De waarheid over de oorsprong van 'Jackass

Inhoudsopgave:

De waarheid over de oorsprong van 'Jackass
De waarheid over de oorsprong van 'Jackass
Anonim

Elke fan van Jackass heeft wel een favoriete stunt of grappigste moment in zowel de serie als de spin-offfilms. En met de release van Jackass Forever is de kans groot dat fans dat opnieuw zullen evalueren. Per slot van rekening proberen Johnny Knoxville en zijn bemanning van onverlaten devianten altijd de grenzen te verleggen. Of het nu een bizar dure stunt is of iets simpels en pijnlijks, ze weten hoe ze fans ongemakkelijk op hun stoel kunnen laten schuiven of naar adem snakken.

Hoewel de jonge mannen achter de show nooit hadden gedacht dat hun verzameling korte stuntvideo's zelfs maar verfilmd zou worden, dachten ze ook niet dat het op tv zou komen. De show, die in 2000 op MTV debuteerde, was een absolute sensatie. Het zette Johnny, Steve-O, Chris Pontius, Jason "Wee Man" Acuña en de rest van het team op de kaart. Het bracht de bezorgde moeders van Amerika en enkele gekozen functionarissen in een roes. En het was een mega-geld-maker waar fans nog steeds van houden tot op de dag van vandaag. Maar hoe is het eigenlijk allemaal begonnen?

Hoe skateboardcultuur de Jackass TV Show inspireerde

Volgens een fascinerend artikel van The Hollywood Reporter kwam de oorsprong van Jackass uit de skateboardcultuur. In de jaren negentig bracht Steve Rocco, die het skateboardmagazine Big Brother oprichtte, de industrie naar een hoger niveau. In plaats van 'veilige' skateboardvideo's te maken die ouders niet zouden schrikken, ging hij voor iets veel meer hardcore. En deze video's en gekke fotoshoots waren wat Steve-O inspireerde. Hij hield ervan dat skateboarden "crimineel en roekeloos" kon zijn en hij wilde dat navolgen.

"In 1997 woonde ik in New Mexico en Big Brother kwam via Albuquerque, waar ik woonde. Ze zouden op tournee gaan met skateboardbedrijven. In dit geval waren het schoenen van DuFFS. Ik was zo verliefd op Big Brother dat ik het mijn missie maakte om ze op te sporen. En ik vond ze in een skatepark, en ik ging naar Dimitry en zei eigenlijk: 'Het kan me niet schelen of jullie me leuk vinden of leuk vinden wat ik je nu vertel, ik krijg f Ik ben vanavond knettergek en ik sta in het tijdschrift Big Brother.' En ik belandde die avond in het ziekenhuis met tweedegraads brandwonden op de helft van mijn gezicht,' legde Steve-O uit aan The Hollywood Reporter. 'Ik werkte met deze professionele skateboarder. Ik dacht: 'Ok, dit wordt geweldig. Ik ga haarlak helemaal in mijn haar spuiten en mijn hoofd in brand steken, en dat is de fakkel. En je krijgt een mondvol ontsmettingsalcohol, en je bent de vuurspuwer. Dus je gebruikt mijn hoofd als de fakkel, maar ik heb mijn eigen mond vol alcohol, dan steek ik mijn hand in de vuurbal die je blaast. Dus dan staat alles in brand, en dan ga ik een backflip doen en tegelijkertijd vuur spuwen."

Natuurlijk ging het allemaal spectaculair mis. En dat was het beroep. Big Brother zag daar het genie in en bleef Steve-O in het tijdschrift plaatsen. Rond dezelfde tijd werkten andere toekomstige leden van de Jackass-crew voor het tijdschrift of probeerden erin te komen. Ze hadden allemaal een voorliefde voor skateboarden… en een nog grotere liefde voor zichzelf verwonden om te lachen.

Johnny Knoxville's liefde voor stunts ging goed samen met het team samengesteld door Big Brother

Niemand had een grotere liefde voor zelfverwonding voor de lol dan Johnny Knoxville. Hij had tenslotte een concept voor een video die hij in de stad gooide. Het werd constant afgewezen. Zelfs door Howard Stern, die later een van Jackass' grootste supporters werd. Johnny wilde acteur worden en maakte zijn toenmalige vriendin zwanger, dus geld was absoluut noodzakelijk. Hij was opgetogen toen Big Brother hem aannam en hem voorstelde aan de groep die hij later een familie zou noemen.

Hun eerste stunt, het concept van Johnny en uitgevoerd door het team dat later Jackass zou worden, was een sensatie. Er was zoveel aan de hand dat ze besloten om een tweede video te maken… Dit bracht hen op het idee om een hele show te produceren rond deze bizarre stunts. Met de hulp van filmmaker Spike Jonze, die ook voor Big Brother werkte, konden ze een deal sluiten met MTV.

"Binnen twee weken was het officieel de hoogste rating die MTV ooit had gehad, buiten VMA's of wat dan ook", zei Steve-O. "Het verbrijzelde al hun records en vermoedelijk met minder budget dan ze gewend waren. En ze draaiden herhalingen om 17.00 uur. Het was te gek."

Aanbevolen: