Is Elisha Cuthbert dicht bij haar voormalige 'The Ranch'-co-ster, Danny Masterson?

Inhoudsopgave:

Is Elisha Cuthbert dicht bij haar voormalige 'The Ranch'-co-ster, Danny Masterson?
Is Elisha Cuthbert dicht bij haar voormalige 'The Ranch'-co-ster, Danny Masterson?
Anonim

Voor Danny Masterson stortte de wereld zoals hij die kende instortte in 2017, toen vier verschillende vrouwen naar voren kwamen met beschuldigingen dat hij hen in de vroege jaren 2000 had verkracht. Het was het begin van een proces waardoor zijn eerder zo stijgende carrière tot stilstand zou komen, toen hij de nieuwste Hollywood-ster werd die de toorn van de annuleringscultuur voelde.

Toen de verhalen over zijn verleden voor het eerst naar buiten kwamen, speelde hij de hoofdrol als het personage Rooster in de Netflix-sitcom van Don Reo, The Ranch. De show - die in totaal vier seizoenen duurde - bevatte ook zijn vriend Ashton Kutcher, die zijn jongere broer, Colt, de hoofdpersoon in de serie speelde.

Actrice Elisha Cuthbert speelde Abby Phillips, een lerares op een middelbare school die ook een liefdesbelang was van Colt. Hoewel Kutcher en Masterson op zijn minst enige schijn van vriendschap lijken te hebben behouden sinds hij de show verliet, kan hetzelfde niet worden gezegd van Cuthbert, die nauwelijks over Masterson spreekt.

Ontkende de beschuldigingen

Het duurde niet lang nadat de beschuldigingen tegen Masterson aan het licht kwamen, omdat de gevolgen ervan zijn carrière begonnen te beïnvloeden. In december 2017 plaatste Netflix een verklaring via CNN waarin hij aankondigde dat hij was ontslagen uit The Ranch. "Als resultaat van voortdurende discussies hebben Netflix en de producenten Danny Masterson uit The Ranch geschreven", aldus de verklaring. "Gisteren was zijn laatste dag op de show en de productie zal begin 2018 zonder hem worden hervat."

Danny Masterson en Ashton Kutcher voordat hij werd ontslagen uit 'The Ranch&39
Danny Masterson en Ashton Kutcher voordat hij werd ontslagen uit 'The Ranch&39

Dit gebeurde minder dan twee weken voordat de laatste tien afleveringen van seizoen 2 op het streamingplatform werden uitgebracht. Voor zijn ontslag had Masterson zijn rol in die afleveringen al gefilmd, evenals de eerste tien van het volgende seizoen. Dit betekende natuurlijk dat hij nog maanden in de show bleef verschijnen nadat hij officieel was ontslagen.

Het was voorspelbaar dat de acteur een eigen verklaring aflegde, waarin hij de beschuldigingen ontkende en zijn teleurstelling uitte over het besluit van Netflix om hem van het verhaal af te schrijven. Hij sloot deze opmerking af door de cast en crew van The Ranch te bedanken en hen veel succes te wensen. Hij reserveerde ook een shoutout voor de fans die 'hem hadden gesteund en dat zijn blijven doen'.

Leek nooit beste vrienden te zijn

Zelfs voordat hij werd ontslagen, leken Masterson en Cuthbert nooit beste vrienden te zijn. Telkens wanneer ze samen werden waargenomen, was dit in werkgerelateerde situaties of tijdens officiële forums, zoals NSYNC's Challenge for the Children-evenementen.

Ongeveer een maand nadat hem de deur op The Ranch werd getoond, werd de in New York geboren acteur ook gedropt door zijn bureau, The United Talent Agency (UTA). UTA staat bekend om het vertegenwoordigen van onder meer Johnny Depp, Charlize Theron en de gebroeders Coen.

Naarmate het MeToo-gesprek een steeds opener platform kreeg voor discussie in Hollywood-kringen, kwamen veel vrouwen naar buiten met hun eigen verhalen over seksueel misbruik in de industrie. Cuthbert sprak nooit over haar ervaringen - als ze die had - maar het was geen onderwerp waar ze helemaal nieuw in was.

In 2005 speelde ze een personage genaamd Nina Deer in de Jamie Babbit-film, The Quiet. De film had sterke thema's van seksueel misbruik, iets waarvan ze onthulde dat ze het geluk had gehad niet te hebben geleden onder het opgroeien. Als gevolg hiervan moest ze haar eigen onderzoek doen voor de rol.

Behield haar eigen raad

Cuthbert sprak al in 2006 met The B altimore Sun toen ze de uitdaging uitlegde om een personage uit te beelden wiens worsteling ze niet direct kon relateren."Ik heb een gezonde jeugd gehad. Dat was een conflict voor mij omdat ik niets had om uit te putten voor dit personage", zei ze.

"Alles aan dit personage sloeg op een bepaalde manier nergens op. Alles aan mij wilde mezelf verdedigen en voor mezelf opkomen, maar ik kon dat niet voor het personage doen, want dit is alles wat ze weet. Het was een uitdaging."

Elisha Cuthbert en Ashton Kutcher in een scène uit 'The Ranch&39
Elisha Cuthbert en Ashton Kutcher in een scène uit 'The Ranch&39

Er zat een lange tijd tussen de dag dat Cuthbert dat interview deed en december toen ze de achterkant van Masterson zag toen hij The Ranch verliet. Als zodanig is het onwaarschijnlijk dat ze al die tijd als werkende acteur zou hebben doorgebracht zonder oog in oog te hebben gestaan met Hollywood's seksuele ongepastheidsproblemen.

Het is in ieder geval niet iets waar ze bijzonder luidruchtig over is geweest.

Voor zover Masterson gaat, heeft ze op dezelfde manier haar eigen raad gehouden en is ze nooit uitgekomen om haar voormalige collega te steunen of te veroordelen. En als hun relatie voorheen gewoon functioneel was, lijkt die tegenwoordig meer te ontbreken.

Aanbevolen: