Waarom 'Batman And Robin' volgens critici zo'n slechte film was

Inhoudsopgave:

Waarom 'Batman And Robin' volgens critici zo'n slechte film was
Waarom 'Batman And Robin' volgens critici zo'n slechte film was
Anonim

Met Matt Reeves' The Batman als de nieuwste en beste inzending in het DC bioscooplandschap in een lange tijd, is er nog meer aandacht besteed aan het ergste. Het lijdt geen twijfel dat Batman & Robin uit 1997, geregisseerd door Joel Schumacher en geschreven door Akiva Goldsman, de slechtste Batman-film ooit is. Velen geloven zelfs dat dit de slechtste film aller tijden is. Hoe dan ook, het is behoorlijk ongelooflijk dat het de carrière van George Clooney niet heeft beëindigd. Opmerkelijk genoeg werd hij een van de grootste acteurs, producers en regisseurs van zijn generatie. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de carrière van Alicia Silverstone, die vrijwel zeker instortte nadat critici de film bij de release hadden verwijderd.

Dus, waarom is Batman & Robin zo'n slechte film? Hoewel critici niet altijd de vinger aan de pols hebben van het filmpubliek, lijken ze wel de meest intelligente verklaringen te hebben waarom deze specifieke film zo freaking, ongelooflijk verschrikkelijk was…

7 Batman & Robin is "overgeproduceerd"

Batman & Robin was de allerlaatste Batman-film die de veelgeprezen filmcriticus Gene Siskel ooit beoordeelde. Het is behoorlijk triest dat hij nooit het type Batman-film heeft gezien dat hij altijd al wilde. Zijn belangrijkste kritiek op de film van Joel Schumacher was dat deze "overgeproduceerd" was. In zijn beroemde show, At The Movies With Siskel And Ebert, zei Gene: "Elke scène zit zo vol actie dat de film al het denk- en emotiewerk voor ons doet en je zit daar maar te kijken naar oogverblindende effecten, ja, maar jij voel me nog steeds verveeld." Hij verklaarde toen dat hij uit de film zou zijn weggelopen als hij de film niet voor zijn werk had hoeven kijken.

6 De personages van Batman en Robin zijn saai

De partner van wijlen Gene Siskel, wijlen Roger Ebert, had grote problemen met de personages in Batman & Robin. Zijn grootste kritiek op alle Batman-films in de aanloop naar Batman & Robin was dat de films veel meer tijd besteedden aan de schurken en niet genoeg tijd aan de helden. Hetzelfde gold voor Batman & Robin, maar Mr. Freeze en Poison Ivy waren tot dan toe gemakkelijk de minst interessante schurken die op het scherm werden afgebeeld. "Er waren zoveel vragen over Batman en Robin die interessant zouden zijn om te beantwoorden als de film serieuze interesse had in zijn personages," legde Roger uit.

5 George Clooney is de slechtste Batman

Zelfs George Clooney denkt dat hij de slechtste Batman was. De man heeft zich immers talloze keren verontschuldigd voor zijn werk en de film zelf. Het enorm populaire Honest trailers-kanaal op YouTube had talloze kritieken op Batman & Robin uit 1997, maar een van hun scherpste was direct gericht op de toekomstige Academy Award-winnaar. Hij beweerde dat George zijn optredens volledig "inbelt". En het beetje dat hij moe was om met het Batman-personage te doen, werd belemmerd door het pak dat de beweging van zijn nek belemmerde. En ja, het feit dat de pakken allemaal zeer gedefinieerde billen en prominente tepels hadden, maakt duidelijk hoe belachelijk het allemaal is.

Een schrijver bij de SFGATE had ook een probleem met George Clooney's kijk op Bruce Wayne en zei: "Een niet-pieterige Batman? Het enige wat Clooney onder de omstandigheden kan doen, met die gekrulde donkere wimpers en wrange wenkbrauwen, is praten langzaam en filosofisch glimlachen. Zoals het is, Clooney's stijve cornball-levering en neiging om te glimlachen tijdens de meest tragische momenten brengen dit net zo dicht bij de cartoonachtige Batman-televisieserie van de jaren zestig als alle films zijn gekomen."

4 Batman & Robin is ronduit belachelijk bij elke beurt

Cinema Sins bracht bijna 20 minuten door met het doornemen van alle slechtste aspecten van Batman & Robin. Terwijl ze veel schoten losten op de Joel Schumacher-film, hadden de meeste te maken met hoe bizar belachelijk bijna elk klein detail was. In hun gedachten leunt de film veel te hard op de slechte tekenfilmstijl op zaterdagochtend en slaat nergens op. Alles, van hoe de onzinnige pakken van Mr. Freeze werken tot Bane die weet hoe ze Poison Ivy door Gotham City moet rijden tot Alicia Silverstone in haar schooluniform tot het gebrek aan natuurkunde, maakt de film volkomen verschrikkelijk.

3 Batman & Robin draait helemaal om merchandising

In de recensie van DeadEndFollies beweerde de filmcriticus dat alles in de film uit 1997 voelde alsof het ging om het verkopen van nieuw speelgoed aan kinderen. Eigenlijk was het enige doel van de introductie van Alicia Silverstone's Batgirl de financiële voordelen van het creëren van een nieuw actiefiguur. Ze gingen verder met te schrijven: "Het is een flagrante poging om onzin aan kinderen te verkopen en niet op een goede manier. Er zijn geweldige kinderfilms die op jonge leeftijd een denkproces aanmoedigen, maar dit is meer een 'koop dit geweldige ijs' actiefiguur met thema om te schrappen met je al gekochte Batman-film. Als je betekenis schuwt voor marketing, ga je ook interesse en erfenis mijden."

2 Mr. Freeze's punchlines zijn hilarisch verschrikkelijk

Het lijdt geen twijfel dat een van de beste (en slechtste) dingen van Batman en Robin de punchlines van Arnold Schwarzenegger zijn. Eigenlijk is alles wat uit de mond van meneer Freeze komt een ijsgerelateerde grap die dreigend en… nou ja… grappig bedoeld is. Het resultaat is een hoop dwaze onzin die niet bedreigend of grappig is. The Guardian verklaarde dat het script aanvoelde alsof het nog niet af was en dat de meeste personages "place-holder"-regels hadden. Maar deze "placeholder"-lijnen kwamen terecht in het eindproduct. Hoewel elk personage hierdoor wordt beïnvloed, is de dialoog van Mr. Freeze de meest iconische.

1 De richting van Joel Schumacher is verschrikkelijk

Hoewel er meer gezegd kan worden over het verschrikkelijke script van Akiva Goldsman voor Batman & Robin, lagen zoveel van de slechte beslissingen aan de voeten van de regisseur, wijlen Joel Schumacher. Desson Howe van The Washington Post verklaarde: "[Joel Schumacher] arrangeert en choreografeert zijn acteurs alsof ze etalagepoppen zijn. Hij blaast de gotische somberheid van Bob Kane's originele "Batman"-stripboekreeks in goofy helderheid. De vereiste flashbacks - waar Batman herinnert zich zijn pijnlijke jeugd -- worden geleverd met een gevoel van onwillige verplichting. Hij verandert het verhaal in een reeks rommelige, overbelaste actiestukken. En hij blaast elke scène op met goedkope woordspelingen, middelmatige vamping en speciale effecten die je niet pompen zo erg op dat je eronder lijdt."

Aanbevolen: