Jennifer Connelly beschreef het werken met Jared Leto als "vluchtig"

Inhoudsopgave:

Jennifer Connelly beschreef het werken met Jared Leto als "vluchtig"
Jennifer Connelly beschreef het werken met Jared Leto als "vluchtig"
Anonim

Jared Leto heeft een soort reputatie in Hollywood als… nou ja… uitdagend. Vooral omdat hij zich absoluut verliest in zijn personages. Jared is een door en door een methode-acteur en dat is waarschijnlijk de reden waarom zijn uitvoeringen zo zijn aangekondigd.

Aangezien hij nogal gecompliceerde en verontrustende personages heeft gespeeld, heeft een deel van zijn begingedrag hem in de problemen gebracht. Hoewel veel van zijn co-sterren zowel positieve als negatieve dingen hebben gezegd over zijn stijl van acteren, heeft zijn weigering om karakter te breken tijdens het maken van een film hem in de pers in de problemen gebracht. Vooral toen hij 'geschenken' stuurde naar zijn Suicide Squad co-sterren.

Een van Jareds meest onderschatte rollen was zijn diepe duik in de geest en het lichaam van een verslaafde in Darren Aronofsky's film Requiem For A Dream uit de jaren 2000. Gezien het feit dat Jared ooit een casting director tijdens een auditie duwde om in karakter te blijven, kan je je alleen maar voorstellen hoe hij zou zijn geweest tijdens het maken van een film over iemand die volledig is overgenomen door drugs. Volgens Jared's Requiem For A Dream co-ster, Jennifer Connelly, zou hij behoorlijk "vluchtig" kunnen zijn. Maar dat is niet het hele verhaal…

Jared Leto ging volledige methode-acteur op Requiem For A Dream

Tijdens een mondelinge geschiedenis van Requiem For A Dream van Vulture ter ere van het 20-jarig jubileum van de film, gingen de cast en regisseur Darren Aronofsky in detail over de manier waarop Jared op de set werkte.

"Jared heeft absoluut een zeer methodische techniek en hij wilde heel graag in de wereld van verslaafden en zo duiken", beweerde Darren.

Volgens Jared Leto zelf deed hij er alles aan om meer authenticiteit aan de rol toe te voegen."Het is een film die dat eiste", zei hij. "Dus bracht ik tijd door met een groep mensen in de East Village, van wie velen niet meer in leven zijn - ze verloren hun strijd tegen verslaving. Ze waren erg ondersteunend en behulpzaam en vrijgevig met hun tijd en hun ervaringen en er waren nachten dat ik in wezen dakloos doorgebracht."

Zijn co-sterren Jennifer Connelly en Marlon Wayans deden soortgelijke dingen. Ze brengen veel tijd door met verslaafden die praten over heroïneverslaving en echt proberen een stem te begrijpen die zo vaak door de samenleving wordt afgewezen. Het was zwaar werk. Maar het was een zware film en ze moesten het recht doen. Maar terwijl ze allemaal mentaal en emotioneel in hun karakters waren geïnvesteerd, raakte Jared fysiek betrokken.

Terwijl Jared beweerde dat niemand hem dwong om af te vallen voor een film die hij ooit heeft gedaan, viel hij uiteindelijk een ton af, vergelijkbaar met wat hij deed voor zijn Academy Award-winnende film, Dallas Buyers Club.

"Het was mijn idee [om af te vallen], en ik dacht dat het gezien de omstandigheden, gezien mijn eigen persoonlijke ervaringen met verslaving en verslaafden, gepast was, fysiek, dat hij op die plek zou zijn. Ik Ik dacht ook dat als ik veel gewicht zou verliezen en mijn voedselinname zou beperken, dat me in een plaats van constant verlangen zou brengen. Ik dacht dat dat een goede plek was om te zijn, "legde Jared uit.

Hoewel Jennifer geen volledige methode-acteur werd voor haar rol als Marion Silver, hield ze Jareds energie bij de film om het project meer gewicht te geven. Marlon Wayans daarentegen maakte grapjes voor en na de opnames. Hoewel hij zichzelf emotioneel kon verwijderen, konden Jared en Jennifer dat niet en dit zou tot enige spanning kunnen leiden.

De waarheid over de werkrelatie van Jared Leto en Jennifer Connelly

"Onze werkrelatie was goed. Het was soms een beetje vluchtig - wat volgens mij deel uitmaakte van onze personages en wat ze op dat moment doormaakten. Het was nogal vluchtig tijdens de vluchtige scènes, wat waarschijnlijk meer een weerspiegeling was van onze jeugd, "gaf Jennifer toe in haar interview met Vulture.

Toegevoegd aan deze vaak "vluchtige" maar krachtige dynamiek waren de verschillen in hun training. Jared Leto kwam uit een televisieachtergrond en leerde bij de tweede of derde poging een take echt onder de knie te krijgen. Jennifer kwam echter uit een filmachtergrond en had daardoor meer tijd nodig om echt de voorstelling te vinden die bij het script paste. In film is er vaak meer tijd om te ontdekken, terwijl bij televisie van acteurs wordt verwacht dat ze hun scènes zo snel mogelijk spijkeren vanwege de eisen van het productieschema.

"Er is een scène die we hebben opgenomen, waar Harry en Marion vechten in het appartement van Marion, met een handcamera", zei Matthew Libatique, de directeur van fotografie. "We hebben het twee keer geschoten. Emotioneel was Jared er echt tussen de één en vijf, en Jennifer was later beter.[Darren] komt op een dag naar me toe. Hij zegt: 'Ik wil dat nog een keer schieten. Ik ga die scène opnieuw opnemen', zeg ik, 'Hou je me voor de gek? We hebben geen tijd om dat nog een keer te fotograferen.' En toen realiseerde ik me, hij heeft gelijk. Omdat de acteurs een bepaalde tijd nodig hadden om voorbereid te zijn op waar ze heen moesten."

Voor Jennifer was de hele ervaring van het werken met Jareds ongelooflijke andere stijl en het zware materiaal een uitdaging. Hoe lonend ze ook beweerde dat de ervaring was, ze verzorgde ook een pasgeboren baby op de set. Dit betekent dat ze zou moeten gaan van acteren in een uiterst verwoestende of zeer intense scène met Jared naar het vertroetelen en liefhebben van een veeleisende baby.

"Het was een heel vreemde, gespleten wereld, omdat de realiteit van mijn leven zo anders was dan de realiteit van Marions leven op dat moment," zei Jennifer. "Het was het begin van het moeten leren om me over te geven aan het moment en niet aan iets vast te houden. Ik moest leren om al mijn werk van tevoren te doen en me dan over te geven aan de scène op de momenten dat ik daar was en we waren aan het filmen, omdat ik niet echt in staat was om rond te lopen in de wereld van iemand anders."

Aanbevolen: