Wat 'Daredevil' naar Disney+ komt, betekent voor de MCU

Inhoudsopgave:

Wat 'Daredevil' naar Disney+ komt, betekent voor de MCU
Wat 'Daredevil' naar Disney+ komt, betekent voor de MCU
Anonim

De MCU is tegenwoordig de grootste franchise ter wereld en hun wereldwijde dominantie neemt alleen maar toe. Andere franchises zijn op zichzelf al geweldig, maar wat Marvel met de MCU heeft gedaan, is werkelijk verbazingwekkend.

Terwijl de MCU actief was, kwam het Marvel Netflix-universum op gang. Sommige shows waren beter dan andere, maar over het algemeen was het een geweldig universum. De Netflix-shows en shows zoals Agents of S. H. I. E. L. D. komen naar Disney Plus, en dit nieuws heeft enorme implicaties voor de MCU, namelijk met zijn dreigende bedreigingen en toekomstige projecten.

Laten we eens kijken hoe deze aankondiging alles verandert voor de MCU.

Wat betekent 'Daredevil' voor Disney+ en Marvel?

April 2015 markeerde een enorm moment voor Marvel-fans, toen Daredevil zijn weg vond naar Netflix en eindelijk de wereld een goed project gaf met Matt Murdock.

Met Charlie Cox als de titulaire held, was Daredevil alles wat stripfans hoopten te zien. Het deed geweldig werk met zijn personages, zijn verhaal en zijn algehele uitvoering. De actiescènes waren fantastisch en Cox' hoofdrol speelde een belangrijke rol in het perfect samenkomen van alles.

Dankzij het succes van Daredevil heeft Netflix de bal aan het rollen gebracht op het eigen Marvel-universum. Shows zoals Luke Cage, Jessica Jones, Punisher en meer speelden allemaal een rol bij het groeien van het overkoepelende verhaal. Nee, deze shows waren niet altijd perfect (naar jou kijkend, Iron Fist), maar het v alt niet te ontkennen dat ze als geheel uitzonderlijk waren.

Aangezien dit universum zich tijdens enkele van de beste jaren van de MCU afspeelde, bleven er vragen bestaan over de connectie met de franchise op het grote scherm. We hebben Tony Stark tenslotte nooit de Devil of Hell's Kitchen horen noemen, ondanks het feit dat hij zich volledig bewust was van een jong kind uit Queens dat met zijn blote handen een bus kon stoppen.

Gelukkig hebben enkele grote gebeurtenissen de boel opgeschud.

Daredevil maakte zijn MCU-debuut in 'Spider-Man: No Way Home'

In Spider-Man: No Way Home zagen fans al vroeg in de film het debuut van Charlie Cox's Daredevil. De man zonder angst stapte niet naar Spidey's schurkengalerij in de film, maar zijn aanwezigheid alleen al was enorm voor de franchise.

Toen hij het had over zijn verschijning in de film en de weg die hij nam om daar te komen, zei Cox: Het was een behoorlijk surrealistisch moment, ik ga niet liegen. Houd in gedachten dat het een paar jaar geleden is. En ik was er vrij zeker van dat het voorbij was. Kevin zei: 'We hebben wat ideeën, maar ik wilde zeker weten dat je in principe geïnteresseerd bent.' En ik dacht: 'Ik ben erg geïnteresseerd.' daarna hoorde ik twee maanden lang van niemand. En ik kwam op het punt dat ik me afvroeg of ik het gedroomd had.”

Het was geen droom, en Cox's Daredevil in de film veranderde alles in een oogwenk. Dit was niet de enige grote verrassing die Marvel in petto had voor Phase Four.

Kort daarna debuteerde Vincent D'Onofrio's Kingpin op Hawkeye, en MCU-fans konden beginnen met het verbinden van de punten over hoe deze personages in het grotere geheel van dingen passen.

Deze twee cameo's hebben de krantenkoppen gestolen en een recente aankondiging heeft MCU-fans opnieuw in een razernij gebracht.

Daredevil is niet langer een variantkarakter

Onlangs werd aangekondigd dat de Netflix Marvel-shows hun weg vonden naar Disney Plus en zich bij shows als WandaVision en Loki voegden.

Dus, wat betekent dit? Simpel gezegd betekent dit dat de Daredevil en Kingpin die we zagen niet zomaar varianten waren. Integendeel, het zijn nu reeds gevestigde karakters die de MCU effectief hebben uitgebreid.

Marvel bouwt zich momenteel op tot een aantal grote conflicten, en de MCU is niet alleen gericht op één enorme dreiging.

Dankzij Eternals komt het oordeel van Arishem op de loer. Loki liet ons weten dat Kang en zijn legioen varianten ook een probleem zullen worden. En tot slot, na de gebeurtenissen van Hawkeye en de opname van de Netflix-shows op Disney Plus, is Kingpin nu een groot probleem voor helden op straatniveau.

De kosmische en multiversale problemen zullen ongetwijfeld het grote scherm domineren, maar nu hebben we conflicten op straatniveau die het kleine scherm een rijk, onderling verbonden verhaal kunnen geven. Dit zal fans tevreden houden, en het zal er ook voor zorgen dat er massa's nieuwe abonnees naar Disney Plus komen.

Er is geen beter moment om fan van Marvel te zijn dan nu. De franchise heeft veel ontroerende stukken en ze voeren de evenwichtsoefening van hun leven uit, allemaal voor het plezier van de fans.

Aanbevolen: