Hier is waarom 'Better Call Saul' eindigt na 6 seizoenen

Inhoudsopgave:

Hier is waarom 'Better Call Saul' eindigt na 6 seizoenen
Hier is waarom 'Better Call Saul' eindigt na 6 seizoenen
Anonim

Fans verwachtten een soortgelijk product als 'Breaking Bad', maar uiteindelijk kregen ze iets heel anders dankzij mensen als Bob Odenkirk en Vince Gilligan.

De show bevat een beetje van alles op het scherm en daarbuiten was er enige controverse, zoals Bob Odenkirk die instortte tijdens het filmen van de show.

Hij keerde terug naar de serie voor het laatste seizoen, hoewel fans zich nog steeds zorgen maken over het welzijn van de acteur.

Toch kunnen fans niet wachten om te zien hoe het allemaal afloopt. Veel kijkers wilden niet dat de show zou eindigen, maar het bleek dat er altijd een plan was om de serie de zes seizoenen niet te laten overlappen.

We zullen uitleggen waarom, samen met een kijkje achter de schermen van de show, inclusief wat je kunt verwachten voor het laatste seizoen.

'Better Call Saul' overtrof de verwachtingen

De maker van de show, Vince Gilligan, gaf zelf toe dat het niet gemakkelijk was om alles in elkaar te zetten, vooral niet vanaf het begin.

Het plot moest volgen op wat 'Breaking Bad' uitbracht, aangezien het eerder zou hebben plaatsgevonden.

Met dit in gedachten gaf de maker van de show samen met Rolling Stone toe dat hij echt niet zeker wist wat hij als uitkomst zou krijgen.

Eén ding dat hij zeker wist, is dat hij een ander product wilde dan 'Breaking Bad'.

"Ik wist niet dat het samen zou komen. Ik wist dat het het product zou zijn van hard werken en veel talent, voor en achter de camera. Ik dacht in het slechtste geval dat we iets creëren dat bewonderenswaardig was en een volkomen legitieme poging tot een show. Maar ik realiseerde me niet dat het zo succesvol zou zijn als het is in termen van een volledig opgejaagde wereld, een volledige totaliteit van de schepping … [een] die net zo bevredigend is als het is."

Uiteindelijk was de show niet alleen een succes, maar de maker was geschokt toen sommige fans de spin-off verkiezen boven ' Breaking Bad'.

"Ik had nooit gedacht dat iemand naar me toe zou komen en zou zeggen: "Ik vind Better Call Saul beter dan Breaking Bad." Als je me had gevraagd voordat we begonnen: "Zou het je storen als iemand dat zou zeggen?" Allereerst zou ik hebben gezegd: "Dat gaat nooit gebeuren. En ja, ik zou er waarschijnlijk last van hebben." Het stoort me niet een beetje. Het kietelt me. Ik hou ervan."

Hoewel het een grote hit bleek te zijn, wilde Gilligan niet dat de show vanaf het begin zes seizoenen zou duren. Daar bleef hij uiteindelijk trouw aan.

Het moest in seizoen 6 eindigen vanwege 'Breaking Bad'

Voor tijdlijndoeleinden met betrekking tot ' Breaking Bad ' moest de show na zes seizoenen eindigen. Gilligan was hier vanaf het begin onvermurwbaar over. Daarom zal er, ondanks het succes, in 2022 een einde aan komen.

"We hebben bepaalde personages die moeten worden geïntroduceerd en specifieke gebeurtenissen die moeten plaatsvinden, maar de schrijvers hebben de vrijheid om te ontwikkelen hoe we daar komen in de beschikbare tijd", zei Gilligan in een interview.

Fans kunnen een geweldig laatste seizoen verwachten. Echter, zoals Vince Gilligan bij AMC toegaf, was het een beetje moeilijker om het laatste seizoen op te zetten, gezien de huidige situatie in de wereld.

Seizoen 6 van 'Better Call Saul' was moeilijk te filmen vanwege de pandemie

Aan alle goede dingen komt een einde en dat geldt ook voor 'Better Call Saul'. Gilligan vond het geweldig om deel uit te maken van de creative voor het laatste seizoen, maar de filmomstandigheden waren niet bepaald ideaal dankzij de pandemie.

Hij besprak het proces van het filmen van het laatste seizoen samen met AMC.

''Waar ik het meest enthousiast over ben, is dat ik er weer deel van uitmaak. Natuurlijk, zoals alle mensen die dit lezen weten, hebben we dit enge COVID-19-virus aan de hand, dus we doen voor de eerste keer ooit onze schrijverskamer met behulp van technologie. We gebruiken teleconferenties en dat is een beetje lastig. We houden niet van teleconferenties; we zitten liever allemaal samen in een kamer. Maar ik ben opgewonden."

"Ik denk dat het een bitterzoete dag zal worden wanneer de serie eindigt aan het einde van seizoen 6, maar ik denk dat het een geweldig televisieseizoen wordt en ik ben er trots op er deel van uit te maken en kon niet gelukkiger zijn om weer met iedereen in de kamer te zijn."

Het wordt zeker een einde dat je gezien moet hebben.

Aanbevolen: