Stan Lee's beste cameo zat niet in een Marvel-film

Inhoudsopgave:

Stan Lee's beste cameo zat niet in een Marvel-film
Stan Lee's beste cameo zat niet in een Marvel-film
Anonim

De MCU is de grootste filmfranchise ter wereld en heeft een gevestigde formule die al sinds de Iron Man van 2008 werkt. Marvel houdt veel dingen hetzelfde met hun films, waaronder een cameo of verwijzing naar wijlen, geweldige Stan Lee.

Lee is een striplegende die enkele van de grootste personages ooit heeft gemaakt. De maker had zeker zijn favoriete personages en hij deed zelfs wat werk met DC. Door de jaren heen heeft Lee superhelden voor altijd hervormd, wat vervolgens de wereld van kaskrakers voor altijd veranderde.

Stan Lee is misschien in talloze Marvel-films verschenen, maar zijn beste cameo kwam van buiten het superheldenrijk. We hebben alle details hier!

Stan Lee is een legende van de stripindustrie

Als een van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van stripboeken, is Stan Lee een maker die nauwelijks een introductie behoeft. Als je van stripboeken en superhelden houdt, kunnen we bijna garanderen dat je hebt genoten van iets dat Stan Lee heeft gemaakt.

Lee's tijd met Marvel is legendarisch, en dankzij deze man hebben enkele van de meest populaire helden in de geschiedenis hun weg gevonden naar de druk. Lee was verantwoordelijk voor het creëren van helden zoals Spider-Man, Iron Man, Black Panther, The X-Men, The Avengers en meer. Hij hielp ook bij het creëren van schurken zoals Doctor Doom, Green Goblin, Magneto en Kingpin.

Dankzij zijn bijdragen aan de industrie heeft Marvel altijd een manier gevonden om Stan Lee in hun functies op het grote scherm te krijgen.

Stan Lee verscheen in talloze Marvel-films

Stan Lee in Doctor Strange
Stan Lee in Doctor Strange

Een van de beste delen van elke Marvel-film is de cameo van Stan Lee. De man zelf verscheen in talloze films tijdens zijn jaren in entertainment, en Marvel-fans genoten er altijd van om Stan op het scherm te zien. Deze films zouden immers niet mogelijk zijn geweest zonder zijn bijdragen aan de stripindustrie.

Lee vond het zeker leuk om voor de camera te staan, iets waar MCU-meesterbrein, Kevin Feige, grapjes over maakte na het overlijden van de stripmaker.

Toen ik bij zijn stoel ging zitten tijdens onze laatste ontmoeting, was het allereerste wat hij zei: 'Ik weet dat je wilt dat ik in de volgende film speel, maar ik moet me bij de cameo's houden. Ik zal de hoofdrollen aan de andere acteurs moeten overlaten. Het spijt me', schreef Feige in een eerbetoon aan Stan voor Entertainment Weekly.

"Hij zou voor alles naar de filmsets gaan. Maar een ding dat hij altijd zou doen, is proberen meer regels toe te voegen. Hij maakte altijd grapjes - maar niet echt grapjes - over het willen van meer regels, hoewel hij het begreep waarom we dat niet konden. God verhoede dat hij de held zou gaan overschaduwen. Dat was iets wat een personage als Stan Lee gemakkelijk zou kunnen doen, "vervolgde hij.

Hoe geweldig zijn Marvel-cameo's ook waren, Stan Lee's beste cameo kwam in een cultklassieker uit de jaren 90.

Stan Lee's beste cameo was in 'Mallrats'

Dus, in welke film was Stan Lee's beste cameo te zien? Nou, dat zou niemand minder zijn dan Mallrats, de cultklassieker van Kevin Smith uit de jaren '90.

Smith liep altijd voorop met het opnemen van geekcultuur in films, en Stan Lee in Mallrats krijgen was een enorme overwinning, zelfs als de film geen groot succes was op het moment van release.

Toen hij het had over het aan boord krijgen van Stan, zei Smith: "We hebben Stan omdat onze producer Jim Jacks hem in de jaren 90 een keer per maand mee uit eten nam. Toen ik de scène schreef, had hij Stan niet erin - gewoon een stripgoeroe-type. Jim zei: 'Wie zou deze man moeten zijn?' Ik zei: 'Als een Stan Lee.' Hij zei: 'Waarom schrijf je het niet voor Stan?' Ik zei: 'Ik ken hem niet.' Jim zei: 'Ja.'"

Lee's gesprek met superfan Brodie in de film zorgt voor een echt grappige en hartverwarmende uitwisseling, in plaats van alleen de snelle cameo waar fans aan gewend zijn geraakt in Marvel-films. Er zat een echte betekenis achter zijn cameo in Mallrats, wat de film tegenwoordig nog beter maakt om naar te kijken.

"Hij was schattig en alles wat je hoopte. We hadden cue-kaarten voor hem omdat hij 74 was. Ze zeiden tegen ons: 'Wees voorzichtig met hem. Hij is 74 en kan elk moment gaan.' Stan werd bijna 96. Hij vroeg om de P. S. bij T. S. op te nemen, waarin hij onthult dat het een nepverhaal was omdat hij de gevoelens van zijn vrouw niet wilde kwetsen, "zei Smith over Lee's cameo.

Mallrats is op zich al een film die het bekijken waard is, maar ga hem kijken en geniet van Stan Lee's beste cameo.

Aanbevolen: