Welke Reese Witherspoon Rom-Com was de grootste kassahit?

Inhoudsopgave:

Welke Reese Witherspoon Rom-Com was de grootste kassahit?
Welke Reese Witherspoon Rom-Com was de grootste kassahit?
Anonim

Hollywood-ster Reese Witherspoon is sinds de jaren '90 succesvol in de filmindustrie, en tegenwoordig staat ze niet alleen bekend als een van de leukste actrices, maar was ze ook de rijkste actrice van 2021. Terwijl Witherspoon speelde in talloze genres door de jaren heen, sommige van haar romcoms zijn cultklassiekers geworden.

Vandaag bekijken we welke rom-coms van Reese Witherspoon het meest aan de kassa scoorden - van Legally Blonde tot Sweet Home Alabama, blijf scrollen om erachter te komen!

10 'The Importance of Being Earnest' - Box Office: $ 17,2 miljoen

De lijst wordt afgetrapt door het romantische komedie-drama The Importance of Being Earnest uit 2002. Daarin speelt Reese Witherspoon Cecily Cardew, en ze schittert naast Rupert Everett, Colin Firth, Frances O'Connor, Judi Dench en Tom Wilkinson. De film is gebaseerd op de klassieke komedie van omgangsvormen uit 1895 The Importance of Being Earnest van Oscar Wilde - en heeft momenteel een 6,8 rating op IMDb. The Importance of Being Earnest werd gemaakt met een budget van $ 15 miljoen, en het bracht uiteindelijk $ 17,2 miljoen op. Hoewel een negentiende-eeuws toneelstuk misschien niet past in je typische definitie van een romcom, heeft deze film zeker veel komedie en romantiek.

9 'Penelope' - Box Office: $ 21,2 miljoen

De volgende op de lijst is de romantische fantasiekomedie Penelope uit 2006, waarin Reese Witherspoon Annie speelt. Naast Witherspoon zijn er in de film ook Christina Ricci, James McAvoy, Catherine O'Hara, Peter Dinklage en Richard E. Grant te zien. Penelope vertelt het verhaal van een meisje dat is geboren met de neus van een varken - en heeft momenteel een beoordeling van 6,7 op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 15 miljoen en bracht uiteindelijk $ 21 op.2 miljoen aan de kassa. Witherspoon is niet de ster van deze film, maar ze speelt een belangrijke ondersteunende rol.

8 'Home Again' - Box Office: $ 37,3 miljoen

Laten we verder gaan met de rom-com Home Again uit 2017, die het verhaal vertelt van een 40-jarige alleenstaande moeder die samenwoont met drie jonge ambitieuze filmmakers in Los Angeles.

In de film speelt Reese Witherspoon Alice Kinney en speelt ze samen met Jon Rudnitsky, Pico Alexander, Lake Bell, Reid Scott en Nat Wolff. Home Again - met een beoordeling van 5,8 op IMDb - werd gemaakt met een budget van $ 15 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 37,3 miljoen aan de kassa.

7 'How Do You Know' - Box Office: $ 48,7 miljoen

De rom-com How Do You Know uit 2010 waarin Reese Witherspoon Lisa Jorgenson speelt, is de volgende. Naast Witherspoon zijn er ook Owen Wilson, Paul Rudd, Jack Nicholson en Kathryn Hahn in de film te zien. How Do You Know volgt een softbalspeler die zich in het midden van een liefdesdriehoek bevindt - en heeft momenteel een 5.4 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van 120 miljoen dollar, maar verdiende uiteindelijk slechts 48,7 miljoen dollar aan de kassa.

6 'Just Like Heaven' - Box Office: $ 102,8 miljoen

De volgende op de lijst is de fantasy-rom-com uit 2005, Just like Heaven. Daarin speelt Reese Witherspoon Dr. Elizabeth Masterson, en zij schittert tegenover Mark Ruffalo. De film is gebaseerd op de Franse roman If Only It Were True uit 1999 van Marc Levy - en heeft momenteel een 6,7 rating op IMDb. Net zoals Heaven werd gemaakt met een budget van $ 58 miljoen, en uiteindelijk $ 102,8 miljoen opbracht aan de kassa.

5 'Legally Blonde 2: Red, White &Blonde' - Box Office: $ 124,9 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag is de rom-com uit 2003 Legally Blonde 2: Red, White & Blonde, het vervolg op de film Legally Blonde uit 2001. Daarin portretteert Witherspoon Elle Woods, en ze schittert naast Sally Field, Regina King, Jennifer Coolidge, Bruce McGill en Luke Wilson. De film heeft momenteel een 4,8 rating op IMDb. Het werd gemaakt met een budget van $ 45 miljoen, en het bracht uiteindelijk $ 124,9 miljoen op aan de kassa.

4 'Legally Blonde' - Box Office: $ 141,8 miljoen

Laten we verder gaan met de rom-com Legally Blonde uit 2001, die is gebaseerd op de gelijknamige roman van Amanda Brown. Zoals eerder vermeld, speelt Witherspoon Elle Woods erin - en de film heeft momenteel een beoordeling van 6,4 op IMDb.

Legally Blonde werd gemaakt met een budget van $ 18 miljoen, en het bracht uiteindelijk $ 141,8 miljoen op aan de kassa.

3 'This Means War' - Box Office: $ 156,5 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag is de romantische spionagekomedie This Means War uit 2012 waarin Reese Witherspoon Lauren Scott speelt. Naast Witherspoon zijn er in de film ook Chris Pine, Tom Hardy en Til Schweiger te zien. De film volgt twee CIA-agenten die ontdekken dat ze met dezelfde vrouw aan het daten zijn - en het heeft momenteel een 6.3 rating op IMDb. This Means War is gemaakt met een budget van $65 miljoen, en het heeft uiteindelijk $156.5 miljoen verdiend aan de kassa.

2 'Four Christmases' - Box Office: $ 163,7 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de kerstromcom Four Christmases uit 2008. Daarin speelt Reese Witherspoon Kate Kinkaid, en ze schittert naast Vince Vaughn, Robert Duvall, Jon Favreau, Mary Steenburgen en Tim McGraw. De film volgt een stel terwijl ze alle vier hun gescheiden ouders bezoeken met Kerstmis - en het heeft momenteel een 5,7-beoordeling op IMDb. Vier kerstfeesten werden gemaakt met een budget van 80 miljoen dollar, en het leverde uiteindelijk 163,7 miljoen dollar op aan de kassa.

1 'Sweet Home Alabama' - Box Office: $ 180,6 miljoen

En tot slot, de lijst op plek nummer één is de rom-com Sweet Home Alabama uit 2002 waarin WIthersppon - die een fortuin verdiende met haar rol - Melanie Carmichael/Smooter portretteert. Naast de actrice zijn er in de film ook Josh Lucas, Patrick Dempsey, Fred Ward, Mary Kay Place en Jean Smart te zien. De film volgt een vrouw die in New York City woont terwijl ze terugkeert naar Alabama om van haar man te scheiden. Momenteel heeft het een 6,2 beoordeling op IMDb. Sweet Home Alabama werd gemaakt met een budget van $30 miljoen, en uiteindelijk verdiende het $180,6 miljoen aan de kassa, waardoor het de meest winstgevende rom-com van Reese Witherspoon tot nu toe is!

Aanbevolen: