Welke Julia Roberts Rom-Com was de grootste kassahit?

Inhoudsopgave:

Welke Julia Roberts Rom-Com was de grootste kassahit?
Welke Julia Roberts Rom-Com was de grootste kassahit?
Anonim

Hollywood-ster Julia Roberts werd eind jaren tachtig beroemd en begin jaren negentig stond ze al bekend als een van de meest getalenteerde opkomende actrices in de industrie. Sindsdien is Roberts ongelooflijk succesvol geweest en tegenwoordig is ze zo'n beetje Hollywood-roy alty.

Een genre waarin fans de actrice vaak hebben gezien, zijn romantische komedies. Vandaag bekijken we welke van de romcoms van Julia Roberts het meeste opleverde aan de kassa!

10 'Mystic Pizza' - Box Office: $ 14 miljoen

De aftrap is het romantische komediedrama Mystic Pizza uit 1988. Daarin speelt Julia Roberts Daisy Araújo, en ze schittert naast Annabeth Gish, Lili Taylor, Vincent D'Onofrio, William R. Moses en Adam Storke. Mystic Pizza volgt drie tienermeisjes die in een pizzeria werken - en het heeft momenteel een 6,3 beoordeling op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 6 miljoen, en het bracht uiteindelijk $ 14 miljoen op aan de kassa.

9 'Moederdag' - Box Office: $ 48,4 miljoen

Laten we verder gaan naar de 2016 romantische dramedy Moederdag. Daarin portretteert Julia Robert Miranda Collins en schittert ze naast Jennifer Aniston, Kate Hudson, Shay Mitchell, Jason Sudeikis en Britt Robertson. De film volgt drie generaties op Moederdag en heeft momenteel een beoordeling van 5,7 op IMDb. Moederdag werd gemaakt met een budget van $ 25 miljoen, en het bracht uiteindelijk $ 48,4 miljoen op aan de kassa.

8 'I Love Trouble' - Box Office: $ 61,9 miljoen

De volgende op de lijst is de romantische misdaadkomedie I Love Trouble uit 1994, waarin Julia Roberts Sabrina Peterson speelt. Naast Roberts zijn er in de film ook Nick Nolte, Saul Rubinek, Robert Loggia en James Rebhorn te zien.

De film vertelt het verhaal van twee concurrerende journalisten die samenwerken om een mysterie op te lossen - en heeft momenteel een 5,3 beoordeling op IMDb. I Love Trouble werd gemaakt met een budget van $45 miljoen, en het verdiende uiteindelijk $61,9 miljoen aan de kassa.

7 'Larry Crowne' - Box Office: $ 72 miljoen

De romantische komedie Larry Crowne uit 2011 is de volgende. Daarin portretteert Julia Robert Mercedes "Mercy" Tainot, en ze schittert naast Tom Hanks, Bryan Cranston, Cedric the Entertainer, Taraji P. Henson en Gugu Mbatha-Raw. De film is geïnspireerd op de jaren van Tom Hanks op Chabot College - hij heeft momenteel een 6,1 rating op IMDb. Larry Crowne werd gemaakt met een budget van $30 miljoen, en het bracht uiteindelijk $72 miljoen op aan de kassa.

6 'America's Sweethearts' - Box Office: $ 138,3 miljoen

De volgende op de lijst is de romantische komedie America's Sweethearts uit 2001, waarin Julia Roberts Kathleen "Kiki" Harrison speelt. Naast Roberts zijn er in de film ook Billy Crystal, Catherine Zeta-Jones, John Cusack, Hank Azaria en Stanley Tucci te zien. America's Sweethearts vertelt het verhaal van een filmpublicist die de rommelige publieke verdeling van de co-sterren van zijn film beheert - en het heeft momenteel een beoordeling van 5,7 op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 46 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 138,3 miljoen aan de kassa.

5 'Valentijnsdag' - Box Office: $216.5 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag is het romantische comedy-drama Valentijnsdag uit 2010. Daarin portretteert Julia Robert Cpt. Katherine Hazeltine, en ze speelt naast Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Patrick Dempsey en Jamie Foxx. De film volgt meerdere stellen en singles in Los Angeles op Valentijnsdag - en heeft momenteel een beoordeling van 5,7 op IMDb. Valentijnsdag werd gemaakt met een budget van 52 miljoen dollar, en het bracht uiteindelijk 216,5 miljoen dollar op aan de kassa.

4 'Mijn beste vriend's bruiloft' - Box Office: $ 299,3 miljoen

Laten we verder gaan met de romantische komedie My Best Friend's Wedding uit 1997 waarin Julia Robert Julianne Potter speelt. Naast Roberts zijn er in de film ook Dermot Mulroney, Cameron Diaz, Rupert Everett en Philip Bosco te zien.

My Best Friend's Wedding vertelt het verhaal van een vrouw die zich realiseert dat ze verliefd is op de verloofde van haar beste vriend - en het heeft momenteel een 6,3 beoordeling op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 38 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 299,3 miljoen aan de kassa.

3 'Runaway Bride' - Box Office: $309,5 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag is de romantische komedie Runaway Bride uit 1999. Daarin speelt Julia Robert Margaret "Maggie" Carpenter, en ze schittert naast Richard Gere, Joan Cusack, Héctor Elizondo, Rita Wilson en Paul Dooley. De film volgt een verslaggever die een verhaal schrijft over een vrouw die meerdere verloofden bij het altaar heeft achtergelaten, en heeft momenteel een beoordeling van 5,6 op IMDb. Runaway Bride werd gemaakt met een budget van $ 70 miljoen, en het bracht uiteindelijk $ 309 op.5 miljoen aan de kassa.

2 'Notting Hill' - Box Office: $ 363,9 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de romcom Notting Hill uit 1999 waarin Julia Roberts Anna Scott speelt. Afgezien van de actrice, speelt de film ook haar toenmalige vriend Hugh Grant, evenals Hugh Bonneville, Emma Chambers en James Dreyfus. Notting Hill vertelt het liefdesverhaal van een Londense boekhandelaar en een beroemde Amerikaanse actrice - en heeft momenteel een 7,1 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 42 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 363,9 miljoen aan de kassa.

1 'Pretty Woman' - Box Office: $463,4 miljoen

En tot slot, de lijst met plek nummer één is de romantische komedie Pretty Woman uit 1990, waarin Julia Roberts Vivian Ward speelt. Afgezien van Roberts, speelt de film ook haar levenslange vriend Richard Gere. Pretty Woman vertelt het verhaal van een Hollywood-prostituee en een rijke zakenman die verliefd worden - en het heeft momenteel een 7.1 beoordeling op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 14 miljoen en het verdiende uiteindelijk een indrukwekkende $ 463,4 miljoen aan de kassa!

Aanbevolen: