And Just Like That': waarom Sarah Jessica Parker Kim Cattrall niet wil in seizoen 2

Inhoudsopgave:

And Just Like That': waarom Sarah Jessica Parker Kim Cattrall niet wil in seizoen 2
And Just Like That': waarom Sarah Jessica Parker Kim Cattrall niet wil in seizoen 2
Anonim

Seizoen 1 van And Just Like That is zojuist afgesloten en eindigde met een publieksscore van 30% in Rotten Tomatoes. Veel fans wijten het aan slecht schrijven, terwijl anderen het gevoel hebben dat het komt door de afwezigheid van Samantha Jones van Kim Cattrall. Maar in de laatste aflevering zag Carrie Bradshaw Samantha sms'en en ermee instemmen om af te spreken voor een drankje in Parijs. Fans noemen het een waardeloze poging om Samantha nieuw leven in te blazen, gezien Cattrall's stevige pensionering van de "veeleisende" rol en haar onopgeloste vete met Sarah Jessica Parker - die de Mannequin-ster ook niet in seizoen 2 wil.

Hoe 'en zomaar' omging met de afwezigheid van Samantha Jones van Kim Cattrall

In And Just Like That… The Documentary sprak de maker van de show, Michael Patrick King, Samantha's afwezigheid aan en zei dat hij "wist dat Kim was verder gegaan met het spelen van Samantha." Hij wilde fans echter een einde maken aan de splitsing van Carrie en Samantha. "Ik realiseerde me: 'Oh, we kunnen ze een splitsing laten spiegelen die mensen al kennen, maar maak het echt Carrie en Samantha en oprecht zoals je vrienden verliest'," zei hij. Kristin Davis, die Charlotte York Goldenblatt speelt, vond het ook een realistisch plot.

"Er is een verhaallijn over Samantha die ik geweldig vind", zei de actrice. "Ik denk dat het heel waar is, het lijkt me heel waar dat vrienden soms uit elkaar groeien." SJP, die Cattrall al jaren niet meer heeft gesproken, woog ook terloops. In een commentaar op de Samantha-verhaallijn zei ze: "Ik vind dat het heel mooi is behandeld en het is heel zacht gepeperd." Ze spraken ook over de reactie die Nicole Ari Parker kreeg toen ze werd gecast als Lisa Todd Wexley. Fans dachten dat ze Samantha verving.

"Ze is zo flauw geworden", herinnert Davis zich. 'We vervangen Samantha niet.' Het zette King ertoe aan om zorgvuldige beslissingen te nemen bij de introductie van het nieuwe personage. "Het was heel belangrijk voor mij dat LTW ging zitten, maar ik wilde het publiek niet vertellen: 'Een, twee, drie, vierde. Zij is de nieuwe Samantha'", legde hij uit. "Dus ik liet Carrie en Miranda opstaan en weggaan en zij ging aan tafel zitten."

Waarom SJP Kim Cattrall niet in seizoen 2 van 'And Just Like That' wil

Fans accepteren al lang dat Cattrall niet terugkomt om Samantha te spelen. De laatste aflevering van AJLT deed ze echter een beetje dromen. De Sex and the City-ster heeft nog nooit gereageerd op de reboot, maar heeft een tweet leuk gevonden die haar prees voor het afwijzen van de "trashy" -serie. Voor SJP is die boodschap luid en duidelijk. Op de vraag of ze het goed zou vinden om de How I Met Your Mother-ster voor volgend seizoen te casten, zei Parker tegen Paper: "Ik denk niet dat ik dat zou doen, omdat ik denk dat er gewoon te veel publieke geschiedenis is van gevoelens van haar kant dat ze gedeeld."

In 2018 bekritiseerde Cattrall Parker omdat hij contact had opgenomen toen haar broer stierf. "Mijn moeder vroeg me vandaag 'Wanneer laat @sarahjessicaparker, die hypocriet, je met rust?' Je voortdurende contact is een pijnlijke herinnering aan hoe wreed je toen en nu was", schreef Cattrall op Instagram naast een foto waarin stond: "Ik heb je liefde of steun niet nodig in deze tragische tijd @sarahjessicaparker."

De actrice benadrukte zelfs dat ze geen vrienden zijn. "Laat me dit HEEL duidelijk maken. (Als ik dat nog niet heb gedaan) Je bent mijn familie niet. Je bent niet mijn vriend," vervolgde ze. "Dus ik schrijf je om je nog een laatste keer te vertellen dat je moet stoppen met het exploiteren van onze tragedie om je 'aardige meid'-personage te herstellen." Cattrall sloot het bijschrift af met een link naar het artikel uit 2017 van de New York Post getiteld "Inside the mean-girls culture that destroyd Sex and the City."

Maar toen Paper SJP vroeg naar de vete, zei ze dat ze er niet van op de hoogte was."Ik heb niet deelgenomen aan of gelezen artikelen, hoewel mensen geneigd zijn me dat te laten weten", zei ze. Ze verduidelijkte eerder aan Variety dat het niet gebruiken van Cattrall voor AJLT een zakelijke beslissing was. "We zijn hiervoor niet naar Kim gegaan, weet je," onthulde ze. "Nadat we de film niet hebben gemaakt en de studio niet kon voldoen aan wat ze wilde doen, moeten we haar horen en naar haar luisteren en naar wat belangrijk voor haar was. Het paste niet in wat belangrijk of nodig was voor ons."

De show moet nog een officiële verlenging van seizoen 2 aankondigen. In december werd gemeld dat plannen werden stopgezet vanwege beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen Chris Noth. Maar onlangs vertelde een bron aan Page Six dat producenten optimistisch blijven over een mogelijk seizoen 2. "De creatieve gesprekken zijn nog niet gevoerd, maar iedereen voelt zich goed bij de show", aldus de insider. "Ze hebben misschien het gevoel dat ze een punt willen bewijzen dat ze een tweede seizoen sterker kunnen maken en dat het terecht was om het terug te brengen voor fans."

Aanbevolen: