Dit is hoe Lady Gaga echt de rol kreeg in 'A Star Is Born

Inhoudsopgave:

Dit is hoe Lady Gaga echt de rol kreeg in 'A Star Is Born
Dit is hoe Lady Gaga echt de rol kreeg in 'A Star Is Born
Anonim

Tegenwoordig is het niet bepaald vreemd om Lady Gaga als actrice te zien. Voor 'A Star Is Born' stond Gaga immers vooral bekend om haar bijdrage aan de muziekindustrie. Natuurlijk was er in elk van Gaga's muziekvideo's behoorlijk wat optreden; om nog maar te zwijgen van de bijrollen die ze had in The Sopranos, Machette Kills, Muppets Most Wanted en S in City: A Dame To Kill For. Dan was er haar memorabele rol in American Horror Story, waarvoor ze een Golden Globe won. Maar hoezeer die show ook een bepaalde fanbase aansprak, het was toen ze samen speelde met Bradley Cooper die haar tot een gecertificeerde A-lijstacteur maakte.

Lady Gaga's Oscar-genomineerde optreden in A Star Is Born opende de deur voor het komende House of Gucci, waarin ze samen met Adam Driver schittert. Zonder twijfel was deze volgende Oscar-aasfilm niet mogelijk geweest met A Star Is Born. Dit is hoe Bradley Cooper haar in de film castte.

Een liefdadigheidsvoordeel opende de deur voor een ster is geboren

Tijdens The Howard Stern Show in 2016 ging Lady Gaga in detail over hoe ze de rol tegenover Bradley Cooper in A Star Is Born kreeg. In het interview vroeg de legendarische radiopresentator Gaga ernaar nadat was gemeld dat ze deze verbluffende carrièrewending zou maken.

"Hoe komt dat?" Howard Stern vroeg het haar.

"Nou, [regisseur en acteur Bradley Cooper] vroeg me om het te doen," antwoordde Lady Gaga eerlijk. "[Bradley vroeg me om het te doen] direct nadat ik optrad voor een evenement voor kankeronderzoek voor Sean Parker. En ik zong een jazzset. En [Bradley] was daar die avond en hij vroeg me kort daarna."

Hoewel Bradley meteen geïnteresseerd was in Gaga, moest ze nog auditie doen voor haar rol. Dat had niets met hem te maken en alles met de leidinggevenden bij Universal. Hoe dan ook, Lady Gaga deed graag auditie.

"Het voelt goed om ergens voor te werken," zei Lady Gaga tegen Howard, waarbij ze beweerde dat ze veel moeite in haar auditie had gestoken en echt 'haar dingen liet zien'.

Gaga's acteergeschiedenis

Hoe Lady Gaga een rol kreeg in A Star Is Born leek vrij eenvoudig. Hetzelfde geldt voor American Horror Story. Blijkbaar heeft ze net maker Ryan Murphy gebeld en gevraagd om in de show te zijn. Natuurlijk, voor mensen die Lady Gaga's verleden niet begrepen, leek het vreemd om haar als acteur in iets te casten.

"Ik acteerde voordat ik zangeres was", vertelde Lady Gaga aan Howard Stern. "Ik acteerde in New York sinds ik 14 jaar oud was. Ik was als een van die nerdy theaterkinderen, je weet wel, meisjes. Ja, ik ging naar Strasberg [theaterschool] op 14th Street in Union Square."

Haar minuscule rol in een aflevering van The Sopranos was eigenlijk haar eerste keer voor de camera en het was ronduit spannend voor haar. Van daaruit naar het winnen van de Golden Globe voor American Horror Story naar A Star Is Born was iets dat Gaga zich tijdens het opgroeien gewoon niet kon voorstellen.

Ter voorbereiding op een ster is geboren

In het interview van 2016 vroeg Howard Lady Gaga hoe ze zich voorbereidde op een rol in A Star Is Born, een film die al een paar keer eerder was gemaakt. Gaga beweerde dat ze de andere films had gezien en erg leuk vond, maar dat ze zich alleen concentreerde op hoe Bradley Cooper zijn versie van het klassieke verhaal van vodden naar rijkdom probeerde te maken.

Lady Gaga ging ook in detail over hoe Bradley haar ondersteunde bij haar andere muzikale inspanningen terwijl ze zich voorbereidde op het maken van A Star Is Born. Dit is het moment waarop Howard haar een vraag stelde die inging op iets waar fans het over zouden hebben toen de film uitkwam… Wat was de ware aard van Lady Gaga's relatie met haar co-ster en regisseur?

Denkt u dat Bradley bezig is een band met u te vormen, zodat u in zekere zin verliefd op hem wordt? Zodat wanneer u deze film samen speelt, de relatie volledig zal zijn gerealiseerd? Het klinkt alsof hij iets voor je heeft, 'zei Howard.

"Nee, zo is het niet. Bradley is een professional. Bradley is in alle opzichten een huishoudmens. Ik bedoel, ik kan je niet zeggen hoeveel professionaliteit ik ervaar als hij werkt, " Lady Gaga gezegd. "Ik denk dat we vooral een heel eerlijke en authentieke relatie hebben, omdat we echte vrienden zijn."

Toch kon Howard zien dat er iets interessants tussen hen aan de hand was. Hij merkte op dat de twee duidelijk veel 'samen'tijd doorbrengen voordat ze de film daadwerkelijk gaan filmen. Lady Gaga was het hiermee eens, maar beweerde dat ze zo is met alles wat ze doet. Hoe dan ook, fans zullen hun mening hebben over wat er echt is gebeurd sinds hun connectie voelbaar was.

Aanbevolen: