Gaat Alec Baldwins film 'Rust' door?

Inhoudsopgave:

Gaat Alec Baldwins film 'Rust' door?
Gaat Alec Baldwins film 'Rust' door?
Anonim

In mei 2020 werd aangekondigd dat SNL-ster Alec Baldwin zich had aangemeld om te schitteren in een westers actiedrama getiteld Rust. De film zou gebaseerd zijn op een verhaal van de acteur en Crown Vic-regisseur Joel Souza. Souza kreeg vervolgens de taak om het scenario te schrijven en ook de regie op zich te nemen.

Principal fotografie begon op 6 oktober 2021 op de Bonanza Creek Ranch in Santa Fe, New Mexico. De locatie is in het verleden gebruikt als decor voor meerdere producties. Omdat er geen grote studio aan de foto was verbonden, werkten de cast en crew met een klein budget - en bijgevolg een zeer strak schema.

Voordat ze hun 21-daagse opnamerooster konden voltooien, vuurde Baldwin per ongeluk een proppistool af dat Souza verwondde en het leven van cameraman Halyna Hutchins beëindigde. De productie is sindsdien voor onbepaalde tijd stilgelegd en de kans is groot dat deze helemaal niet wordt hervat.

Opschorting kan terminaal zijn

Het primaire productiebedrijf dat verantwoordelijk was voor het maken van de film was El Dorado Pictures van Baldwin. Een paar dagen na de dodelijke schietpartij stuurden ze een brief naar de bemanning waarin ze hen informeerden dat de productie werd stopgezet om het officiële onderzoek naar het incident te kunnen afronden.

'Terwijl we door deze crisis gaan, hebben we de beslissing genomen om de set in ieder geval in te pakken totdat het onderzoek is voltooid', stond in de brief, zoals exclusief werd gemeld door NBC News. 'Zoals bij elk lopend onderzoek, zijn we beperkt in ons vermogen om iets meer in het openbaar of privé te zeggen, en vragen we om uw geduld in dat opzicht.'

Cinematograaf Halyna Hutchins werkt aan een andere set voorafgaand aan 'Rust&39
Cinematograaf Halyna Hutchins werkt aan een andere set voorafgaand aan 'Rust&39

Een recentere video van Baldwin die verslaggevers toespreekt, suggereert dat de opschorting van het filmen van Rust mogelijk terminaal is. De journalisten hadden de acteur gevolgd in zijn auto, met zijn vrouw Hilaria en hun kinderen. Om van hen af te komen, stopte hij om hun vragen te beantwoorden, hoewel hij niets kon zeggen over het actieve onderzoek.

Er werd hem echter gevraagd of hij dacht dat de productie opnieuw zou beginnen. "Nee, dat doe ik niet", antwoordde hij categorisch, voordat hij de verslaggevers smeekte om te stoppen met het kwellen van zijn kinderen die 'huilden in de auto'.

Onderzoek blijft actief

In sommige van de eerdere incidenten die vergelijkbaar zijn met de ongelukkige dood van Hutchins op de set, werd de productie uiteindelijk hervat en werden de respectieve projecten voltooid. Misschien wel de meest bekende was Brandon Lee - zoon van de legendarische Bruce Lee - die werd doodgeschoten op de set van zijn film uit 1994, The Crow.

Aangezien de acteur het filmen van de meeste van zijn scènes al had voltooid, waren de resterende delen van de productie voltooid en werd de film op 14 mei uitgebracht. The Crow werd uiteindelijk gedistribueerd door Miramax, nadat de oorspronkelijke goudzoekers Paramount Pictures zich terugtrokken uit de gesprekken.

Acteur Brandon Lee op 'The Crow', de laatste filmset van zijn leven
Acteur Brandon Lee op 'The Crow', de laatste filmset van zijn leven

Een ander gedenkwaardig geval betrof Jon-Erik Hexum, de acteur die zichzelf dodelijk verwondde tijdens het filmen voor een CBS-serie genaamd Cover Up. De show was nog in het eerste seizoen en de eerste zes afleveringen waren allemaal voltooid. Na de dood van hun hoofdcastlid veranderde CBS het verhaal om plaats te bieden aan een vervanger. De serie werd uiteindelijk uitgezonden voor in totaal 22 afleveringen in dat eerste seizoen. Het werd geen seconde verlengd.

Hoewel het onderzoek naar de dood van Hutchins actief blijft, is het onmogelijk om met zekerheid te zeggen of de producenten van Rust ervoor zullen kiezen om deze weg in te slaan. Baldwins duidelijke antwoord aan de verslaggevers suggereert echter dat dat niet het geval zal zijn.

Veelbelovende carrière afgebroken

In de weken die volgden sinds Hutchins' veelbelovende carrière op tragische wijze werd afgebroken, zijn er meer details naar voren gekomen over de omstandigheden rond het accidentele ontslag dat haar het leven kostte. Een van de mensen die nu scherp in de schijnwerpers staat, is Hannah Gutierrez-Reed, die als hoofdpantser werkte en verantwoordelijk was voor alles wat met wapens op de set te maken had.

Hannah Gutierrez-Reed, de hoofdpantser op 'Rust&39
Hannah Gutierrez-Reed, de hoofdpantser op 'Rust&39

De 24-jarige is de dochter van de doorgewinterde Hollywood-wapensmid en stuntman, Thell Reed. Rust was pas haar tweede filmoptreden ooit. Haar enige eerdere ervaring was een aankomende Nicolas Cage western genaamd The Old Way. Ongelofelijk genoeg had Gutierrez-Reed op een podcast met de naam Voices of the West onthuld dat ze, voordat ze de baan op de Cage-foto accepteerde, aarzelde over haar bereidheid voor de rol van hoofdpantser.

"Ik was er in het begin erg nerveus over en ik nam de baan bijna niet aan omdat ik niet zeker wist of ik er klaar voor was, maar ik deed het - het ging heel soepel", zei ze over haar werk op De Oude Weg. Helaas ging het niet zo goed met Rust. Hierdoor zal de film wellicht nooit het daglicht zien.

Aanbevolen: