Waarom Martha Kelly aanvankelijk geen fan was van 'Euphoria' of haar personage

Inhoudsopgave:

Waarom Martha Kelly aanvankelijk geen fan was van 'Euphoria' of haar personage
Waarom Martha Kelly aanvankelijk geen fan was van 'Euphoria' of haar personage
Anonim

Er zijn weinig dingen zo verontrustend op HBO's Euphoria's als Martha Kelly's Laurie. En dat wil wat zeggen, want de Sam Levinson-show is gehuld in duisternis. Dit omvat de basis van de show zelf. De tragische en verrassende inspiratie voor de opknapbeurt van de Israëlische show waarop Euphoria was gebaseerd, is net zo brutaal als Rue's verhaallijn. Zelfs Colman Domingo's personage Ali komt uit een waarheidsgetrouwe en ongelukkige plaats. Maar Laurie is iets heel anders.

Fans klaagden zelfs dat ze zich getraumatiseerd voelden na de vijfde aflevering van seizoen 2, waarin Rue tekeergaat en in een angstaanjagende situatie met Laurie belandt. Het zijn dit soort dingen waar zelfs Martha Kelly geen fan van is en waarom ze Vulture vertelde dat ze niet per se een fan van de show was voordat ze in het tweede seizoen bij de cast kwam. Dit is waarom ze aanvankelijk zo'n probleem had met zowel haar personage als de show zelf.

Martha Kelly hield aanvankelijk niet van Euphoria's geweld en hoe afschuwelijk haar karakter zich gedroeg

Martha Kelly, die misschien wel het meest bekend is als stand-upcomedian en voor haar rol in FX's Baskets, is buitengewoon dankbaar voor haar rol in Euphoria. Ze vindt de show zelfs heel leuk… nu… Toen ze hem voor het eerst zag, was het echter een heel ander verhaal. Martha vertelde Vulture dat ze moest ondergaan hoe gewelddadig en intens de show was om de schoonheid ervan te vinden.

"Er waren [waren] sommige afleveringen [waren] moeilijk om naar te kijken - een deel van het geweld is niet iets dat ik normaal zou kijken", gaf Martha toe. "Maar het is zo'n mooie show. Het is echt fascinerend."

In tegenstelling tot sommige fans die een hekel hebben aan de show omdat ze zo afgestoten zijn door de toenemende intensiteit en grafische aard, werd Martha uiteindelijk een fan. Maar ze was nog steeds onzeker over het nemen van de rol van Laurie toen Sam Levinson haar de rol aanbood.

"Het was het allereerste begin van 2020, vóór de pandemie, dat iemand van Euphoria contact opnam met mijn manager en zei dat ze aan mij dachten voor een rol, een heel interessant soort schurk", legde Martha uit. "Toen ik Sam ontmoette, had ik de scripts al gelezen en ik was erg nerveus om iemand zo slecht als haar te spelen. Ik heb eerder alleen maar komedies gedaan en ik was bang om zo onsympathiek te zijn, maar hij was zo aardig en gemaakt ik heb zoiets van, oké, dit is het proberen waard."

Hoe Martha Kelly Laurie On Euphoria speelt

Zonder enige twijfel is Martha Kelly's deadpan levering een van de redenen waarom Sam Levinson haar absoluut als Laurie moest hebben. Net zoals Hannibal Lector zo beleefd is, is Laurie's energie ontwapenend. Ze kan de meest verschrikkelijke dingen zeggen, maar manipuleert tegelijkertijd de persoon met wie ze praat omdat ze zo niet-confronterend is.

"Het is heel slim van Sam om te weten dat een zachtaardige sociopaat in het echte leven veel enger en gevaarlijker is. Als iemand van tevoren agressief is, weet iedereen dat hij op zijn hoede moet zijn. Maar soms zijn echt manipulatieve sociopaten heel, niet alleen zachtaardig, maar charmant. Ze kunnen projecteren dat zij het slachtoffer zijn, wat Laurie doet, "legde Martha uit tijdens haar interview dat plaatsvond direct na de controversiële vijfde aflevering van seizoen twee. "Ik wilde zo veel mogelijk uit haar griezeligheid komen, want als stand-upcomedian wil ik altijd aardig zijn. Een deel van mij was als, ik hoop dat er een manier is waarop ik niet volledig monster hoef te worden. Maar het is ook enger. Het doet me denken aan een documentaire over een man die een heleboel documenten vervalste en vervolgens een paar mensen vermoordde. Sommige mensen hadden een relatie met hem en werden voor de gek gehouden door hem. Nadat hij was betrapt, raakten ze zo radeloos dat ze een tijdje suïcidaal waren, vanwege wat je net zei: zo iemand kan lijken alsof ze bijna aardig zijn. Dan ben je in de war, zoals: probeerden ze dit vreselijke ding te doen? Wat is er echt aan de hand? In het echte leven zijn zulke mensen het schadelijkst, omdat iedereen die hen vertrouwde weggaat met dit gevoel van wat is dan echt? Hoe kon ik voor de gek gehouden zijn? Dan vragen ze zich nog steeds af: zijn ze echt niet zo erg? Dat is zo eng voor mij."

Martha zei verder dat ook zij de vijfde aflevering van seizoen twee "verontrustend" vond.

"Ik was er echt ongemakkelijk en nerveus over en erg blij toen het voorbij was, en ook erg dankbaar [over] de manier waarop Sam ervoor koos om het te fotograferen, waarbij de focus ligt op die kleine eekhoorn of aardeekhoorn en Laurie en Rue is totaal onscherp op de achtergrond [aan het einde van de badkamerscène]", zei Martha. "Toen ik dat in het script las, dacht ik: ik weet niet of ik dit kan."

Aanbevolen: