Waarom zijn Super Bowl-advertenties zo duur (of ze nu beroemdheden bevatten of niet)?

Inhoudsopgave:

Waarom zijn Super Bowl-advertenties zo duur (of ze nu beroemdheden bevatten of niet)?
Waarom zijn Super Bowl-advertenties zo duur (of ze nu beroemdheden bevatten of niet)?
Anonim

Elk jaar lijkt het bijna altijd alsof de Super Bowl zichzelf probeert te overtreffen. En elk jaar doet het dat. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het evenement jaar na jaar toptalent aantrekt voor zijn halftime show.

In het verleden waren er artiesten als Beyonce, Chris Martin, Jennifer Lopez, Shakira, Janet Jackson, Katy Perry, Bruno Mars en vele anderen. En toen werd het optreden in de rust van 2022 bekroond door Mary J. Blige, 50 Cent, Dr. Dre, Snoop Dog, Kendrick Lamar en Eminem (die zijn set eindigde door controversieel een knie te nemen).

Tegelijkertijd heeft de Super Bowl ook een lange geschiedenis van het presenteren van enkele van de meest memorabele advertenties in de Amerikaanse geschiedenis. Wie kan bijvoorbeeld die tijd vergeten toen Timothée Chalamet in 2021 voor een Cadillac-advertentie veranderde in Edward Scissorhands?

Het is duidelijk dat Super Bowl-advertenties iets anders zijn. Maar moeten ze echt zo duur zijn?

Een korte geschiedenis van Super Bowl-advertenties

Het is misschien moeilijk te geloven, maar de reclame voor de Super Bowl bestaat vandaag al meer dan 50 jaar. De Super Bowl begon met het opnemen van advertenties toen het zijn eerste wedstrijd in 1967 hield. Op dat moment zonden zowel NBC als CBS het spel uit en deze netwerken rekenden respectievelijk $ 75.000 en $ 85.000 voor een plek van 60 seconden.

Hoewel blijkt dat het netwerk veel geld heeft (Dwayne Johnson maakte waarschijnlijk bankroet als de omroeper in 2022), is het duidelijk op zoek naar meer.

Intussen lijkt het erop dat het bedrijf dat iedereen inspireerde om de best mogelijke advertenties uit te brengen niemand minder is dan Apple, dat uitkwam met hun advertentie uit 1984 voor Super Bowl 18. Sindsdien is de Super Bowl meer dan gewoon een andere advertentieruimte. In plaats daarvan is het synoniem geworden voor herkenning van topmerken en opscheppen. Voor zover reclames gaan, is dit de plek om gezien te worden.

Hoe duur zijn deze Super Bowl-advertenties?

Het is veilig om te zeggen dat de advertentietarieven voor de Super Bowl sinds 1967 enorm zijn gestegen. In 1995 waren de kosten zelfs al meer dan $ 1 miljoen. Volgens NBC was het percentage voor een plek van 30 seconden gestegen tot $ 4,25 miljoen in 2015 en dat cijfer is jaar op jaar blijven stijgen tot $ 5,6 miljoen in 2021.

Zoals blijkt uit het aantal bedrijven (waaronder Coca-Cola, Pepsi, Budweiser, Tide en Hyundai om er maar een paar te noemen) die veel geld hebben verdiend voor deze commercials.

En hoewel sommige van deze bedrijven besloten om de Super Bowl-uitgaven in 2021 te onderbreken vanwege de COVID-19-pandemie, lijkt het erop dat velen in 2022 zijn teruggekeerd en dat hun advertenties groter (en duurder) zijn dan ooit tevoren.

Dus, waarom zijn Super Bowl-advertenties zo duur?

Super Bowl-advertentietarieven zijn meestal hoger dan bij andere evenementen, omdat ze merken veel bekendheid kunnen garanderen, zelfs als hun advertenties slechts 30 of 60 seconden worden uitgezonden. Volgens schattingen stemden ten minste 91,63 miljoen mensen af op de wedstrijd tussen de Tampa Bay Buccaneers en de Kansas City Chiefs in 2021.

Met digitale weergave in aanmerking genomen, wordt aangenomen dat het aantal kijkers zou zijn gestegen tot 102,1 miljoen. Dat maakt de Super Bowl gemakkelijk tot een van de meest bekeken evenementen van het jaar.

Tegelijkertijd zouden deze adverteerders die veel geld uitgeven ook profiteren van verdere publiciteit na de wedstrijd, aangezien de advertenties (en soms de sterren) buzz blijven genereren. Dus ondanks dat ze miljoenen moeten uitgeven, geloven merken als Coca-Cola, McDonald's en nog veel meer dat ze aan het eind van de dag nog steeds een goede deal krijgen.

One A-Lister warmt nog niet op voor dure Super Bowl-advertenties

En hoewel verschillende bedrijven misschien geloven dat miljoenen uitgeven aan een Super Bowl-advertentie een goed idee is, denkt acteur en zakenman Ryan Reynolds daar anders over. De Daredevil-ster heeft altijd uitgesproken over zijn gevoelens voor Super Bowl-advertenties sinds hij de eigenaar is van de provider van de budgetcel.

Dat gezegd hebbende, is het de moeite waard erop te wijzen dat Mint zich minstens één keer heeft aangesloten bij de Super Bowl-reclamerage. Dit was in 2019 toen het bedrijf besloot zich te concentreren op melk in chunky-stijl. Hoe hilarisch Reynolds ook mag zijn, de A-lister kan er niet de eer voor opeisen, aangezien Reynolds pas later dat jaar eigenaar werd van het bedrijf.

Sindsdien heeft de acteur zich uitgesproken over het vermijden van reclamekosten tijdens de Super Bowl, zodat Mint meer besparingen kan doorgeven aan zijn klanten. Voor dit jaar bracht het bedrijf zelfs een advertentie uit met de titel Upcycled, waarin letterlijk oude beelden van de advertentie van november 2021 werden omgedraaid.

Daarnaast koos Mint er ook voor om zijn advertentie in een veel eerdere pre-game slot uit te zenden om het bedrijf nog meer advertentiebesparingen te garanderen. "De pregame was een zeer bewuste keuze voor ons", vertelde Mint Mobile CMO Aron North aan Fierce Wireless. “We zijn altijd actief op zoek naar manieren om onze kosten te verlagen, zodat we de besparingen kunnen doorgeven aan onze consumenten.”

Dat gezegd hebbende, is het ook de moeite waard om erop te wijzen dat Reynolds wel degelijk deelnam aan de Super Bowl-advertenties van dit jaar. Om te beginnen verscheen hij in de Netflix-advertentie, waarin zijn aankomende film, The Adam Project, wordt getoond (de cast bevat ook Jennifer Garner, Zoe Saldana en Mark Ruffalo )

Tegelijkertijd bevestigde de acteur ook dat hij Grimace uitte in de advertentie Can I Get Uhhhhhhhhhhhh van McDonald's.

Aanbevolen: