De waarheid over het casten van de cultklassieker 'Flash Gordon'-film

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van de cultklassieker 'Flash Gordon'-film
De waarheid over het casten van de cultklassieker 'Flash Gordon'-film
Anonim

De fans van Ted en Ted 2 weten alles over Flash Gordon. Die-hard fans van sci-fi weten alles over Flash Gordon. Vooral die-hard fans van sci-fi die dol waren op films die in de jaren tachtig niet mainstream waren, kennen Flash Gordon. Andere mensen… nou ja… niet zo veel. Maar vanwege de erfenis van de film, het stripverhaal en de stripboeken die aan de film voorafgingen en de televisieremake uit de jaren 2000, hebben het personage en de film uit de jaren 80 een cultstatus gekregen.

Net als andere cultklassiekers, zoals Scott Pilgrim V. S. The World, casting was een van de belangrijkste onderdelen. Cultfilms, maar hun aard, zijn verdeeldheid zaaiend, maar een goede acteur (of zelfs een slechte met een hoop charisma en aantrekkingskracht) kan een project echt optillen. Natuurlijk vermijden veel getalenteerde acteurs cultfilms helemaal vanwege het effect dat ze op hun carrière kunnen hebben. Anderen, zoals Jim Carrey, missen de rollen, waarschijnlijk in hun voordeel. In het geval van Flash Gordon is de overgrote meerderheid van de cast nooit in staat geweest om de typecasting met in de hoofdrol in de film te doorbreken. Dit is de waarheid over het casten van Flash Gordon uit de jaren 80…

De oorspronkelijke regisseur van Flash Gordon werd ontslagen en de casting werd uitgesteld

Alex Raymond was de man achter de creatie van de "Flash Gordon"-strip in 1934, die werd gemaakt om te concurreren met de reeds gevestigde Buck Rogers. De sci-fi space-opera, die in meerderheid George Lucas inspireerde om zijn Star Wars-verhaal te creëren, was enorm succesvol en creëerde er een hele industrie omheen. Speelgoed. Kleurboeken. Noem maar op. Dus de natuurlijk beroemde Italiaanse producer Dino De Laurentiis, de grootvader van Giada De Laurentiis, wilde het verhaal naar het grote scherm brengen.

Vóór de film uit de jaren 80, die werd geregisseerd door Mike Hodges, waren er in de jaren dertig enkele series, maar Dino wilde een grote kaskraker maken. Het hele proces werd echter een beetje een met drama gevulde zus. Hoewel de film een enorm toegewijde cult-fanbase heeft verdiend, zijn de meesten zich niet bewust van de zware beproevingen en beproevingen die de filmmakers moesten doorstaan. Veel ervan was te danken aan het altijd waakzame en controlerende oog van Dino De Laurentiis.

Het specifieke en controlerende karakter van de producent leidde tot het ontslag van de oorspronkelijke regisseur. Evenals de afwijzing van George Lucas, die had geprobeerd de rechten van Dino te verwerven. De wisseling van directeur betekende een verandering van visie en daarom was het castingproces langdradig en complex. Toen Mike echter eenmaal regisseerde, was de casting aan de gang …

De waarheid over het casten van Flash Gordon

De overgrote meerderheid van de Flash Gordon-cast bestond uit redelijk gevestigde acteurs uit het VK. Ze omvatten Brain Blessed, toekomstige James Bond-ster Timothy D alton, Peter Wyngarde en Ornella Muti. Dan was er natuurlijk de Zweedse acteur Max von Sydow die de grote slechterik speelde, Ming The Merciless. Melody Anderson en Flash Gordon zelf, Sam J. Jones waren echter totaal nieuwelingen.

"Ik denk dat het hele interview- en auditieproces 10 maanden of zoiets duurde - het ging maar door en door, en zelfs toen ze me naar Londen vlogen, was het 30 dagen screentesten voordat het allemaal werd bevestigd ", zei Sam J. Jones in een fantastisch mondeling interview met SFX via Games Radar. Natuurlijk werd Sams ervaring met Flash Gordon bezoedeld door zijn constante botsingen met Dino de Laurentiis. Het zorgde ervoor dat hij de film voortijdig verliet en dat veel van zijn dialogen werden nagesynchroniseerd.

"De eerste dag dat ik op de set kwam, dacht ik: 'Oh mijn god, dit is behoorlijk overweldigend!' Ik realiseerde me toen en daar dat ik me echt moest concentreren op wat mijn taak was, "vervolgde Sam. "Het probleem was dat ik op dat moment niet echt van alles kon genieten. Ik liep naar een set en ze zeiden: 'Hey Sam, ze hebben een miljoen dollar uitgegeven aan die set!' Ik zou zeggen: 'Dat is ongelooflijk! Wat wil je nu dat ik doe?!'"

Natuurlijk waren niet alle ervaringen van Sam verschrikkelijk. Hij vond het heel leuk om met enkele van zijn andere castgenoten te werken, waaronder Brian Blessed die prins Vultan speelde.

"Brian hield natuurlijk iedereen aan het lachen - zoals je weet, is hij erg onstuimig en een eenmansshow. Hij was erg vermakelijk, net als Topol, die altijd op de set zong. Ze creëerden een geweldige stress -vrije omgeving voor iedereen, " verklaarde Sam.

Brain werd benaderd door de producenten en regisseur en bood de rol rechtstreeks aan omdat ze niemand anders de rol konden zien spelen. Maar het landen van Max von Sydow (The Seventh Seal) was de grootste deal.

"De grootste [toevoeging aan de cast] was natuurlijk Max von Sydow", zei regisseur Mike Hodges tegen SFX. "Hij nam gewoon de rol aan en het moet een hel zijn geweest, want hij moet er elke ochtend heel vroeg zijn geweest om zijn make-up op te doen. Maar hij had zo'n plezier om het te doen. Ik denk dat het waarschijnlijk, na al die Bergman-films die zo zwaar waren, een verademing voor hem was om iemand te spelen die zo heerlijk over-the-top is als Ming."

Hoewel het proces van het maken van de film ingewikkeld kon zijn, deed Mike Hodges er alles aan om de acteurs tevreden te houden, en de meesten van hen vinden dat hij het geweldig heeft gedaan, vooral in het licht van de conflicten van de producenten.

"Petje af voor Mike Hodges - hij was zoveel borden aan het draaien en hij was erg dankbaar toen we naar hem toe kwamen met ideeën," zei Melody Anderson (Dale Arden). "We hadden zulke briljante acteurs om ons heen dat hun suggesties voortkwamen uit ervaring en kennis. Hij was gewoon zo genereus om elke acteur zijn eigen stukjes en beetjes te laten toevoegen."

Aanbevolen: