Dit is wat er gebeurde in deze Mexicaanse stad nadat 'Titanic' daar was opgenomen

Dit is wat er gebeurde in deze Mexicaanse stad nadat 'Titanic' daar was opgenomen
Dit is wat er gebeurde in deze Mexicaanse stad nadat 'Titanic' daar was opgenomen
Anonim

Vurige 'Titanic'-fans weten misschien al dat de film niet in de Verenigde Staten is gemaakt. In plaats daarvan gingen de productieploeg en acteurs allemaal naar Mexico voor goedkopere arbeidskrachten en gemakkelijke toegang tot de oceaan. Om nog maar te zwijgen van de geweldige zonsondergangen die voor epische momenten op het scherm zorgden.

En hoewel het op het eerste gezicht een goed idee leek om de extravagante kosten van de film van $ 200 miljoen te verminderen, was het niet bepaald een beslissend moment voor de stad waar Kate Winslet en Leonardo DiCaprio sterren werden. Terwijl Kate de première van 'Titanic' miste, waren zij en Leo allebei op de set voor ondraaglijk lange dagen (en superkoude duikjes in de oceaan).

Maar veel mensen die het nooit op het scherm hebben gehaald, hebben ook heel veel werk verzet.

Zoals Vice uitlegt, waren er "gezichtsloze figuranten" uit de stad Rosarito, Mexico, hard aan het werk achter de schermen van de film. In 2012 onderzochten journalisten van de publicatie wat er over was na het filmen op 'Titanic', en het was niet mooi.

James Cameron en zijn diepgewortelde Hollywood-donateurs kochten 34 hectare grond in Rosarito (in de buurt van Tijuana) en bouwden letterlijk niet alleen een RMS Titanic-replica, maar ook een hele studio en een enorme watertank om hun nepschip in te laten zinken.

Zoals Vice herhaalde, bespaarden Cameron en producenten geld op hun transportkosten, aangezien de reis terug naar LA slechts vier uur duurde. Bovendien was de arbeid in Mexico veel goedkoper dan het inhuren van wannabe-acteurs in de staten.

Fox Baja Studios, zoals het bekend werd, ging zelfs door met filmen nadat 'Titanic' was ingepakt. Ze creëerden ook een toeristische attractie, compleet met een Titanic-museum. De passie van James Cameron voor de gezonken schat van een schip kennende, klinkt een schilderachtig museum in een klein Mexicaans stadje idyllisch.

Vice interviewde zelfs vier van de figuranten van de film, die zeiden dat een bus hen 's morgens vroeg zou ophalen voor hun werk. Filmen duurde vaak langer dan 12 uur per dag, maar de extra's verdienden minder dan $ 100 per dag; velen zelfs de helft daarvan.

Model van 'Titanic' op filmlocatie in Rosarito MX
Model van 'Titanic' op filmlocatie in Rosarito MX

En zo gaat het verhaal over hoe 'Titanic' naar de stad kwam en alleen profiteerde van de mensen en middelen in Rosarito. Toen de belangstelling voor de voorjaarsvakantie-hotspot afnam en Mexico's beruchte narco's het overnamen, ging Fox op borgtocht.

In 2007 hebben ze de Baja-studio verkocht en Rosarito gedumpt, merkt Vice op. Baja Films Studios maakt nog steeds films, hoewel Fox er blijkbaar niet meer bij betrokken is.

Tegenwoordig profiteert de studio nog steeds van de lokale bevolking en trekt big-budgetfilms aan die ofwel toegang tot de oceaan of een nep-oceaan nodig hebben om in te filmen. Helaas voor de bewoners daar heeft de commercialisering van de stad niet veel gedaan voor locals.

De erfenis van 'Titanic' en de infrastructuur die het met zich meebracht, leeft voort. Maar het heeft Rosarito alleen veranderd in het 'Mexicaanse Hollywood' waar geen van zijn burgers om heeft gevraagd.

Aanbevolen: