Heeft 'Seinfeld' de carrière van Jason Alexander verpest?

Inhoudsopgave:

Heeft 'Seinfeld' de carrière van Jason Alexander verpest?
Heeft 'Seinfeld' de carrière van Jason Alexander verpest?
Anonim

Seinfeld is tot op de dag van vandaag een van de grootste en populairste shows in de geschiedenis. Het was een enorme overwinning voor NBC, die artiesten als Julia Louis-Dreyfus een premie betaalde voor het werk. De beste afleveringen van de show zorgden ervoor dat mensen terugkwamen voor meer, en zelfs als afleveringen controversieel waren, vonden ze nog steeds overal een plaats in huiskamers.

Vanwege het succes van de show zullen de hoofdrolspelers, waaronder Jason Alexander, altijd aan de show worden gehecht. Sommigen zijn echter van mening dat het succes van de show Alexanders carrière heeft verpest omdat mensen hem alleen permanent als George Costanza zien.

Dus, heeft Seinfeld de carrière van Jason Alexander verpest? Laten we eens kijken hoe de dingen zijn verlopen voor de tv-ster.

Bepaalde acteurs zijn voor altijd aan rollen gebonden

Een van de lastige dingen bij het binnenhalen van een succesvolle rol is het vinden van een manier om ervoor te zorgen dat de rol je carrière niet volledig bepa alt. Sommige acteurs houden van een uitdaging en spelen graag verschillende rollen. Anderen zijn echter meer dan bereid om gewoon vast te houden aan wat werkt en dingen tot het einde uit te rijden. Hierdoor zijn sommige mensen voor altijd aan hun beroemdste rol gebonden.

Je zou denken dat een erfenis in Hollywood geweldig zou zijn, maar voor altijd bekend staan om een enkele rol kan behoorlijk belastend zijn voor een artiest. Sommige van deze artiesten beginnen zelfs een hekel te krijgen aan het personage waaraan ze gehecht zijn. Het kan een glibberige helling zijn, dus het is altijd leuk om te horen wanneer iemand volledig accepteert dat hun nalatenschap is gekoppeld aan een bepaald personage of project.

Dit is iets dat op het grote of kleine scherm kan gebeuren, maar het kan vooral moeilijk zijn voor tv-sterren om het personage dat ze jarenlang hebben gespeeld, kwijt te raken. Een goed voorbeeld hiervan is Jason Alexander, die George speelde op Seinfeld.

Jason Alexander speelde George Costanza op 'Seinfeld'

In 1988 begon Jason Alexander zijn tijd op Seinfeld als het personage George Costanza, en hoewel de show niet meteen een enorm succes was, ontwikkelde het zich tot misschien wel de grootste sitcom aller tijden.

Als een van de hoofdrolspelers in de klassieke serie was Jason Alexander iemand waarmee miljoenen fans over de hele wereld vertrouwd raakten. Het was alsof hij geboren was om George Costanza op het kleine scherm te spelen, en Alexander was een integraal onderdeel van het succes van de show tijdens zijn tijd op televisie.

Gedurende bijna 180 afleveringen was Jason Alexander briljant in de show. Er waren een aantal andere fantastische acteurs die voor dezelfde rol waren, waaronder Danny DeVito, maar Alexander liet al snel zien waarom hij degene was die met de rol eindigde. Als iemand anders het personage had gespeeld, zou hij heel goed een vergeten stukje tv-geschiedenis kunnen zijn.

Sinds de show eindigde, moet Alexander nog een grote hit schitteren, waardoor sommigen zich afvragen of Seinfeld zijn acteercarrière heeft verpest.

Jason Alexander kreeg geen typecast na 'Seinfeld'

Dus, hebben het succes van Seinfeld en zijn banden met de rol van George Costanza de carrière van Jason Alexander verpest? Kortom, nee. Hoewel het niet te ontkennen v alt dat hij nooit dezelfde hoogten heeft bereikt als toen hij de hoofdrol speelde in Seinfeld, is de waarheid dat Jason Alexander al jaren heel veel werk inlevert.

Een snelle blik op zijn lijst met credits op IMDb zal laten zien dat Alexander door de jaren heen een productieve output heeft gehad, en dit komt omdat hij een enorm getalenteerde artiest is met wie mensen oprecht graag werken. Alexander kan hem harder zetten terwijl de camera's draaien, maar hij heeft ook achter de camera gewerkt.

Nogmaals, hij moet nog schitteren in zoiets groots als Seinfeld in de jaren sinds de show eindigde, maar dat zal ongetwijfeld gebeuren met vrijwel iedereen die deelneemt aan enkele van de grootste tv-shows aller tijden. Andere artiesten hebben veel succes gevonden na enorme shows, dat is waar, maar laten we niet doen alsof de carrière van Jason Alexander volledig is geïmplodeerd na het succes van Seinfeld.

In dit stadium van het spel zou Alexander de rest van zijn leven kunnen gaan zonder in een ander project te acteren, en hij zal nog steeds een oneindige erfenis op televisie behouden. In de toekomst zou hij echter ook kunnen schitteren in een andere enorm succesvolle show. Ed O'Neill en anderen hebben eerder soortgelijke prestaties geleverd, dus houd de toekomstige releases van Jason Alexander in de gaten.

Aanbevolen: