The Goonies: hoe lang duurde het om elke dag Sloth's make-up aan te brengen?

Inhoudsopgave:

The Goonies: hoe lang duurde het om elke dag Sloth's make-up aan te brengen?
The Goonies: hoe lang duurde het om elke dag Sloth's make-up aan te brengen?
Anonim

Make-up en CGI zijn in staat tot een aantal werkelijk verbazingwekkende dingen op het scherm, inclusief verbluffende transformaties. Soms zien we transformaties die de show stelen. Deze transformaties kunnen zelfs zo ongelooflijk zijn, dat fans de sterren niet meer zouden herkennen als het werk klaar is. Dit is zeker het geval voor Sloth van The Goonies.

The Goonies zelf is een klassieker en de recente reünie was een enorm succes. Luiaard werd gespeeld door een voormalige speler van Oakland Raiders en hij stal elke scène waarin hij zich bevond.

Mensen weten alles over het personage, maar niet over het werk dat nodig was om hem tot leven te brengen. Laten we Sloth en zijn uitgebreide make-upproces eens nader bekijken!

'The Goonies' is een klassieker

De jaren tachtig hadden veel klassieke films, maar weinigen hebben hetzelfde soort nalatenschap als The Goonies. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds een van de meest geliefde en herkenbare films uit de jaren 80 die ooit zijn gemaakt, en het inspireerde talloze films die sindsdien zijn verschenen.

Steven Spielberg was de man achter het verhaal en de film werd geregisseerd door de getalenteerde Richard Donner. Het productieteam slaagde erin een geweldige cast van jonge sterren samen te stellen, die zich allemaal voelden als kinderen waarmee we allemaal zijn opgegroeid. De chemie op het scherm was uitzonderlijk en ze hadden allemaal een hand in het tot leven brengen van het fantastische script dat Chris Columbus had geschreven.

The Goonies, uitgebracht in 1985, was een financieel succes aan de kassa en door de jaren heen bleef het in populariteit groeien. De kinderen die er in de jaren 80 mee opgroeiden, deelden die film met hun kinderen, die de traditie ongetwijfeld in stand zullen houden. Het is een tijdloze klassieker die na bijna 40 jaar nog steeds standhoudt.

Er waren veel geweldige personages in de film, maar weinig personages kwamen in de buurt van de populariteit van Sloth.

Sloth werd gespeeld door voormalig NFL-speler John Matuszak

Sloth, Chunks nieuwe vriend in de film, werd gespeeld door John Matuszak, een voormalige NFL-speler die een succesvolle overstap maakte naar acteren.

Matuszak speelde in de NFL in de jaren '70 en '80, en de meesten herinneren zich hem het best als een iconisch onderdeel van de rebelse Raiders van Al Davis. Terwijl hij zilver en zwart droeg, veranderde de wilde Matuszak in een tweevoudig Super Bowl-kampioen, en hoewel hij nooit de Pro Bowl maakte, was hij nog steeds een van de meest gevreesde spelers in de NFL.

De voormalige NFL-ster begon met acteren toen hij nog in de competitie zat, en zijn acteercarrière ging door tot aan zijn pensionering. Veel NFL-spelers probeerden acteren, maar weinigen waren in staat om zoveel succes te behalen als Matuszak. Hij zou verschijnen in films als North Dallas Forty, Caveman, The Goonies en One Crazy Summer.

Op het kleine scherm verscheen de acteur in grote shows zoals MASH, The Dukes of Hazard, Silver Spoons, The A-Team, Miami Vice en meer.

Natuurlijk blijft Sloth uit The Goonies de meest iconische rol van de acteur, en hoewel mensen bekend zijn met het personage, hebben ze geen idee hoe lang het elke dag duurde voordat Matuszak zich opmaakte.

Sloth's make-up duurde 5 uur per dag

In plaats van CGI was Matuszak in volledige make-up tijdens het spelen van Sloth. Dit was elke dag een enorme onderneming, waarbij het tot 5 uur in beslag nam om te solliciteren.

Volgens regisseur Richard Donner: Het kostte uren om deze make-up op te doen. Toen we de reeks in het water deden toen ze het schip voor het eerst zagen, en ik tegen de kinderen zei wat je niet krijgt John's make-up nat, want als je dat doet, wordt het verpest. Ze zeiden: oh maak je geen zorgen, dat zullen we niet doen. Ze sprongen in het water en gingen regelrecht naar hem toe. Deze man was al vijf uur in de make-up. Nooit iets gezegd.'

Het is moeilijk voor sommigen om vijf uur aan het werk te zijn, laat staan om vijf uur te zitten terwijl je elke dag een ongemakkelijke hoeveelheid make-up op je gezicht krijgt. Matuszak moest niet alleen urenlang make-up aanbrengen, maar hij moest daarna ook acteren en optreden voor de camera's. Het was niet gemakkelijk, maar hij deed het briljant en hielp Sloth een iconisch personage uit de jaren '80 te worden.

Matuszak stierf tragisch op 38-jarige leeftijd in 1989. Hoewel hij een blijvende erfenis achterliet in de NFL, slaagde hij er ook in om dit te doen als acteur in film en televisie. Het is verbazingwekkend om te bedenken dat hij zoveel succes heeft gevonden op het veld en op het grote scherm.

Aanbevolen: