Waarom Tyler Perry van gedachten veranderde over het maken van nog een Madea-film

Inhoudsopgave:

Waarom Tyler Perry van gedachten veranderde over het maken van nog een Madea-film
Waarom Tyler Perry van gedachten veranderde over het maken van nog een Madea-film
Anonim

Acteur, regisseur, toneelschrijver, filantroop en producer Tyler Perry haalde zijn populairste personage uit zijn pensioen voor een nieuwe film op Netflix. Madea, de luide, take-charge en take-no-prisoners matriarch van Tyler Perry's meest vertederende comedy-franchise, is terug voor A Madea Homecoming.

Tyler Perry kreeg zijn start in het theater en Madea verscheen voor het eerst in zijn toneelstuk I Can Do Bad All By Myself uit 1999, waarvan hij in 2009 een film maakte. Kort nadat zijn verschillende succesvolle toneelstukken werden opgemerkt, bereikte Perry Hollywood. Madea maakte haar filmdebuut in Diary of A Mad Black Woman in 2006. Madea werd al snel de beroemdste franchise van Tyler Perry met nog 11 films, en A Madea Homecoming zal de 12e zijn. Perry kondigde aan dat hij Madea in 2019 met pensioen zou gaan na A Madea Family Funeral. Het leek alsof Perry klaar was om zich meer te concentreren op zijn productiebedrijf en studio (Tyler Perry Studios), en zijn dramatische acteercarrière, maar na 2019 gebeurden er een paar dingen die Perry van gedachten veranderden en hem Madea nog een keer terugbrachten.

6 Madea is het populairste personage van Tyler Perry

Tyler Perry heeft zeven televisieshows gemaakt, regisseerde en speelde in 17 films en schreef 20 toneelstukken, maar het is de Madea-franchise die Perry's carrière heeft gemaakt. Nadat Diary of A Mad Black Woman een verrassingshit werd, kwamen er allerlei kansen voor Tyler Perry. Hoewel sommige van die kansen hebben geleid tot tv-shows zoals House of Payne (waar Madea wel verscheen) en verschillende niet-Madea-gerelateerde projecten, is niets zo populair geweest als Madea. Alle Madea-films waren kaskrakers en allemaal de meest succesvolle films van Tyler Perry.

5 Madea-films verdienen geld

Tyler Perry's vermogen is meer dan $ 1 miljard en een flink deel van dat bedrag is hij verschuldigd aan de Madea-franchise. Elke Madea-film heeft tot nu toe meer dan $ 50 miljoen opgebracht, de meest succesvolle daarvan was Madea Goes To Jail uit 2009, die alleen al meer dan $ 90 miljoen heeft verdiend. In totaal heeft de Madea-franchise meer dan $ 500 miljoen opgebracht, de helft van het totale vermogen van Tyler Perry.

4 Tyler Perry bleef ideeën opdoen voor Madea

Tyler Perry geeft toe dat een van de redenen waarom hij Madea terugbracht, was dat hij ondanks al het werk dat hij aan andere projecten deed, nog steeds ideeën had voor het personage. Waarschijnlijk kreeg hij die ideeën omdat de wereld heel snel begon te veranderen kort nadat hij met Madea met pensioen ging. Onmiddellijk nadat hij het personage beëindigde, kreeg de wereld te maken met een pandemie, de tumultueuze Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 en de aanval op het Capitool van 6 januari. Een interessant ding om op te merken over A Madea Homecoming is dat Perry heeft aangegeven dat de film een LGBTQ-gerelateerde verhaallijn zal bevatten, iets wat Tyler Perry's Madea-films anders niet hadden aangepakt. De veranderende wereld en de behoefte aan meer verhalen waren een belangrijke factor voor Tyler Perry's motivatie om terug te keren naar comedy.

3 Tyler Perry's drama's zijn niet zo populair als zijn komedies

Tyler Perry is ook het meest bekend om zijn komedies. Hij heeft verschillende drama's geschreven en geproduceerd, maar de meeste mensen beschouwen hem meer als een komiek dan als een dramatische acteur of regisseur, ondanks zijn succesvolle loopbaan in het theater. Dit komt vooral door het succes van Madea. Madea is absoluut het meest iconische personage dat voortkomt uit alles wat Perry heeft geschreven, maar om eerlijk te zijn, zijn drama's waren ook redelijk succesvol aan de kassa. The Family That Preys uit 2008 verdiende $ 37 miljoen. De meeste mensen zullen het er echter over eens zijn dat zijn dramatische personages geen iconen zijn zoals Madea is.

2 Tyler Perry wil terugkeren naar komedies

Naast het feit dat hij voortdurend ideeën had voor het populaire in-your-face-personage over kwesties die de tijd weerspiegelen (zoals het LGBTQ-verhaal in A Madea Homecoming), vond Perry dat er behoefte was aan meer komedies."Ik keek naar de toestand van de wereld en hoe gepolariseerd het is… niemand lacht. Niemand krijgt de kans om meer te lachen." Perry voegde er ook aan toe dat Madea het beste "gereedschap" in zijn arsenaal was om mensen aan het lachen te maken. Zoals hierboven vermeld, zag de wereld een aantal tumultueuze gebeurtenissen kort nadat Tyler Perry zijn Madea-pruik had opgehangen, en na zoveel wereldwijde spanning en strijd, waardoor de wereld iets om te grinniken is misschien geen slecht idee.

1 Omdat hij het kan

Ten slotte hoeft Tyler Perry niet echt te verdedigen of te verontschuldigen waarom hij een populair personage terug wilde halen. Perry, een succesvolle Hollywood-creatieve, bevindt zich in een positie waarin hij bijna elke soort film kan maken die hij wil, en nu, gezien de duistere stand van zaken in de wereld, wil hij weer komedie maken. Er is echt niet veel anders aan de hand, als de miljardair filmmagnaat en succesvolle schrijver nog een komedie wil schrijven, dan gaat hij het doen, en fans van Madea zullen waarschijnlijk erg blij zijn met de resultaten. A Madea Homecoming verschijnt op 25 februari 2022 op Netflix.

Aanbevolen: