The Big Bang Theory': fans denken dat dit het meest hartverscheurende moment was

Inhoudsopgave:

The Big Bang Theory': fans denken dat dit het meest hartverscheurende moment was
The Big Bang Theory': fans denken dat dit het meest hartverscheurende moment was
Anonim

Als je een show maakt die zo groot en goed is als The Big Bang Theory, en een show die net zo lang doorgaat als hij deed, zul je je publiek zeker door een achtbaan van emoties leiden.

TBBT-maker Chuck Lorre en zijn creatieve team zijn er zeker in geslaagd om dit te bereiken in de loop van de 12 seizoenen dat de show op CBS liep.

Als sitcom is het moeilijk voor te stellen dat het zo lang zou hebben geduurd als het tijdens zijn bestaan niet een van de grappigste programma's op tv was geweest. Tegelijkertijd slaagden de schrijvers erin om door de jaren heen een aantal tranentrekkende afleveringen te maken.

Het Stockholm-syndroom, de finale van de serie, was bijvoorbeeld een extreem treurig feest, waarbij zowel de cast als het publiek afscheid namen van een show waar ze allemaal super aan gehecht waren geraakt.

Volgens sommige fans kan echter geen van alle trieste hoofdstukken van Big Bang tippen aan de 15e aflevering van seizoen 8, getiteld The Comic Book Store Regeneration. De aflevering zag de dood van Debbie (mevrouw) Wolowitz, moeder van hoofdpersonage Howard. De actrice die Debbie speelde, was ook in het echte leven overleden en de aflevering was aan haar opgedragen.

Carol Ann Susi speelde mevrouw Wolowitz op 'The Big Bang Theory'

Carol Ann Susi acteerde al meer dan 30 jaar toen ze werd getikt om mevrouw Wolowitz te spelen op Big Bang in 2007. Haar allereerste optreden was in het fantasy-misdaaddrama uit 1974 op ABC, Kolchak: The Night Stalker. De serie werd oorspronkelijk beschouwd als een ratingramp en werd na slechts één seizoen geannuleerd. Het heeft echter in de loop van de tijd een cultstatus opgebouwd.

Carol Ann Susi als Monique Marmelstein in 'Kolchak: The Night Crawler&39
Carol Ann Susi als Monique Marmelstein in 'Kolchak: The Night Crawler&39

Susi speelde een stagiaire journalistiek genaamd Monique Marmelstein. Haar rol betrof cameo's in slechts drie van de 20 afleveringen van dat seizoen. Desalniettemin is er beweerd dat voordat ze in de schoenen van mevrouw Wolowitz stapte, Monique haar meest populaire personage bleef - ondanks dat ze in tientallen andere films en tv-shows was verschenen.

De in Brooklyn geboren actrice speelde in in totaal 40 Big Bang-afleveringen, hoewel haar rol bijna altijd werd ingesproken en niet werd gezien. Ze verscheen slechts één keer, en kort, in de 15e aflevering van seizoen 6. Susi hernam ook de rol in een aflevering van TBBT's spin-off-serie, Young Sheldon.

Susi werd gediagnosticeerd met een agressieve vorm van borstkanker

Susi's uiteindelijke overlijden in november 2014 was een beetje onverwacht, aangezien ze kort daarvoor de diagnose had gekregen van een agressieve vorm van borstkanker. Ze stierf drie maanden voor haar 63ste verjaardag, terwijl ze nog was gecontracteerd voor het Big Bang-project. Haar andere kredieten omvatten The King of Queens, ER en Grey's Anatomy.

Kunal Nayyar en Ellen DeGeneres herdenken Carol Ann Susi
Kunal Nayyar en Ellen DeGeneres herdenken Carol Ann Susi

Na haar dood brachten Lorre en de andere uitvoerende producenten van Big Bang een verklaring uit waarin ze haar werk prees, en de band die ze met het publiek opbouwde, ondanks dat ze nooit werd gezien. 'The Big Bang Theory'-familie heeft vandaag een geliefd lid verloren met het overlijden van Carol Ann Susi, die op hilarische en gedenkwaardige wijze de rol van mevrouw Wolowitz vertolkte,' luidde de lovende verklaring.

'Ongezien door kijkers, werd het personage van mevrouw Wolowitz een beetje een mysterie gedurende de acht seizoenen van de show. Wat echter geen mysterie was, was het immense talent en de komische timing van Carol Ann, die te zien waren tijdens elke onvergetelijke verschijning… Onze gedachten en diepste condoleances zijn bij haar familie.'

De aflevering was opgedragen aan Susi

De aflevering The Comic Book Store Regeneration was opgedragen aan Susi, terwijl de schrijvers en acteurs hulde brachten aan haar bijdrage aan de show en aan hun leven in het algemeen. Wat het schrijven van mevrouw Wolowitz betreft, Howard kreeg een telefoontje van zijn tante, die hem vertelde dat zijn moeder in haar slaap was overleden.

Personages Penny en Leonard na ontvangst van nieuws over de dood van mevrouw Wolowitz
Personages Penny en Leonard na ontvangst van nieuws over de dood van mevrouw Wolowitz

Dit was ongeveer halverwege de aflevering en het begon met een reeks personages die rouwden en haar loofden. De uitvoeringen hier waren behoorlijk diep en echt, met Simon Helberg - die Howard speelde - en Kaley Cuoco (Penny) die bijzonder emotioneel waren. Zelfs Jim Parsons doorgaans onsympathieke karakter, Sheldon Cooper, had een onkarakteristiek menselijk moment, en vertelde Howard dat hij vrienden had om op te leunen.

Fans waren erg ontroerd door de aflevering, en sommigen vonden dat het de meest trieste was die de show ooit had gezien.

Eén zo'n liefhebber schreef op Reddit: 'Triestste aflevering. Ik heb oprecht medelijden met Howard.' Dit begon een draad van eerbetoon, meestal aan Susi. De acteurs werden ook geprezen om hun levering: 'De toastscène was zo oprecht. Iedereen heeft tranen in de ogen. Ze hebben Carol goed gedaan met haar overlijden, ' schreef een andere Redditor.

Aanbevolen: