Hier is hoe 'American Pie'-ster Chris Klein zijn Hollywood-comeback maakt

Inhoudsopgave:

Hier is hoe 'American Pie'-ster Chris Klein zijn Hollywood-comeback maakt
Hier is hoe 'American Pie'-ster Chris Klein zijn Hollywood-comeback maakt
Anonim

Zelfs tot op de dag van vandaag is Chris Klein vooral bekend om zijn optreden als Oz in de R-rated comedy American Pie uit de jaren 90. Hij speelde misschien tegenover Reese Witherspoon in Election datzelfde jaar (1999), maar dat deed er niet toe. Fans keken naar Klein en alles wat ze zagen was Oz. Zoals verwacht waren ze ook opgetogen toen hij een paar jaar later zijn rol hernam voor American Pie 2.

Sinds hij aan deze films werkte, werd Klein een echte Hollywood-ster. Hij scoorde zelfs gemakkelijk rollen in films als We Were Soldiers, Just Friends, The Long Weekend, American Dreamz, The Good Life en vele anderen. Op een gegeven moment verdween Klein echter uit de schijnwerpers. En nu maakt hij een comeback.

Chris Klein werd toevallig een acteur

Voordat hij een rol kreeg in Election, was Klein een middelbare scholier die zich met zijn eigen zaken bemoeide. Maar toen kwam Alexander Payne naar zijn school terwijl hij locaties verkende voor zijn Witherspoon-starrer. Rond deze tijd had Klein zich al gevestigd in de theaterscene van zijn school en dus kreeg hij de kans om voor Payne op te treden. "[Hoofdschoolhoofd] Dr. Rick Kolowski zorgde ervoor dat hij deze Hollywood-regisseur voorstelde aan de inwonende theaterman, en ik had een behoorlijke naam voor mezelf gemaakt van alle toneelstukken op de middelbare school en vervolgens in het gemeenschapstheater," vertelde Klein aan HuffPost. "Dus maakte hij die introductie, en een paar weken later belde Alexander Payne me op in het huis van mijn ouders en nam me mee om auditie te doen voor de film."

Dat gezegd hebbende, heeft Klein zijn eerste optreden niet meteen geboekt. In plaats daarvan overwoog Payne verschillende andere acteurs in Los Angeles. Maar uiteindelijk realiseerde hij zich dat er niemand beter geschikt was om de rol te spelen dan Klein.“Dus ik ging terug naar Omaha en belde de middelbare school. Ik herinnerde me de naam van de man niet. Ik heb net beschreven wie hij was, 'herinnerde Payne zich. "Ze gaven hem een bericht, hij ontmoette me op het kantoor van de Omaha Film Commission, en zo ontdekten we Chris Klein." Het lijkt erop dat Klein niet lang daarna ook zijn rol als American Pie kreeg.

Chris Klein hoopte te schitteren in meer blockbusters na American Pie, maar het werkte niet

Voor elke acteur is een kaskraker de beste weg naar het sterrendom. Maar dat was niet echt het geval voor Klein. Hij dacht dat hij de juiste rol had gekozen, maar op de een of andere manier ging het helemaal mis. Hij stemde er bijvoorbeeld mee in om te schitteren in de remake uit 2002 van de culthit Rollerball. De film kwam met een enorm budget en hoge verwachtingen. Al snel nadat het was uitgebracht, werd het echter duidelijk dat Rollerball de plank mis sloeg, zoals Klein zelf had toegegeven.

“Rollerball was absoluut een blindganger. Ik was 21 jaar oud, werkte aan een film met een budget van $ 103 miljoen en werkte samen met John McTiernan, die Die Hard, Predator en The Hunt For Red October deed”, vertelde de acteur aan The Daily Beast.“Ik heb mijn best gedaan met dat project. Maar luister: de film werkt niet. Daar zijn veel redenen voor, maar het was zeker niet aan een gebrek aan inzet van mijn kant.” Schattingen geven aan dat Rollerball slechts een magere $ 25,9 miljoen wist te verdienen, ondanks een cast met Klein, Rebecca Romjin en LL Cool J.

Na de flop bleef Klein acteren, maar hij deed korte tv-optredens en kleine films. Ondertussen hernam hij ook zijn American Pie-personage voor American Reunion. Hij keerde echter niet terug voor American Wedding.

Chris Klein behandelde ook verslavingsproblemen en een zeer openbare breuk

Terwijl hij doorging met het aannemen van Hollywood-projecten, ging Klein ook vijf jaar lang met Katie Holmes om (ze waren op een gegeven moment zelfs verloofd). Het paar zag er gelukkig uit, maar het lijkt erop dat Klein ook wist dat ze het niet lang zouden volhouden. "Toen er een einde kwam aan de tienerrage, merkten we dat onze relatie ook aan het veranderen was", vertelde Klein aan People."Toen we uit elkaar gingen, hebben we het een tijdje voor onszelf gehouden." Hun breuk werd aangekondigd in maart 2005. Slechts een paar maanden later zou Holmes worden gespot met Tom Cruise.

Rond deze tijd ontwikkelde Klein ook een verslaving aan alcohol, hoewel hij dit in eerste instantie niet beseft. "Ik dronk wijn, single m alt whisky, eersteklas gin - ik dacht dat ik verfijnd was. Ik dacht dat mensen met problemen degenen waren die uit een papieren zak dronken die voor gemakswinkels stonden te vragen om wisselgeld', herinnert de acteur zich. “In 2007 was ik een binge drinker. Ik zou op donderdag beginnen en op zondag opruimen. En dan slaat de verslaving toe; het venster [van nuchter zijn] begint te sluiten.”

Klein onthulde ook dat hij "herhaalde pogingen deed om nuchter te worden". Het bleek echter een hele strijd te zijn. In de loop der jaren werd hij ook twee keer gearresteerd voor rijden onder invloed. Gelukkig vond hij een manier om zichzelf terug te trekken van de rand voordat het te laat was. Tegenwoordig is Klein nuchter en gelukkiger.

Hier is hoe Chris Klein zijn comeback heeft georganiseerd

In de afgelopen jaren heeft Klein zichzelf opnieuw uitgevonden, vastbesloten om iedereen te laten zien dat hij meer is dan een voormalige tienerhartenbreker. Sterker nog, nog niet zo lang geleden nam de acteur de rol op zich van antagonist Orlin Dwyer in The CW-serie The Flash. Het bleek dat hij voor de rol las, en het is allemaal gelukt. "Ik kreeg de kans om auditie te doen voor de slechterik van dit seizoen en de jongens vonden het leuk wat ik deed", vertelde Klein aan TV Line. "Dus ze vroegen me om nog een keer binnen te komen en wat verschillende dingen te proberen, en ze reageerden echt op de ideeën die ik had en de uitvoering die ik gaf."

Klein kreeg ook een rol in de Netflix-serie Sweet Magnolias als vreemdgaande echtgenoot Bill Townsend, wat de acteur een "geweldige uitdaging" bood. Hij zei ook tegen Metro: "Ik denk dat het die-hard American Pie-fans zal verbazen dat ik de vader van tieners speel. Ze kunnen zeggen: 'Wacht, betekent dat dat ik oud ben.’”

Aanbevolen: