Hier is hoe de 'Lost'-cast heel anders had kunnen zijn

Inhoudsopgave:

Hier is hoe de 'Lost'-cast heel anders had kunnen zijn
Hier is hoe de 'Lost'-cast heel anders had kunnen zijn
Anonim

Het is bijna twee decennia geleden dat ABC zijn succesvolle sciencefictiondrama Lost uitbracht. Geïnspireerd door een Conan O'Brien-show met dezelfde naam, zagen velen de serie als revolutionair en verlegden ze de grenzen van episodische tv-verhalen. Natuurlijk heeft het publiek tegen die tijd gehoord over Cast Away en Survivor, maar niemand had ooit een verhaal bedacht over een groep overlevenden van een vliegtuigcrash die vastzaten op een mysterieus tropisch eiland waar de dingen bijna zodra ze aankomen beginnen te ontrafelen.

Naast de unieke verhaallijn kan Lost ook prat gaan op het hebben van een van de meest indrukwekkende televisie-ensembles die ooit zijn samengebracht. Deze omvatten onder meer Matthew Fox, Josh Holloway, Jorge Garcia, Evangeline Lilly, Terry O'Quinn en Daniel Dae Kim. Het blijkt echter dat de cast er anders uit had kunnen zien. Afgezien van andere acteurs die als een van de rollen worden beschouwd, dachten de castleden er zelf aan om andere personages in de show te spelen.

Verschillende acteurs deden auditie om Sawyer te spelen

Once ABC heeft Lost groen verlicht, makers J. J. Abrams, Damon Lindelof en Jeffrey Lieber gingen meteen aan de slag. Tegen die tijd hadden ze nog maar 11 weken om de show te schrijven, de cast te vinden, de afleveringen te filmen en deze uit te zenden. Het was een strakke tijdlijn, maar ze zouden het gaan waarmaken. En dus besloten ze te casten terwijl ze nog bezig waren met het schrijven van de show.

Tijdens het casten voor de rol van James 'Sawyer' Ford, zagen ze uiteindelijk verschillende auditietapes. Afgezien van Holloway, die uiteindelijk de rol kreeg, waren de andere acteurs die voor Sawyer uitprobeerden ook Fox, Monaghan en Garcia. Maar uiteindelijk wisten ze dat Holloway de ware was. In feite heeft de acteur zelfs de ontwikkeling van het personage beïnvloed.

"Dus toen Josh Holloway binnenkwam en voorlas voor Sawyer, die oorspronkelijk was geschreven als een soort zeer slanke stadsachtige New York City-oplichters die Prada-pakken dragen," vertelde Lindelof aan Vox. 'Josh kwam binnen en las de zijkanten, en toen J. J. was als, 'Doe het niet als die vent, doe het zoals jij.' En Josh zei: 'Wat bedoel je?' Hij had zoiets van 'Doe het hele zuidelijke accent ding. Net zoals jij.' En Josh zei: 'Oh, oké.' En toen werd Sawyer geboren."

Interessant is dat Holloway al van plan was te vertrekken voordat hij over Lost hoorde. In feite had hij rond deze tijd al ontslag genomen om een carrière in onroerend goed na te streven. "Ik had net vier dagen eerder mijn onroerendgoedvergunning per post ontvangen", onthulde de acteur. "Verloren heeft me gered." De rol leidde ook tot verschillende andere aanbiedingen. Om te beginnen speelde Holloway samen met Tom Cruise in Mission: Impossible – Ghost Protocol, waar hij Trevor Hanaway speelde.

Hurley werd geschreven als een heel ander personage

Tijdens de vroege stadia van de ontwikkeling van de show, werd Hurley geschreven als een heel ander personage. "Hurley was oorspronkelijk een 50-jarige redneck NRA-man", vertelde castingdirecteur April Webster aan Empire. Maar toen besloten ze dat er veranderingen moesten worden aangebracht op het moment dat ze Jorge Garcia hoorden. Het lijkt er ook op dat ze er al van overtuigd waren dat Garcia Hurley zou worden nog voordat de acteur auditie deed. "Hij werd uiteindelijk gespeeld door Jorge omdat JJ hem de avond ervoor had gezien op Curb Your Enthusiasm, een drugsdealer spelend", onthulde Webster.

Het was ook de bedoeling dat Hurley niet te lang in de show zou blijven. "Ik herinner me dat ik een Hurley-inzinking las en er stond 'roodhemd' in', zei Garcia. "Ik wist niet dat het een Star Trek-referentie was, en hij zou sterven."

Deze beroemde acteur had Jack kunnen zijn

Vooral tegenwoordig kunnen fans zich waarschijnlijk niet voorstellen dat iemand Dr. Jack Shephard anders dan Matthew Fox. Het blijkt echter dat een zekere Mad Men-ster op een gegeven moment ook de rol heeft uitgeprobeerd. "Jon Hamm kwam binnen om voor te lezen voor Jack", onthulde Weisberg. "Dit was duidelijk vóór Mad Men." Ondertussen is het ook de moeite waard om erop te wijzen dat Lost niet het enige tv-programma was dat Hamm vóór Mad Men uitprobeerde. Hamm deed zelfs auditie voor de rol van Sandy Cohen (die uiteindelijk naar Peter Gallagher ging) in het Fox-drama The O. C.

‘Lost’ Producers moesten bijna de rol van Kate herschikken

Toen Lindelof en Abrams besloten om Lilly te casten voor de rol van Kate Austen, namen ze echt een gok. Destijds had de actrice nauwelijks professionele ervaring, maar het lijkt erop dat ze wisten dat ze potentieel had na het zien van haar tape. "We hebben Kate op het elfde uur gecast", herinnert Weisberg zich. “Evangeline Lily had eigenlijk niets anders gedaan dan een reclamespotje.”

Wat Lilly zelf betreft, ze was er niet eens zeker van om de show te doen (of actrice te worden, wat dat betreft). Maar uiteindelijk dacht de actrice dat ze een kans zou wagen. "Ik herinner me dat ik destijds dacht: 'Ik heb geen idee of ik dit wil doen'", vertelde ze aan BuzzFeed. "Ik weet gewoon dat het een kans van één op een miljoen is, en het gebeurde. Er moet een hogere macht aan het werk zijn die deze deur voor mij opent met een reden…"

Toen de actrice zich eenmaal had aangemeld, deden zich echter bepaalde problemen voor. Omdat Lilly uit Canada kwam, had ze een werkvisum nodig om de show te kunnen doen. Helaas kon ze het niet meteen veiligstellen en de show herschikte de rol bijna. Maar uiteindelijk is alles gelukt.

Op dit moment zijn er geen plannen voor nog een Lost-reünie. Dat gezegd hebbende, de serie is beschikbaar voor streaming op Hulu.

Aanbevolen: