De John Travolta-film die 0% kreeg op Rotten Tomatoes

Inhoudsopgave:

De John Travolta-film die 0% kreeg op Rotten Tomatoes
De John Travolta-film die 0% kreeg op Rotten Tomatoes
Anonim

De meest succesvolle acteurs aller tijden slagen erin om zichzelf vaker wel dan niet in de juiste rollen te vinden, en om dit te realiseren is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het kan gemakkelijk zijn voor iemand om te zigzaggen terwijl ze hadden moeten zien, maar sterren als Tom Hanks en Leonardo DiCaprio hebben meestal gelijk met hun keuzes.

John Travolta is een legende in de filmindustrie en hij heeft enorm veel succes gehad dankzij zijn vermogen om in de juiste films te spelen. Dat gezegd hebbende, Travolta is beland in een aantal stinkerds, en we willen een licht werpen op één film die uiteindelijk een 0% op Rotten Tomatoes kreeg.

Laten we naar Travolta en de film in kwestie kijken.

John Travolta is een legende

Als een van de meest legendarische acteurs van zijn tijd is John Travolta iemand die enorm veel succes heeft geboekt in de entertainmentindustrie. Travolta is een prima artiest die in elk genre kan gedijen, en enkele van zijn grootste hits hielpen hem om een legende te worden die een fortuin verdiende.

Enkele van de meest opvallende hits van de acteur zijn Saturday Night Fever, Urban Cowboy en Grease. Toen de jaren '90 eenmaal rond waren, zou Travolta een enorme carrière-renaissance ondergaan, en hij bevond zich plotseling in films als Pulp Fiction, Face/Off, The Thin Red Line en zelfs The General's Daughter. Ook in de jaren 2000 ging het goed, en dit hielp zijn nalatenschap te vestigen.

Wat geld betreft, wel, Travolta deed het daar ook goed voor zichzelf. Enkele van de grootste uitbetalingen van de acteur zijn $ 12 miljoen voor Michael, een gecombineerde $ 40 miljoen voor Face/Off en Mad City, $ 17 miljoen voor Primary Colors en $ 20 miljoen voor A Civil Action.

Het is duidelijk te zien dat John Travolta een geweldige carrière heeft gehad, maar zoals het oude gezegde luidt, kunnen ze niet allemaal winnaars zijn.

Hij heeft wat misfires gehad

Gezien zijn lange carrière in Hollywood, is het logisch dat John Travolta een aantal pieken en dalen heeft gekend. Sommige van zijn lowlights waren moeilijk voor fans om er doorheen te komen, en sommige van deze films eindigden als een bom aan de kassa.

Een van Travolta's meest beruchte kassabommen omvat Battlefield Earth, een passieproject dat veel geld verloor nadat het een hoop kritiek kreeg.

"En het John Travolta-voertuig Battlefield Earth uit 2000 verdiende minder dan de helft van zijn budget van $ 73 miljoen, maar het verlies van slechts $ 43 miljoen maakt het slechts een bescheiden ramp", schrijft CNBC.

Sommige van Travolta's andere misstappen zijn foto's zoals The Fanatic, Killing Season en Primary Colors.

Er niet in slagen om geld te genereren aan de kassa is één ding, maar volledig gedecimeerd worden door critici is iets heel anders. Helaas heeft Travolta enkele negatieve punten in zijn carrière gehad, waaronder de gevreesde 0% op Rotten Tomatoes.

'Staying Alive' heeft 0% op Rotten Tomatoes

Dus, welke John Travolta-film heeft een 0% rating op Rotten Tomatoes? Ongelooflijk, er zijn meerdere films van hem die deze schijnbaar onmogelijke beoordeling hebben behaald, maar we wilden een licht schijnen op Staying Alive, want het was een film die fungeert als een gehate sequel op een klassieker.

Saturday Night Fever van 1977 is een legitieme klassieker en die film hielp John Travolta op te bouwen als een echte filmster. Helaas was Staying Alive uit 1983 een vreselijk vervolg dat op onverklaarbare wijze meer dan $ 100 miljoen verdiende aan de kassa. Afgezien van financieel succes, was deze film kritisch gezien een ramp.

Om het nog interessanter te maken met deze film, werd hij al die jaren geleden geregisseerd door niemand minder dan Sylvester Stallone. Dus, met namen als Stallone en Travolta die betrokken waren bij het vervolg op een van de meest geliefde films uit de jaren 70, is het gemakkelijk te begrijpen waarom fans enthousiast waren om Staying Alive te zien. Het was echter nog steeds een vreselijke film, en het heeft een 0% op Rotten Tomatoes.

Zoals we al zeiden, zijn er verschillende andere Travolta-films om deze twijfelachtige beoordeling te behalen. Deze films omvatten Gotti, Life on the Line, Look Who's Talking Now, Speed Kills, The Poison Rose en Trading Paint. Nog nooit van deze films gehoord? Maak je geen zorgen, de overgrote meerderheid van de mensen ook niet. Het verschil, afgezien van Look Who's Talking Now, is dat ze niet fungeren als vervolg op hitfilms.

Ondanks het koppelen van Sylvester Stallone en John Travolta voor een vervolg op een klassieker, was Staying Alive een kritieke ramp die een vergeetbare film uit de jaren 80 werd.

Aanbevolen: