Wat fans haatten aan 'En gewoon zo

Inhoudsopgave:

Wat fans haatten aan 'En gewoon zo
Wat fans haatten aan 'En gewoon zo
Anonim

18 jaar nadat de Sex and the City-serie eindigde en 12 jaar na de kritisch gepande vervolgfilm, grepen fans de kans aan om bij te praten met Carrie en vrienden. Toch werd de nieuwe HBO-show, And Just Like That… bijna onmiddellijk een haathorloge, zelfs voor de grootste fans.

De nieuw leven ingeblazen serie ging in première met oude vrienden Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes en Charlotte York die in de vijftig door het leven en vriendschap navigeren. Van slecht schrijven tot onaangename personages, de show heeft behoorlijk wat klachten gehad. Hier zijn slechts enkele van de redenen waarom fans And Just Like That haatten …

6 Samantha's afwezigheid

De bende werd een reis dankzij de wens van Kim Cattrall om haar rol als Samantha Jones niet opnieuw op te nemen. Een favoriet bij de fans en een integraal onderdeel van de show, velen vonden dat de show niet door had mogen gaan zonder haar.

De openingsscènes van de eerste aflevering onthullen dat Samantha is verhuisd naar Londen - waar "sexy sirenes van in de zestig nog steeds levensvatbaar zijn" - nadat ze ruzie had met oude vriendin Carrie, wat ertoe leidde dat ze werd gedumpt als de publicist van de schrijver. Dit weerspiegelt de real-life fall-out tussen Sarah Jessica Parker en Kim Cattrall.

5 'En zomaar…' is 'Too Woke'

Sommige toeschouwers merkten dat de leuke show 'te wakker' was geworden. Fans voelden zich ongemakkelijk dat Miranda in de openingsaflevering werd afgeschilderd als een "witte redder". Anderen hadden een hekel aan het genderneutrale zij-mitswa-complot, waarin een rabbijn werd gespeeld door transactrice Hari Nef. Mensen geloofden gewoon niet dat deze slimme, kosmopolitische vrouwen zo onwetend konden zijn als het op dergelijke kwesties aankwam.

Hoewel Sex and the City altijd vooruitstrevend was, hebben velen het gevoel dat het ineenkrimpend is geworden. Fans gingen naar sociale media om te klagen over het binnenhalen van niet-binaire en LBGTQ-tekens. Het voelde bijna alsof elke minderheid moest worden opgenomen, als een inclusieve afvinklijst. Elk centraal personage krijgt een vriend of collega uit een andere minderheid. Zoals The New York Times opmerkt, hebben ze geen persoonlijkheden, ze bestaan alleen om ons hoofdtrio verder te helpen.

4 Te veel karakters op 'And Just Like That…'

Fans waren blij om te zien hoe de drie vrienden herenigd werden op het scherm, het probleem was hoeveel andere mensen er kwamen. Nieuwe personages waren onder meer Miranda's liefdesbelang Che, professor Nya, makelaar in onroerend goed See en Charlotte's medemoeder Lisa. Dat komt bovenop alle liefdesbelangen, echtgenoten en collega's.

Fans vonden dat dit te veel personages waren voor een seizoen van 10 afleveringen van een show van een half uur. Door zoveel nieuwe mensen in te schrijven, hebben fans het gevoel dat ze tijd hebben gemist met het leidende trio. Een veelgehoorde klacht was dat ze Carrie van Sarah Jessica Parker misten, omdat we te veel tijd besteedden aan het kijken naar Miranda en Che.

3 'En zomaar…' Te veel nadruk op leeftijd

Terwijl mooie vrouwen, And Just Like That… hun hoofdrolspeelster hun leeftijd laten omarmen. Het probleem dat fans hadden, was hoeveel ze erover spraken. De actrices zijn in de vijftig, maar hun leeftijd wordt aangesproken als iemand die 30 jaar ouder is. Een groot probleem wordt gemaakt van hun grijze haar, en de schrijvers slagen erin om elk type verouderingskwaal in het script te verwerken. Van hoortoestellen tot heupvervanging, deze show had het allemaal.

Mensen die sociale media gebruikten, is verbaasd dat de cast niets lijkt te weten over basiszaken zoals sociale media en podcasting. Velen hebben erop gewezen dat ze zich gedragen alsof ze in een diepe slaap verkeren sinds Sex and the City ingepakt is.

2 Uit karakter Miranda

Aan het einde van de serie waren fans woedend over hoe Miranda werd geschreven. Het probleem dat velen hadden, was dat Miranda zichzelf leek te verliezen in deze serie. Ze werd egocentrisch en kon niet tegen kritiek. Zij en Carrie leken van rol te wisselen toen de columnist Miranda een realiteitscheck moest geven.

Sommigen waren minder bezorgd over haar romance met niet-binaire Che, ze was niet langer de pragmaticus waar we allemaal van hielden. Het einde waarin Miranda een enorme werkkans afwees om haar partner, Che, naar LA te volgen zonder het Carrie en Charlotte te vertellen, maakte fans woedend.

1 Miranda's liefdesbelang, Che On 'And Just Like That…'

Er zijn maar weinig tv-personages die zo direct werden gehaat als Che. De nieuwe aanwinst, gespeeld door voormalig Grey's Anatomy-ster Sara Ramirez, is een queer, niet-binaire podcaster en komiek die samenwerkt met Carrie. Ze sluit een romance met Miranda die velen onrealistisch vonden.

Het grootste probleem dat mensen met Che hadden, was dat ze zich meer als een karikatuur voelden dan als een echte versie. De manier waarop ze op hun podcast spraken, zoals een wandelend Twitter-account, maakte kijkers van de show boos. Niet-binaire mensen hadden het gevoel dat Che was geschreven door een conservatief die geloofde dat ze sneeuwvlokken waren die uitsluitend in online jargon spraken.

Hun stand-uproutine in aflevering 3 ging om de verkeerde redenen viraal, en velen sleepten het voort omdat het het meest ongrappige was dat ze ooit hadden gezien. Het idee dat de routine goed genoeg was om een piloot in LA te laten landen, werd als onrealistisch beschouwd.

Aanbevolen: