Waar is 'Breaking Bad'-ster Krysten Ritter vandaag?

Inhoudsopgave:

Waar is 'Breaking Bad'-ster Krysten Ritter vandaag?
Waar is 'Breaking Bad'-ster Krysten Ritter vandaag?
Anonim

Krysten Ritter begon met acteren in de vroege jaren 2000, net zodra ze 20 werd. Van tv-commercials, Off-Broadway-toneelstukken en een paar kleine filmrollen, haar vroege traject was precies zoals je zou verwachten van een Hollywood-newbie.

Haar eerste tastbare rol op tv waren misschien de acht afleveringen die ze deed als Gia Goodman op Rob Thomas' Veronica Mars tussen 2005 en 2006. Ongeveer twee jaar later voegde ze zich bij de cast van AMC's Breaking Bad als een personage genaamd Jane Margolis voor het tweede seizoen van de show.

Ze had op dat moment bijna een decennium aan acteerervaring op het scherm achter de rug. Het zou echter eerlijk zijn om te zeggen dat Breaking Bad de grote doorbraak van Ritter was. Het was nadat ze haar relatief korte ambtstermijn op de show had beëindigd dat ze echt een echt gevestigd merk op televisie werd.

Dramatische en zeer emotionele dood

Ritter's Jane Margolis werkt als tatoeëerder en is de huisbaas en vriendin van hoofdpersoon Jesse Pinkman (Aaron Paul). Ze heeft een geschiedenis van drugsmisbruik, een probleem dat opnieuw de kop opsteekt dankzij haar omgang met Jesse en zijn steeds groter wordende wereld van drugshandel.

Margolis' karakterboog duurde slechts negen afleveringen van de show, met als hoogtepunt de voorlaatste aflevering van het tweede seizoen. Ze werd afgeschreven met een dramatische en zeer emotionele dood, waarbij hoofdpersoon W alter White (Bryan Cranston) haar ziet stikken in haar eigen braaksel nadat ze een overdosis heroïne heeft genomen.

Het was een van de moeilijkste scènes die de cast moest opnemen in de geschiedenis van de serie. Paul beschreef het als 'behoorlijk brutaal' en zo 'verwoestend' dat hij er niet 'van terug kon komen'.' Ritter zelf had het moeilijk om de scène uit te voeren, nadat ze aanvankelijk dacht dat het een wandeling in het park zou zijn.

Jane Margolis Jesse Pinkman
Jane Margolis Jesse Pinkman

"Ik wist dat ik dood zou gaan. Ik ben het script aan het lezen, ik heb zoiets van, 'Cool, rock and roll, ze sterft'", wordt Ritter geciteerd in een artikel op Entertainment Weekly. "Maar dan doe je het… in deze doodsmake-up. En dan na de opname zie je [Cranston] gewoon rustig in de hoek zitten. Het was intens en ik zal het nooit vergeten."

Maak een stempel op het grote scherm

Nadat ze Breaking Bad had verlaten, zette Ritter haar carrière voort met voornamelijk tv-gerichte banen, zoals voorheen. Ze maakte een cameo op de CW's Gossip Girl in een aflevering met de titel Valley Girls die werd uitgezonden op 11 mei 2009. Deze verschijning kwam twee weken voor haar laatste Breaking Bad-aflevering, maar zou natuurlijk gefilmd zijn nadat ze haar lot op de show.

Ze was ook te zien in enkele afleveringen van Love Bites en The Blacklist. Ze had nog een terugkerende rol in de comedy-dramaserie Gravity, die in 2010 op Starz werd uitgezonden. Ze volgde dat op met de hoofdrol in ABC's Don't Trust the B---- in Appartement 23. Ze speelde Chloe voor de hele serie van twee seizoenen (26 afleveringen) van de show.

Dit alles wil niet zeggen dat Ritter nooit haar stempel op het grote scherm heeft gedrukt. Ze speelde hier en daar in films, met name in 2014 in Tim Burton's Big Eyes. Ze sloot zich aan bij een met sterren bezaaide cast met onder meer Amy Adams en Christopher W altz. Big Eyes won meerdere Golden Globes en BAFTA-nominaties.

In hetzelfde jaar hernam Ritter ook haar Veronica Mars-rol in het vervolg op het grote scherm van het gelijknamige tv-programma.

Definiërende rol op televisie

Ritter's bepalende rol op televisie kwam ook in 2014, toen ze de stevige concurrentie versloeg om de hoofdrol te spelen in Jessica Jones, de Marvel-serie gemaakt voor Netflix.

Jessica Jones
Jessica Jones

Jessica Jones maakte deel uit van een ambitieus project om onafhankelijke tv-shows te maken voor MCU-personages Matt Murdock (Daredevil), Luke Cage, Danny Rand (Iron Fist) en natuurlijk Jessica Jones. De vier zouden dan worden samengebracht voor een miniserie genaamd The Defenders. De gelimiteerde serie werd geactualiseerd in 2017, toen alle acht afleveringen op Netflix werden gestreamd.

Ritter mocht Jessica Jones spelen voor in totaal 47 afleveringen, waaronder die in The Defenders. Dit maakte het verreweg haar meest langdurige rol aller tijden. Sindsdien is ze te zien in de films Nightbooks en El Camino, de Breaking Bad-film van 2019.

Jessica Jones blijft echter haar grootste passie. "Ik zou absoluut doodgaan om Jessica weer te spelen", vertelde ze onlangs aan Screen Rant. "Ik vond het zo leuk om haar te maken en ik hou zoveel van haar… Dus als ik de kans krijg om mijn laarzen weer aan te trekken, ben ik er zo."

Ritter is momenteel betrokken bij de opnames van een aankomende miniserie op HBO Max, getiteld Love and Death.

Aanbevolen: