Dit zijn de meest winstgevende films van Cate Blanchett

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest winstgevende films van Cate Blanchett
Dit zijn de meest winstgevende films van Cate Blanchett
Anonim

De Australische actrice Cate Blanchett werd beroemd in de jaren negentig en is sindsdien een vaste waarde in de acteerindustrie. In de loop van haar carrière verscheen de Hollywood-ster in tal van veelgeprezen films - en in 2021 had ze wat sommigen een 'comeback' noemden door te schitteren in projecten als Don't Look Up en Nightmare Alley.

Vandaag bekijken we welke van de films waarin Cate Blanchett speelde, uiteindelijk het meest aan de kassa scoorde. Van The Curious Case of Benjamin Button tot The Lord of The Rings - blijf scrollen om erachter te komen!

10 'The Curious Case Of Benjamin Button' - Box Office: $ 335,8 miljoen

De aftrap is de romantische fantasiedramafilm uit 2008 The Curious Case of Benjamin Button. Daarin speelt Cate Blanchett Daisy Fuller, en ze schittert naast Brad Pitt, Mahershala Ali, Taraji P. Henson, Julia Ormond en Tilda Swinton. De film is gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal uit 1922 van F. Scott Fitzgerald en heeft momenteel een 7,8 rating op IMDb. The Curious Case of Benjamin Button verdiende uiteindelijk $335,8 miljoen aan de kassa.

9 'Assepoester' - Box Office: $ 542,4 miljoen

De volgende op de lijst is de romantische fantasiefilm Assepoester uit 2015 waarin Cate Blanchett de stiefmoeder speelt. Naast Blanchett zijn er ook Lily James, Richard Madden, Stellan Skarsgård, Holliday Grainger en Helena Bonham Carter in de film te zien. De film is een live-action bewerking van de Disney-animatiefilm uit 1950 met dezelfde naam. Momenteel heeft Assepoester een 6,9-rating op IMDb en verdiende het uiteindelijk $ 542,4 miljoen aan de kassa.

8 'Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull' - Box Office: $ 790,7 miljoen

Laten we verder gaan met het actie-avontuur Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull uit 2008. Daarin portretteert Cate Blanchett Irina Spalko, en ze schittert naast Harrison Ford, Karen Allen, Ray Winstone, John Hurt en Shia LaBeouf.

De film is het vierde deel in de Indiana Jones-franchise en heeft momenteel een 6,1 beoordeling op IMDb. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull verdienden uiteindelijk $ 790,7 miljoen aan de kassa.

7 'Thor: Ragnarok' - Box Office: $ 854 miljoen

De superheldenfilm Thor: Ragnarok uit 2017 waarin Cate Blanchett Hela speelt, is de volgende. Naast Blanchett zijn in de film ook Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Idris Elba, Jeff Goldblum en Tessa Thompson te zien. Thor: Ragnarok is de 17e film in het Marvel Cinematic Universe en heeft momenteel een 7,9-beoordeling op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 854 miljoen aan de kassa.

6 'The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring' - Box Office: $ 897,7 miljoen

De volgende op de lijst is de epische fantasy-avonturenfilm uit 2001 The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring. Daarin portretteert Cate Blanchet Galadriel, en ze speelt naast Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen en Orlando Bloom. De film is gebaseerd op het eerste deel van J. R. R. Tolkien's The Lord of the Rings - en heeft momenteel een 8,8 rating op IMDb. The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring verdiende uiteindelijk $ 897,7 miljoen aan de kassa.

5 'The Lord of the Rings: The Two Towers' - Box Office: $ 947,5 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag openen is de epische fantasy-avonturenfilm uit 2002 The Lord of the Rings: The Two Towers waarin Cate Blanchett opnieuw Galadriel speelt. Het tweede deel in de Lord of the Rings-trilogie heeft momenteel een 8,8 op IMDb. The Lord of the Rings: The Two Towers verdiende uiteindelijk $ 947.5 miljoen aan de kassa.

4 'The Hobbit: The Desolation Of Smaug' - Box Office: $ 959 miljoen

Laten we verder gaan met de epische fantasy-avonturenfilm uit 2013 The Hobbit: The Desolation of Smaug. De film is het tweede deel in de driedelige franchise waarin Cate Blanchet ook Galadriel speelt.

The Hobbit: The Desolation of Smaug sterren Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Benedict Cumberbatch en Evangeline Lilly - en het heeft momenteel een 7,8 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 959 miljoen aan de kassa.

3 'The Hobbit: The Battle Of The Five Armies' - Box Office: $ 962,2 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag openen is de epische fantasiefilm uit 2014 The Hobbit: The Battle of The Five Armies - het derde en laatste deel in de franchise. Momenteel heeft het een beoordeling van 7,4 op IMDb en verdiende het uiteindelijk $ 962,2 miljoen aan de kassa.

2 'The Hobbit: An Unexpected Journey' - Box Office: $ 1,017 miljard

De nummer twee op de lijst van vandaag is de epische fantasiefilm uit 2012 The Hobbit: An Unexpected Journey, het eerste deel in de trilogie gebaseerd op J. R. R. Tolkiens roman The Hobbit uit 1937. Momenteel heeft het een 7,8-rating op IMDb en verdiende het uiteindelijk $ 1,017 miljard aan de kassa.

1 'The Lord of the Rings: The Return Of The King' - Box Office: $1.146 miljard

En tot slot, de lijst met pleknummer op de 2003 epische fantasiefilm The Lord of the Rings: The Return of the King waarin Blanchett Galadriel speelt. De film is het laatste deel in de Lord of the Rings-trilogie en heeft momenteel een 8,9-rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 1.146 miljard aan de kassa.

Aanbevolen: