Hoe Michael Rapaport zijn nettowaarde van $ 8 miljoen vergaarde

Inhoudsopgave:

Hoe Michael Rapaport zijn nettowaarde van $ 8 miljoen vergaarde
Hoe Michael Rapaport zijn nettowaarde van $ 8 miljoen vergaarde
Anonim

Michael Rapaport is de laatste jaren echt langzamer gaan acteren. Zijn laatste optredens op het grote scherm kwamen in 2016, toen hij in totaal vier films speelde. In Steve Carr's Middle School: The Worst Years of My Life verscheen hij niet eens fysiek, maar leende hij alleen zijn stem. Hij speelde wel visueel als Colin in A Stand Up Guy en Dop Wepner in Chuck.

In de Clint Eastwood-hit, Sully, voegde Rapaport zich bij een illustere cast met doorgewinterde ster Tom Hanks en Aaron Eckhart. Zijn rol was echter maar klein, hij verscheen als een barman genaamd Pete.

Televisie is lange tijd het brood en boter geweest van de nu 51-jarige acteur, en het is inderdaad waar zijn laatste grote rol was. Sinds 2017 is hij te zien in de Netflix-sitcom Atypical. Ondanks deze neerwaartse trend in zijn acteerwerk, heeft Rapaport momenteel nog steeds een nettowaarde van ongeveer $ 8 miljoen. Hier is een overzicht van hoe hij erin slaagde om zoveel rijkdom te vergaren.

Bestemd voor een leven in de showbizz

Vanaf zijn jeugd was Rapaport schijnbaar al voorbestemd voor een leven in de showbizz. Hij werd geboren in New York in maart 1970. Zijn vader David was een grote speler in de industrie, als leidinggevende die werkte bij een radiostation genaamd WKTU/Disco 92. Tegenwoordig is de omroep eenvoudig gestileerd als Alt 92.3.

Rapaports ouders scheidden toen hij nog jong was, en zijn moeder trouwde vervolgens met komiek Mark Lonow. In die tijd was Lonow mede-eigenaar van The Improv comedy club, samen met collega-comic, Budd Friedman.

Deze achtergrond heeft sterk het pad beïnvloed dat Rapaport in zijn carrière koos. Voordat hij 20 werd, verliet hij New York om stand-up comedy te proberen in Los Angeles. Met de hulp van zijn stiefvader slaagde hij erin zijn weg te vinden in de industrie, eerst als komiek en uiteindelijk als acteur.

Michael Rapaport is niet alleen acteur, maar ook stand-up comedian
Michael Rapaport is niet alleen acteur, maar ook stand-up comedian

Gedurende de jaren '90 kreeg hij een gestage stroom van filmbanen, in titels als True Romance, Higher Learning, Metro, Cop Land en Deep Blue Sea. Hij begon ook te spelen in afzonderlijke afleveringen van verschillende tv-shows, waaronder The Fresh Prince of Bel Air en E. R., onder andere.

nam zijn eerlijke aandeel mee naar huis

Het is in de films dat Rapaport echt zou zijn begonnen zijn rijkdom aanzienlijk op te bouwen. Van de hierboven genoemde films was Metro de enige die een verlies boekte aan de kassa. De door Thomas Carter geregisseerde actiefilm, met ook Eddie Murphy in de hoofdrol, bracht 32 miljoen dollar op, met een productiebudget van ongeveer 55 miljoen dollar.

Dit betekent natuurlijk dat de acteurs na de productie en vertoning geen extra inkomsten zouden hebben verdiend. Desalniettemin zou Rapaport, als een van de belangrijkste castleden, toch zijn deel van het budget mee naar huis hebben genomen.

Aan de andere kant van dat successpectrum stonden James Mangold's Cop Land en Renny Harlin's Deep Blue Sea. Met een gecombineerd budget van bijna $ 100 miljoen waren dit twee andere producties die de acteur alleen al door het basissalaris zouden hebben verrijkt. Verder werden ze enorme commerciële successen, met respectievelijk $ 64 miljoen en $ 165 miljoen.

In de meeste gevallen in Hollywood ontvangen hoofdrolspelers tussen de 1% en 3% van de winst van een film. Afgaande op deze maatstaf, zouden die twee films vrijwel zeker Rapaport $ 1 miljoen dollar of daaromtrent hebben verdiend.

Miljonairs van de nacht

In 1999 speelde Rapaport een personage genaamd Gary in de NBC-sitcom Friends, in zijn eerste terugkerende tv-rol. Op het hoogtepunt van de bekendheid van de show verdienden de castleden die de hoofdpersonen speelden $ 1 miljoen per aflevering. Gewoon als gastster zou Rapaport niets in de buurt hebben verdiend.

Michael Rapaport tijdens een van zijn cameo's op 'Friends&39
Michael Rapaport tijdens een van zijn cameo's op 'Friends&39

Voordat ze van de ene op de andere dag miljonairs werden, begonnen mensen als Jennifer Aniston en Matt LeBlanc hun tijd in de show met ongeveer $ 22.500 per aflevering. Dit zou een meer redelijke schatting zijn om te voorspellen hoeveel Rapaport zou hebben verdiend voor elke aflevering van Friends waarin hij verscheen.

Zijn eerste hoofdrol op televisie was in de David E. Kelley-dramaserie op Fox, Boston Public. Als onderdeel van de hoofdcast in de loop van 57 afleveringen, zou hij een paar miljoenen hebben verdiend aan de show, aangezien een gemiddelde hoofdrolspeler ergens tussen $ 75.000 en $ 150.000 per aflevering verdient.

Een iets hoger bedrag zou zijn aangevraagd voor Prison Break, misschien wel Rapaports grootste tv-project ooit. De acteurs waren naar verluidt op ongeveer $ 175.000 voor elke aflevering. Al deze bedragen worden uiteraard berekend vóór belastingen, evenals makelaars- en andere vergoedingen. Toch heeft Rapaport in de loop der jaren aan genoeg projecten gewerkt om zijn vermogen te krijgen tot de $ 8 miljoen die het nu is.

Aanbevolen: