Waarom critici de Joker van Jared Leto absoluut haatten

Inhoudsopgave:

Waarom critici de Joker van Jared Leto absoluut haatten
Waarom critici de Joker van Jared Leto absoluut haatten
Anonim

Jared Leto is een van de beste acteurs van zijn generatie. Daar bestaat geen twijfel over. Maar elke grote acteur mag een paar slechte films en een paar nog slechtere uitvoeringen. Voor veel filmbezoekers en critici is Jareds ergste zijn interpretatie van de DC superschurk, The Joker, in Suicide Squad uit 2016. Jareds kijk op Batmans aartsvijand werd beter gezien in zijn cameo in Zack Synder's versie van Justice League. Maar het wordt overschaduwd door zijn werk in de originele film van David Ayer.

Er is tegenwoordig een nieuwe Joker in de bioscoop. Maar Jareds verguisde erfenis leeft voort. Het staat niet alleen in de schaduw van de met een Academy Award bekroonde uitvoeringen van Heath Ledger en Joaquin Pheonix, maar er wordt ook naar verwezen elke keer dat Jared een carrière fladdert. Meest recentelijk in Morbius, waar hij een MCU-schurk speelt.

Maar is zijn Joker echt ZO slecht? Volgens critici is dat absoluut zo. Dit zijn de slechtste dingen die ze hebben gezegd over zijn werk in Suicide Squad…

6 Jared Leto's Joker heeft geen substantie

Heath Ledger won postuum een Oscar voor zijn kijk op The Joker in Christopher Nolans The Dark Knight. Een paar jaar later won Joaquin Pheonix voor het spelen van dezelfde rol in Joker van Todd Phillips. En het optreden van Jack Nicholson op het witte doek in Tim Burtons Batman wordt al tientallen jaren geprezen. Waarom? Omdat elk van deze acteurs diepte bracht aan het personage dat al op de pagina aanwezig was. Ze vonden de ethos van het personage. En ze maakten hem multidimensionaal. Talloze critici beweerden dat Jared niet hetzelfde deed. Maar om eerlijk te zijn, hij had niet echt een script om mee te werken.

Dit weerhield filmcritici, zoals Christopher Orr van The Atlantic, er niet van om Jared te bekritiseren voor wat neerkwam op een "Ledger-lite" uitvoering.

5 Jared Leto's methode van handelen overschaduwde zijn prestaties

Het lijdt geen twijfel dat een groot deel van Jared Leto's optreden als The Joker werd overschaduwd door de media-aandacht voor zijn capriolen op de set. Meer specifiek, de manieren waarop hij method-acting benaderde. Bijna elke popcultuurfan weet dat hij naar verluidt gebruikte condooms en ratten naar zijn medesterren heeft gestuurd om ze te beschimpen als zijn personage. Dit is iets dat werd opgemerkt in The Ringer's recensie van Suicide Squad, evenals in een ander artikel van The Atlantic. De laatste verklaarde dat Jareds mislukte en overdreven benadering bewees dat "het prestige van method acting is afgenomen".

Suicide Squad was natuurlijk niet de eerste keer dat Jared door zijn aanpak conflicten veroorzaakte op de set. Maar in veel van zijn werk wierp zijn manier van acteren zijn vruchten af. Hij is tenslotte een Oscar-winnaar.

4 Jared Leto's Joker is niet beangstigend

In Anthony Lane's Suicide Squad-recensie in The New Yorker schreef hij: "Als het gaat om [Jared] Leto en [Cara] Delevingne [die de slechterik Enchantress speelden], aan de andere kant, alles wat ik kan zeggen is: dames en heren, plaats uw weddenschap en probeer te raden welke voorstelling, wanneer de films van 2016 worden geteld en beoordeeld, het meest gênant zal worden beoordeeld. Ik zou mollig zijn voor Leto, die geen lettergreep ongemoeid laat, en wiens poging tot puur kwaad ongeveer net zo angstaanjagend is als 'Goodnight Moon', maar ik kan het mis hebben."

De gedachte dat Jareds kijk op de Batman-superschurk niet intimiderend was, was populair onder critici. Angie Han van Slash Film voegde aan deze kritiek toe door te beweren dat alles wat Amanda Waller van Viola Davis deed in Suicide Squad aanzienlijk enger was dan wat Jared kon doen in zijn Joker-uitvoering.

3 De waarheid over de afschuwelijke verschijning van de Joker

"Leto's Joker is een en al kostuum en make-up", schreef een schrijver voor The Detriot News, in navolging van honderden mensen die kritiek hadden op het uiterlijk van Suicide Squad's Joker. Zijn fysieke verschijning werd het kenmerkende detail van Leto's optreden, wat betekent dat elke keuze die hij maakte erdoor werd verdronken. Daarentegen waren Jack Nicholson, Heath Ledger, Joaquin Pheonix en zelfs Barry Keoghan (in The Batman) in staat om hun uitvoeringen naar boven te tillen boven het opvallende uiterlijk van de moorddadige maniak.

In plaats van een unieke hoek van de Clown Prince of Crime te zien, werden kijkers verteerd door Jared Leto's overvloedige tatoeages, de grills en de clubvibe van 2010. Zack Synder hoorde duidelijk de kreten van de fans en critici toen hij de blik volledig deed verdwijnen toen hij Jared in 2021 in zijn deel van Justice League bracht.

2 Jared's Joker is "Just An Ordinary Creep"

Amy Nicholson van MTV schreef een vernietigende recensie over Jareds kijk op The Joker en zei: "Deze mini-man in een glanzend pak dat zijn onzekerheden weerspiegelt, wordt verondersteld de Joker te zijn, maar neem twee shots tequila en hij zou kunnen doorgaan voor Justin Bieber - vooral wanneer hij zijn babe, Harley Quinn (Margot Robbie), van de dansvloer roept en haar cadeau doet aan een andere man. Dit is niet de zachtbuikige minnaar van Jack Nicholson of de hondsdolle hond van Heath Ledger; Jared Leto's Joker Hij is een slechte vriend en een slechte, slechterik die niets wil, niets beraamt, niets uitvindt en zo ineffectief lijkt dat Batman niet eens hoeft op te staan om hem uit te schakelen. Bruce Wayne kon gewoon knikken naar een uitsmijter en hij zou tegen de stoeprand worden geschopt."

1 Jared Leto heeft niets te doen in de film

Een van de grootste kritieken op Jared Leto's optreden van talloze filmliefhebbers heeft eigenlijk niets te maken met de acteur zelf. Het heeft te maken met de regisseur David Ayer, het script en de beslissingen die de studio van Warner Brothers in de montage heeft genomen. Zoveel marketingmateriaal van Suicide Squad was gericht op Leto toen hij heel weinig filmtijd had of zelfs veel te doen had in de film. Globe and Mail-schrijver John Smeley, evenals recensenten bij NME, was een van de weinige critici die het gevoel leken te hebben dat Jared een slechte dienst bewezen had door zijn schermtijd te verkorten. In tegenstelling tot veel van de andere kritieken, gelooft John dat hij Suicide Squad meer plezier had kunnen bezorgen als hij meer aanwezig was geweest.

Het cameo-optreden dat Jared maakte in Zack Synder's versie van Justice League leek gedeeltelijk te bewijzen dat Jareds kijk op The Joker veel beter had gekund met een juicer-script en minder studio-interferentie.

Aanbevolen: