De waarheid over het casten van de cultklassieker 'Super 8

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van de cultklassieker 'Super 8
De waarheid over het casten van de cultklassieker 'Super 8
Anonim

Gezien hoe succesvol Elle Fanning is geworden, is het een beetje gek om te denken dat ze ooit weigerde de aflevering van Friends van haar zus Dakota te kijken omdat ze zelf de baan niet kreeg. Hoewel Elle's ouders nooit wilden dat ze acteur zou worden, lijdt het geen twijfel dat ze blij zijn dat ze dat deed. Ze is tenslotte een van de meest doordachte, gerespecteerde en getalenteerde vrouwen van haar generatie geworden. Haar fascinerende carrière is gevuld met gedenkwaardige rollen, maar het lijdt geen twijfel dat de cast in J. J. Abrams' Super 8 was een game-changer. Elle was in tal van shows en films geweest voordat ze werd gecast in het Spielberg-achtige sci-fi-drama van 2011. Maar een hoofdrol krijgen naast Kyle Chandler in een grote kaskraker was een heel ander verhaal in termen van haar carrière.

Natuurlijk was Elle slechts een onderdeel van wat uiteindelijk een overwegend jonge cast werd. In een boeiend mondeling interview door Forbes vertelt regisseur J. J. Abrams en de makers van Super 8 spraken over hoe ze Elle en de rest van de jonge sterren vonden die een behoorlijk indrukwekkende carrière hebben opgebouwd. Bovendien spraken ze over hoe ze de oudere, meer gevestigde rollen casten. Laten we eens kijken…

Hoe Joel Courtney, Riley Griffiths en Elle Fanning werden gegoten in Super 8

Er is geen twijfel dat een stel pubers de film draaien. Terwijl Kyle Chandler, Ron Eldard en AJ Michalka rollen te spelen hebben, wordt de aandacht echt besteed aan Joel Courtney (die later in The Kissing Booth-films speelde), Riley Griffiths, Gabriel Basso, Ryan Lee, Zach Mills, en natuurlijk Elle Fanning. Dus, hoe hebben ze ze gevonden?

"Ik kwam gewoon op een willekeurige dag binnen en ik deed auditie en ze plaatsten me in een andere kamer. Ik dacht: 'Ok, dit is mijn eerste auditie. Ik denk niet dat dit iets anders is dan een procedure'', legde Joel Courtney, die Joe Lamb speelde, uit. 'Ze stopten me in een andere kamer en ze kwamen binnen met een andere castingdirecteur en gaven me een nieuwe scène om te doen. Ze zeiden: 'Oké, we gaan deze uitproberen met J. J. Hij gaat rennen en we gaan dit doen.' Ik had zoiets van, 'Wacht … wat?"

"Ik was toen 11 en had een zelfopname van mijn agent gekregen", zei Riley Griffiths, die Charles Kaznyk speelde, tegen Forbes. "Ik stuurde een videoband in en ik denk dat er twee of drie maanden voorbij gingen, en ik hoorde niets. [Maar] ik werd uiteindelijk teruggebeld en ik kon me de eerste auditie niet eens zo goed herinneren. Toen vloog ik naar L. A., ging naar Bad Robot, en er waren ongeveer negen of tien callback-rondes … Het nam een beetje af … Ik denk dat Gabe de laatste was die werd gecast. Gabe kwam binnen nadat we al met de repetities waren begonnen, maar ze vertelden ons alles in Elke keer dat je terugbelde, werd de groep kinderen kleiner en kleiner, en we zouden steeds dezelfde kerels zien rondlopen. Dus we wisten het min of meer. Ik wist het min of meer omdat ik auditie deed voor het mollige kind, dus toen ik zag dat er geen mollige kinderen meer waren, ontspande ik een beetje [lacht]."

Gabriel Basso en Ryan Lee hadden soortgelijke ervaringen als de andere twee jongens, maar de situatie van Elle was anders. Ze was veruit de meest talentvolle acteur in overweging. Maar zij was het die echt achter de rol aan ging.

"Ik was toen 12 en herinner me dat ik hoorde dat J. J. Abrams zijn volgende film begon te casten en dat er een rol was die ik zou kunnen spelen, maar de film was in geheimhouding verpakt", zei Elle. "Little Darlings was de werktitel en natuurlijk dacht ik dat hij de kampfilm Tatum O'Neal/Kristy McNichol uit de jaren 80 opnieuw aan het maken was. Ik heb die film bekeken en bestudeerd, achteraf is het best hilarisch dat ik dat de volgende film van J. J. dacht. zou zijn! Ik ging naar binnen en deed auditie [met] wat 'nep'-scènes over een zomerkamp bleken te zijn. Het castingproces duurde lang en ik werd uiteindelijk teruggeroepen om J te ontmoeten. J. en las met de jongens, zodat hij samen naar onze scheikunde kon kijken. Op een dag werd ik gebeld door een nummer dat ik niet kende. Het was J. J. persoonlijk met de vraag of ik in zijn film wilde zijn. Ik had geen idee waar de film over ging of wie ik speelde, maar ik schreeuwde natuurlijk 'JA!'"

Elle Fanning's relatie met de jongens van Super 8

Elle werd uiteindelijk wat fotoregisseur Larry Fong beschreef als een 'Den Mother' voor de jongens van Super 8. Ze was iets ouder dan de jongens en gedroeg zich meer als een volwassene. Omdat ze meer ervaring had dan haar mede-sterren, nam ze ze min of meer onder haar hoede.

"Wat ik me herinner is dat alle jongens zo onder de indruk waren van Elle, dat elke keer dat ze in een scène met hen was, ze heel anders gedroegen. Ze waren op hun best. Ze waren nerveus en zelfbewust op een manier die ze nooit waren toen ze werd gecompenseerd. Wat hilarisch was, "J. J. Abrams zei.

Gelukkig voor de jongens vroeg hun regisseur hen om voorafgaand aan de opnames zoveel mogelijk tijd met Elle (en elkaar) door te brengen.

"Hij liet ons maandenlang los in Bad Robot tijdens de repetitie. Het was J. J. Abrams zomerkamp - ons eigen persoonlijke fort. En we werden onafscheidelijk. Onlangs waren de jongens en ik allemaal aan het kletsen en herinnerden we ons Super 8 herinneringen in onze groepschat, dus het is onnodig om te zeggen dat de BOND is gemaakt, " legde Elle uit.

Kyle Chandler casten in Super 8

Hoewel er een aantal grote namen in Super 8 werden gecast om het ensemble te vullen, was Kyle Chandler gemakkelijk de grootste naam.

"Het was een hele eer om met J. J. Abrams te hebben mogen werken aan een film die hem zo na aan het hart lag. De ervaring zelf was even leerzaam als plezierig. Ik sta altijd versteld van de niet-gefaseerde energie van regisseurs met wie ik in de loop der jaren heb mogen samenwerken. Regisseurs zoals J. J., met een enorme verantwoordelijkheid en toch ongelooflijke verbeeldingskracht, zorgen ervoor dat ik de uitspraak van Elia Kazan respecteer: 'Er is maar één ding dat een geweldige regisseur moet weten…alles, '" legde Kyle uit."De kinderen maakten de set constant leuk met hun verwondering en opwinding, gecreëerd door ofwel enorme explosies tijdens de nachtelijke shoots of wanneer er een nieuwe voorraad verse bagels was aangekomen bij de ambachtelijke serveertafel. Niet alle kinderen zijn leuk op sets, maar deze jongens waren een bende - en een goede bende om daarbij te hebben."

Aanbevolen: