Hoe Elisha Cuthbert zich voorbereidde op haar controversiële rol in 'The Girl Next Door

Inhoudsopgave:

Hoe Elisha Cuthbert zich voorbereidde op haar controversiële rol in 'The Girl Next Door
Hoe Elisha Cuthbert zich voorbereidde op haar controversiële rol in 'The Girl Next Door
Anonim

'The Girl Next Door' veranderde de carrière van Elisha Cuthbert. Maar fans beseffen niet dat ze de film uit 2004 bijna afwees.

Ze is sinds de film bezig gebleven, vooral op shows als '24' en 'The Ranch'. Bovendien lijkt het erop dat ze in 2022 een grote comeback maakt, met verschillende projecten in de maak.

Voorlopig gaan we terug naar het verleden en kijken we naar haar carrièreveranderende rol in 'The Girl Next Door'. Aangezien ze een volwassen filmster speelde, was Cuthbert sceptisch over de rol. We zullen kijken hoe het allemaal is verlopen en hoe Elisa zich vertrouwd heeft gemaakt met de rol. Uiteindelijk kwam het allemaal goed voor de actrice.

Elisha Cuthbert worstelde aanvankelijk met de context van haar personage in 'The Girl Next Door'

Aan het begin van het project wist Elisha Cuthbert niet precies hoe ze in de rol kon passen. Naast IGN onthulde de actrice dat ze zich achter de schermen zorgen maakte of ze een rol kon spelen die ze niet helemaal kende, noch een rol waar ze zich in kon vinden.

"Toen ik het voor het eerst las, had ik er mijn bedenkingen bij. Het was net als, wat gaan we hiermee doen?"

Naast Daily Freeman zou Cuthbert verder onthullen dat het spelen van de rol, hoewel het een succes bleek, een behoorlijke strijd en taak achter de schermen was.

"Het was moeilijk omdat ik dit personage moest zijn dat domineerde en je moet wat zelfvertrouwen opbouwen om dat te laten gebeuren. En de p --- dingen waren ook echt ongemakkelijk omdat ik mezelf in die omgeving en die culturele situatie. Het was lastig en het is beschamend omdat je de bemanning hebt laten kijken. Ze waren erg professioneel, maar het was een beetje zenuwslopend."

Het zou makkelijker worden voor Cuthbert als ze wat onderzoek ging doen voor de rol. Zoals ze zou ontdekken, zien volwassen filmsterren er meer uit voor hen, in tegenstelling tot wat de stereotypen doen vermoeden.

Elisa Cuthbert bestudeerde het personage door contact op te nemen met volwassen filmwerkers

Werken aan een film als iets waar je niet helemaal bekend mee bent, kan behoorlijk stressvol zijn. Desalniettemin zag Cuthbert het potentieel in de rol en pakte het op.

Toen het tijd was om onderzoek te doen voor de rol, nam de actrice contact op met een paar volwassen filmsterren die voor bedrijven als Wicked Pictures en Vivid Entertainment werken, in een poging erachter te komen hoe de volwassen filmsterren in hun dagelijks leven zijn.

"Ik had met een paar meisjes van Wicked Pictures en Vivid gesproken en kreeg een beeld van hoe ze waren, en was verrast dat ik dit stereotype in mijn gedachten had dat deze meisjes waren zoals de twee meisjes die waren mijn vrienden in de film."

"En dat zijn ze niet. Ze houden echt van mode, normale meisjes, en dus was ik behoorlijk onder de indruk. Het was behoorlijk wild. Deze meisjes zijn ondernemers, [maar] er is iets van een moordend karakter om dat bedrijf. Ik bedoel, er zijn veel meisjes, en er zijn veel producenten, en het is behoorlijk wild."

Het onderzoek was een eye-opener en het zou bijdragen aan het succes van de film.

'The Girl Next Door' veranderde de carrière van Elisha Cuthbert

De film uit 2004 was een matige hit aan de kassa en bracht $ 30 miljoen mee naar huis. Het zou later een cultklassieker worden en het vond destijds zijn weg naar VHS en dvd. Het was Cuthberts eerste grote rol als hoofdrolspeler, en het zou ook andere carrières versterken, zoals Emile Hirsch en Timothy Olyphant, die ook een belangrijke rol in de film speelden.

Terugkijkend zei Cuthbert dat de film open was en dat het meer was dan alleen een tienerkomedie, geschikt voor allerlei soorten mensen.

"Ik wil hier zitten en zeggen dat het een tienerkomedie is, maar dat zou een leugen zijn. Het is veel meer dan dat. Het is romantisch, het is echt, het heeft een geweldige soundtrack, het is leuk, het is een komedie, en het is voor tieners, maar ik denk dat meer mensen zich hierin kunnen vinden."

Hoewel Cuthberts carrière na de film een beetje tot rust kwam, slaagde ze erin om na al die jaren relevant te blijven met credits in shows als '24' en 'The Ranch'. Ze is net klaar met haar recente film 'The Cellar', die van het horrorgenre is. Ze heeft momenteel ook twee andere projecten in de maak.

Aanbevolen: