Deze Marvel-sterren voerden hun eigen stunts uit

Inhoudsopgave:

Deze Marvel-sterren voerden hun eigen stunts uit
Deze Marvel-sterren voerden hun eigen stunts uit
Anonim

Veel acteurs en actrices die zich in situaties bevinden waarin fysiek zwaardere sequenties moeten worden gefilmd, dwingen zichzelf vaak om zoveel mogelijk stuntwerk uit te voeren. Met name in filmfranchises boordevol actie, zoals het Marvel Cinematic Universe, worden acteurs die hun eigen stunts doen vaak zeer geprezen door zowel de industrie als het publiek.

Het is zeer belangrijk om te onthouden dat, ongeacht hun inspanningen, deze acteurs niet in staat zijn om al hun stunts uit te voeren vanwege gezondheids- en veiligheidsmaatregelen, en daarom moet het werk van hun getalenteerde stuntdubbel ook worden erkend en geprezen. Een groot aantal Marvel-acteurs blijft echter tot het uiterste gaan en probeert hun eigen stunts uit om een authentieke voorstelling te kunnen leveren. Laten we eens kijken naar enkele van deze Marvel-sterren die bekend staan om het uitvoeren van hun eigen stunts.

8 Jon Bernthal deed zijn eigen stunts als de Punisher

Ten eerste hebben we misschien wel een van de meest genuanceerde en keiharde uitvoeringen die uit de MCU komen in Jon Bernthal's Frank Castle, ook wel bekend als The Punisher. De acteur nam in 2016 voor het eerst de rol op zich van de losgeslagen, wraakzuchtige ex-marinier met zijn aangrijpende verhaallijn in Daredevil seizoen 2. Sindsdien keerde Bernthal terug naar de rol in zijn eigen Netflix-show, The Punisher, die liep voor in totaal twee seizoenen. Omdat de show een 18+ rating kreeg, was de kans om alles uit de kast te halen met vechtscènes en fysieke montages iets waar Bernthal gebruik van maakte. Door zijn karakter te behouden tijdens het filmen en zijn eigen stunts uit te voeren, kon Bernthal een toegewijde en uitstekende prestatie leveren.

In een interview in 2019 met Jimmy Kimmel opende de acteur zijn indrukwekkende toewijding aan de rol, met name als het ging om het doen van zijn eigen stunts. Hij benadrukte hoe Bernthal tijdens een specifieke reeks in het tweede seizoen van The Punisher zijn hand brak en toch veerkrachtig bleef om het stuntwerk te voltooien.

7 Brie Larson deed haar eigen stunts als Captain Marvel

Vervolgens hebben we de almachtige Captain Marvel zelf, Brie Larson. In 2019 brak Larson door in de MCU door de rol van je leven te bemachtigen. Larson, destijds een nieuwkomer in de wereld van superhelden, leidde de speelfilm met kracht en vastberadenheid, beide eigenschappen van het personage dat ze vertolkte. Ook haar voorbereiding op de rol speelde hierin een grote rol. In 2018 sprak Larson met Bustle over de manier waarop haar training voor de rol haar echt had geholpen om contact te maken met het personage Carol Danvers en haar verder in staat had gesteld om te schitteren in de allereerste door vrouwen geleide Marvel-film. Ze benadrukte zelfs hoe haar training en voorbereiding ervoor hadden gezorgd dat ze zo verwikkeld was in stuntprestaties dat ze haar mede-Marvel-tegenhangers een beetje beschaamd maakte.

Ze verklaarde: "Pas toen we begonnen te filmen, en ik begon dit spul te doen, begon ik gekke stunts te doen, dat mensen zeiden: 'O, trouwens, niemand doet dit.'"

6 Hugh Jackman deed zijn eigen stunts als Wolverine

Een Marvel-personage dat bekend stond om zijn grote aantal gewelddadige, actievolle sequenties gedurende zijn tijd op het scherm was Wolverine van Hugh Jackman. De Australische acteur begon zijn reis met het uitbeelden van de norse antiheld in 2000 en gedurende zijn 17 jaar durende rol als personage was Jackman verantwoordelijk voor het doen van veel van zijn eigen stunts. In een video op het FilMonger YouTube-kanaal kunnen fans uit eerste hand het talent en de toewijding zien die Jackman in de rol heeft gestopt door middel van een reeks video's van de acteur die zijn eigen stunts doet.

5 Chris Evans deed zijn eigen stunts als Captain America

Een specifiek castlid dat bekend staat om zijn openheid over het doen van zijn eigen stuntwerk, is de Captain America-acteur Chris Evans van 'God's rechtvaardigheid'. De in Boston geboren acteur heeft verschillende keren benadrukt hoe graag hij zijn eigen stunts uitvoert wanneer hij de kans krijgt.

Tijdens een interview met MTV verklaarde Evans bijvoorbeeld: De meeste betrokken stunts zijn hand-tot-handgevechten, dus ik kan altijd de handschoenen aandoen en in de ring stappen, en ze laten me, ik zal het doen.”

4 Scarlett Johansson deed haar eigen stunts als Black Widow

Een andere krachtige vrouwelijke Marvel-figuur die een groot deel van haar eigen stuntwerk lijkt te doen, is Scarlett Johansson in haar vertolking van de bekwame huurmoordenaar die de held Black Widow werd. In 2014 deelde Johansson haar gedachten over waarom het belangrijk voor haar was om haar stunts te doen. Ze benadrukte hoe de externe fysieke activiteit deel uitmaakte van het personage en voelde dus dat de actrice, om het personage volledig te kunnen omarmen, ervoor koos zichzelf zo ver te duwen als ze fysiek kon. Desondanks gaf Johansson de eer waar eer toe te schrijven was, door te stellen dat de meer uitdagende en professionele stunts werden uitgevoerd door haar getalenteerde stuntdubbel, Heidi Moneymaker.

3 Tom Holland deed zijn eigen stunts als Spider-Man

Vervolgens hebben we de jongste Marvel-ster op deze lijst, ieders favoriete vriendelijke buurt Spider-Man, Tom Holland. Tijdens zijn 6 jaar dat hij het personage uitbeeldde, heeft Holland eerder gesproken over het doen van zoveel mogelijk van zijn eigen stuntwerk. De acteur heeft ook eerder vermeld welke stunts hij zelf deed en welke hij aan zijn getalenteerde stuntdubbel had overgelaten.

2 Hayley Atwell deed haar eigen stunts als agent Carter

Hayley Atwell's Agent Carter is een ander Marvel-personage dat zich bezighield met verschillende vechtscènes tijdens de uitvoering van haar show, Agent Carter. De in Londen geboren actrice is in het verleden naar voren gekomen en benadrukte haar achtergrond in stuntwerk en hoe dat haar had geholpen bij het doen van haar eigen stunts in seizoen 1 van Agent Carter.

1 Willem Dafoe deed zijn eigen stunts als Green Goblin

En tot slot hebben we nog een Spider-Man-ster die veel van zijn eigen stunts doet, maar deze keer hebben we in plaats van de held Willem Dafoe's gemene Green Goblin. Toen hij terugkeerde naar het iconische in Spider-Man: No Way Home, gaf hij zijn mening over het uitvoeren van de actiescènes en het doen van zijn eigen stuntwerk, waarbij hij verklaarde dat hij het echt leuk vond om te doen.

Aanbevolen: