was.

Eddie Murphy was een grote filmster

Als we kijken naar de geschiedenis van grote comedysterren op het grote scherm, komen maar weinig mensen in de buurt van wat Eddie Murphy heeft kunnen bereiken. De man was een klasse apart tijdens zijn grootste jaren in de film, en dankzij dit heeft hij een erfenis die lang zal voortduren nadat hij weg is.

Na een hete start op televisie met Saturday Night Live en nadat hij de wereld van stand-upcomedy had veroverd met tijdloze specials, stapte Murphy over naar het grote scherm en keek nooit meer achterom. Murphy zou tijdens zijn tijd in Hollywood schitteren in de grote films Beverly Hills Cop, Coming to America, Harlem Nights, The Nutty Professor en Dr. Dolittle.

Hoe geweldig de dingen voor Murphy ook waren toen hij nog in zijn beste jaren was, er waren momenten die hem voorbijgingen die zijn carrière een nog grotere boost hadden kunnen geven.

Hij heeft een aantal enorme films gemist

Net zoals andere sterren op de A-lijst die enkele van de grootste namen in de filmwereld werden, heeft Eddie Murphy veel geweldige kansen op zijn pad gekregen. Helaas kon hij niet in alle films verschijnen die hem werden aangeboden. Sommige waren blindgangers, maar een paar van deze films waren grote hits.

Volgens NotStarring had Eddie Murphy de kans om in films als Who Framed Roger Rabbit, Rush Hour, Ghostbusters en How the Grinch Stole Christmas te spelen. Dit waren enorme hits die zijn carrière een nog grotere boost hadden kunnen geven, maar om de een of andere reden bewandelde Murphy een ander pad.

Toen hij het had over Who Framed Roger Rabbit, zei Murphy: "De enige film die ik ooit heb afgewezen en die een grote hit werd, was Who Framed Roger Rabbit. Ik zou de Bob Hoskins-kerel worden."

Ik dacht: 'Wat? Animatie en mensen? Dat klinkt als stieren voor mij.' Elke keer als ik het zie, voel ik me een idioot.”

Alsof deze gemiste kansen niet wild genoeg waren, kreeg Murphy op een gegeven moment ook de kans om in een klassieke franchise te verschijnen.

Hij kwam dichtbij om te verschijnen in 'Star Trek IV'

Dus, hoe dichtbij kwam Eddie Murphy om in Star Trek IV te verschijnen? Wel, er werd een rol voor hem geschreven, maar hij wees de kans om in de film te verschijnen af, ondanks dat hij een grote fan was van de franchise.

Wat Murphy's opname en rol in de film betreft, zei schrijver Steve Meerson: "Het was altijd hetzelfde verhaal dat werd goedgekeurd, maar het originele ontwerp bevatte een rol voor Eddie Murphy. Eddie was op het terrein bij Paramount op dat moment en misschien wel de grootste ster ter wereld. Ze hadden ons verteld dat hij een enorme Star Trek-fan was."

Den of Geek merkte op: "Hij zou een Berkeley-astrofysicus in de film hebben gespeeld. En toen de deal mislukte om in Star Trek IV te verschijnen, werd de rol feitelijk veranderd in die van Dr. Gillian Taylor, die Catherine Hicks zou spelen in de laatste film."

In plaats van Star Trek zou Eddie Murphy gaan schitteren in The Golden Child, wat een financieel succes was op het grote scherm. De film had een relatief klein budget, maar het bracht bijna $ 150 miljoen op.

Zelfs met zijn succes zou Murphy zeggen: "Mijn foto's verdienen hun geld terug. Hoe ik me ook voel, bijvoorbeeld over The Golden Child - wat een stuk stront was - de film maakte meer dan $ 100 miljoen. Dus wie ben ik om te zeggen dat het klote is?"

Eddie Murphy in Star Trek zien zou geweldig zijn geweest, maar zijn potentiële casting zal voor altijd een stukje filmtrivia blijven.

Aanbevolen: