Hoe Julia Louis-Dreyfus van $ 40.000 naar $ 600.000 ging met 'Seinfeld

Inhoudsopgave:

Hoe Julia Louis-Dreyfus van $ 40.000 naar $ 600.000 ging met 'Seinfeld
Hoe Julia Louis-Dreyfus van $ 40.000 naar $ 600.000 ging met 'Seinfeld
Anonim

'Seinfeld' is een monster dat nog steeds winst maakt, zelfs jaren later dankzij hun nieuwe deals met Netflix, een deal waar niet alle fans helemaal blij mee zijn. Je zou aannemen dat de cast een fortuin verdiende met de show, maar gezien de populariteit was dat niet altijd het geval, vooral niet voor de gaststerren en in het begin enkele van de hoofdcast.

Onder degenen die een fortuin verdienden met de show zijn Jerry Seinfeld en Larry David - het duo brengt nog steeds de munt dankzij hun uitstekende back-end deal.

Het bleek dat de ondersteunende personages hier niet zoveel geluk mee hadden. We zullen Julia Louis-Dreyfus en haar loonsverhoging in de show bekijken. Ze was niet helemaal blij met de omstandigheden en we zullen uitleggen waarom.

Jerry Seinfeld heeft het meeste gemaakt

Uiteindelijk verdiende de ster van de show Jerry Seinfeld een fortuin dankzij het programma. Hij zag onderweg een grote verhoging van zijn salaris, beginnend bij $ 20.000 voor de eerste vijf afleveringen van seizoen één. Later zou dat veranderen naarmate de show steeds succesvoller werd, tijdens seizoen twee en drie klom hij tot $ 40.000 terwijl hij $ 100K verdiende voor seizoenen voor 4, 5 en 6, per aflevering.

Tijdens het laatste seizoen verhoogde Jerry zijn salaris opnieuw en verdiende hij $ 1 miljoen per aflevering. Hij was de eerste tv-ster die dit deed, zelfs vóór de cast van 'Friends'.

In werkelijkheid had Jerry nog meer kunnen profiteren als er een extra seizoen was geweest. Seinfeld kreeg maar liefst $ 110 miljoen aangeboden, maar aangezien hij al stinkend rijk was en het tijd was om de show te beëindigen, dacht hij niet twee keer na over de beslissing.

"Ik herinner me dat ik in het negende seizoen zat en ik dacht dat het misschien tijd was om dit af te ronden, en ik herinner me dat ik Michael [Richards] en Julia [Louis-Dreyfus] en Jason [Alexander] uitnodigde voor mijn dressing kamer en we zaten daar allemaal en we staarden elkaar aan."

"We hebben hier veel geluk gehad. Misschien moeten we ons geluk niet te ver opdrijven. En we waren het er allemaal over eens dat dit het juiste moment was", vervolgde hij. "En ik herinner me dat het de enige keer was dat we allemaal samen in een kleedkamer kwamen, wij vieren, om die beslissing te nemen. Dat was krachtig, ik herinner me dat… ik herinner het me, want zodra we het er allemaal over eens waren, was dat het. Jij weet je, als we met z'n vieren instemden, weet ik dat het niet verder zou gaan."

Het bleek dat de deal niet vergelijkbaar was met de cast van 'Friends' en dat de andere drie sterren in de show uiteindelijk veel minder verdienden voor hun bijdragen.

Julia Louis-Dreyfus vroeg om een enorme verhoging vanwege mislukte back-endwinsten

Julia Louis-Dreyfus, Jason Alexander en Michael Richards hadden verschillende ervaringen met de ontkenningen. De drie vroegen hetzelfde bedrag als Jerry, terwijl ze ook voordelen zochten voor de backend. Zoals Alexander samen met Celebrity Net Worth uitlegde, kwam dat niet tot wasdom.

"Julia, Michael en ik hebben tijdens onze grote heronderhandeling voor het laatste jaar om iets gevraagd waarvan ik naar mijn graf zal gaan en zeggen dat we het hadden moeten hebben, en dat is een back-end deelname aan de winst voor de show. Het werd ons categorisch geweigerd, wat ons dwong om goddeloze salarissen te vragen. We maken heel weinig, standaard Screen Actors Guild-restanten voor de herhalingen."

Er was een beetje vijandigheid over hoe de ontkenningen verliepen en uiteindelijk, aangezien er geen back-end winst was, zorgden de drie ervoor dat ze een kwaliteitssalaris per aflevering kregen. De show heeft $200.000 en $400.000 in ruil voorgesteld, maar in plaats daarvan bereikten ze een akkoord van $600.000.

Blijkbaar hadden ze het recht om woedend te zijn over het gebrek aan back-end loon, vooral gezien de winst van Larry David en Jerry Seinfeld.

Jerry en Larry David verdienden miljoen dankzij syndicatierechten

De ondersteunende cast, waaronder Julia, maakt wat winst op de herhalingen van de show, maar het is niet te vergelijken met wat ze hadden kunnen maken als ze aandelenbezit hadden verdiend in de show, vergelijkbaar met Larry David en Jerry Seinfeld.

Het duo verzilverde en nog wat, alleen al in 1998 pakten ze elk $ 250 miljoen … Die nummer één neemt alleen maar toe, want tot nu toe hebben ze allebei bijna $ 800 miljoen verdiend, dankzij verkoop, merchandise-deals en natuurlijk streamen op platforms zoals Hulu en Netflix.

Het ondersteunende vat had veel rijker kunnen zijn als ze hier een stuk van hadden gekregen.

Aanbevolen: