‘Funny Girl’ kondigt complete cast voor Broadway-revival aan

Inhoudsopgave:

‘Funny Girl’ kondigt complete cast voor Broadway-revival aan
‘Funny Girl’ kondigt complete cast voor Broadway-revival aan
Anonim

De aankomende Broaday-revival van Funny Girl, met in de hoofdrollen Beanie Feldstein, Jane Lynch, Ramin Karimloo en Jared Grimes, heeft de volledige cast onthuld, met Peter Francis James, Ephie Aardema, Debra Cardon en Toni DiBuono die zich bij het getalenteerde ensemble voegen.

De volledige casting werd op 7 februari aangekondigd door producers Sonia Friedman, Scott Landis en David Babani. Naast het bevestigen van de volledige cast, werd ook het creatieve team achter de show bekendgemaakt. De creatieven die werden onthuld, waren onder meer Susan Hilferty als kostuumontwerper, Kevin Adams als lichtontwerper en Brian Ronan als geluidsontwerper.

Beanie Feldstein zal schitteren in de langverwachte Broadway-revival

Funny Girl zal Booksmart-actrice Beanie Feldstein schitteren als het hoofdpersonage Fanny Brice. De musical, die wordt geregisseerd door Tony-Award Michael Mayer (Spring Awakening), volgt Fanny Bruce terwijl ze zich een weg naar roem vecht te midden van critici, naast de ups en downs van haar wisselvallige relatie met producer Nick Arnstein.

Fans gingen naar sociale media nadat Feldstein was aangekondigd om commentaar te geven op het feit dat Lea Michele was gepasseerd. De Glee-zangeres en actrice is beroemd een grote fan van Streisand en de show. Ze was weer populair op sociale media nadat haar Glee-collega Jane Lynch aan de cast was toegevoegd.

Barbra Streisand speelde de rol op Broadway voordat hij deze opnieuw vertolkte voor de succesvolle musicalfilm uit 1968. Streisand won een Academy Award voor haar optreden en de film werd genomineerd voor een reeks onderscheidingen, waaronder die voor beste film. De bitterzoete komedie bevat enkele van de meest iconische nummers in de theatergeschiedenis, waaronder 'Don't Rain On My Parade', 'I'm the Greatest Star' en 'People'."

"En wat een fantastische Fanny Brice zal ze zijn: ze is heerlijk grappig, warm, intelligent, een charmante zangeres en danseres, en echt een 'bagel op een bord vol uienbroodjes!' Ik ben meer dan opgewonden om met Beanie samen te werken terwijl we deze iconische musical terugbrengen naar Broadway waar hij thuishoort." Mayer vertelde EW vorig jaar toen Feldstein, de zus van Jonah Hill, werd aangekondigd.

Volledige cast aangekondigd voor gevierde musical

Ramin Karimloo (Les Miserables, Anastasia) zal deelnemen aan de productie als haar onstuimige liefdesinteresse Nick Arnstein en vijfvoudig Emmy-winnaar Jane Lynch (Glee) als mevrouw Rosie Brice, Fanny's moeder. Jared Grimes (Manifest) voegt zich ook bij de cast als Eddie Ryan.

Peter Francis James zal schitteren als Florenz Ziegfeld, Ephie Aardema als Emma/Mrs. Nadler, Debra Cardona als mevrouw Meeker, Toni DiBuono als mevrouw Strakosh, Martin Moran als Tom Keeney, Julie Benko als de Fanny Brice Standby.

Oorspronkelijk geschreven door Isobel Lennart, zal deze heropleving in 2022 een herzien boek bevatten van Harvey Fierstein (La Cage Au Folles). De aankomende show zal nog steeds de klassieke muziek van Tony, Grammy en Academy Award-winnaar Jule Styne bevatten, naast teksten van Tony Award-genomineerde en Grammy Award-winnaar Bob Merrill, (bestaande uit extra nummers van Styne & Merrill).

Optredens voor Funny Girl beginnen op 26 maart 2022, met de officiële openingsavond op 24 april in het August Wilson Theatre op Broadway.

Aanbevolen: