Deze Oscar-winnaar speelde bijna schutter McGavin in 'Happy Gilmore

Inhoudsopgave:

Deze Oscar-winnaar speelde bijna schutter McGavin in 'Happy Gilmore
Deze Oscar-winnaar speelde bijna schutter McGavin in 'Happy Gilmore
Anonim

Als het gaat om de meest succesvolle komische acteurs aller tijden, komen er maar weinig in de buurt van wat Adam Sandler heeft bereikt. Hij kreeg zijn start op Saturday Night Live en terwijl hij werd ontslagen uit de show, werd hij groter dan iemand had verwacht.

Sandler heeft veel komische klassiekers, waaronder Happy Gilmore. De iconische film uit de jaren 90 heeft voor velen de tand des tijds doorstaan en Sandler is aan boord voor een vervolg. Totdat er iets werkelijkheid wordt, kunnen we de film die hem tot een ster heeft gemaakt nader bekijken.

Happy Gilmore heeft veel ongelooflijke feiten achter de schermen, waaronder het feit dat een Oscar-winnende acteur de kans kreeg om Shooter McGavin te spelen! Laten we eens kijken wie de gemene rol heeft afgewezen.

'Happy Gilmore' is een klassieker

1996's Happy Gilmore wordt al lang beschouwd als een Adam Sandler-klassieker en de film is er 25 jaar in geslaagd om voort te leven. Het hielp die wereld laten zien dat Sandler klaar was om een filmster te worden, en het blijft net zo leuk als al die jaren geleden.

De door Sandler geleide film had een klein budget en een dwaas uitgangspunt, maar het was in staat om wat lawaai te maken toen het in de bioscoop kwam. De film had Sandlers kenmerkende komische stijl, een geweldige cast van artiesten en een iconische vechtscène, die er allemaal toe bijdroegen dat mensen de film gingen bekijken.

In de jaren sinds de release is Happy Gilmore een van Adam Sandlers meest geliefde films gebleven. Het wordt nog steeds regelmatig geciteerd, en het houdt in veel opzichten nog steeds stand. Nee, deze film zou nooit een Academy Award winnen omdat hij een filmische krachtpatser was, maar het v alt niet te ontkennen dat hij een grote aantrekkingskracht had. Het feit dat mensen nog steeds oprecht van deze film genieten, is ronduit een ongelooflijke prestatie van alle betrokkenen.

Er zijn veel dingen die hebben bijgedragen aan het maken van een gedenkwaardige film van Happy Gilmore, waaronder de schurk, Shooter McGavin.

Schutter McGavin werd gespeeld door Christopher McDonald

Happy een aartsvijand geven in de film was een briljante zet, en de onsympathieke Shooter McGavin was een waardige tegenstander van Happy. Het personage werd gespeeld door Christopher McDonald, die uitstekend was in de rol.

Ongelooflijk, McDonald wees aanvankelijk zijn grootste rol tot nu toe af.

Volgens VH1 "wees Christopher McDonald bijna ook Shooter McGavin af, omdat hij het beu was om schurken te spelen. Nadat hij Adam Sandler had ontmoet en besefte hoe grappig de film zou zijn, kwam hij aan boord. McDonald heeft sindsdien zei dat het een van de allerbeste zetten uit zijn carrière was."

Uiteindelijk werd de film een hit en vanaf dat moment werd McDonald synoniem met het personage dat hij in de film speelde.

"Toen het uitkwam, was het een bescheiden hit, maar toen het op televisie kwam, kon ik niet over straat lopen," zei hij.

Tijd is zeker goed geweest voor de film en het personage. Het is zeldzaam dat iets zo lang overleeft, wat nogal veelzeggend is over de film en McGavin. Zelfs grote verkooppunten, zoals ESPN, zijn op de Shooter McGavin-trein gesprongen, hebben het personage in memes gebruikt en voor de grap zijn prestaties en mislukkingen op sociale media besproken.

McDonald had het niet beter kunnen doen in de rol, maar het haken van het optreden van je leven kwam op de hielen van iemand anders die het afwees.

Kevin Costner wees de rol af

Voordat Christopher McDonald de rol van Shooter McGavin veiligstelde, kreeg Kevin Costner de rol in Happy Gilmore aangeboden. Dit zou de film een hoop naamwaarde hebben gegeven, maar Costner koos ervoor om een ander project te doen.

Volgens USA Today, "De producenten hoopten dat Kevin Costner de rol zou spelen, maar hij was geïnteresseerd in het maken van 'Tin Cup'."

Destijds zou dit een enorme aanwinst zijn geweest voor Sandler, die nog een grote filmster moest worden. Dit was toen de grappige man nog bekend stond als lid van Saturday Night Live, en Costner had de film een boost kunnen geven. In plaats daarvan kreeg McDonald de rol, maakte er het beste van en hielp Happy Gilmore een succes te worden.

Tin Cup was een bescheiden succes dat lovende kritieken kreeg, maar praat tegenwoordig met de meeste filmfans, en de meerderheid zal graag praten over Happy Gilmore. Costner heeft waarschijnlijk geen spijt dat hij al die jaren geleden zijn eigen weg is gegaan, maar we kunnen bijna garanderen dat Christopher McDonald ernstige spijt zou hebben gehad van het doorgeven van de rol.

In Hollywood loopt alles op mysterieuze wijze af, en Happy Gilmore profiteerde onverwachts van het feit dat een Oscarwinnaar het afwees.

Aanbevolen: