Waarom zijn de 3D-geprinte roze Balenciaga-schoenen van Kylie Jenner zo duur?

Inhoudsopgave:

Waarom zijn de 3D-geprinte roze Balenciaga-schoenen van Kylie Jenner zo duur?
Waarom zijn de 3D-geprinte roze Balenciaga-schoenen van Kylie Jenner zo duur?
Anonim

Als het op mode en schoonheidsproducten aankomt, vertrouwen de meeste fans Kylie Jenner impliciet. Dus hoewel haar recente lancering van een zwempak als een "hete puinhoop" werd beschouwd, waren fans geïntrigeerd door haar (en Stormi's) unboxing van enkele hete roze Balenciaga-pumps op Instagram.

De reden voor de intriges? Die torenhoge pumps werden 3D-geprint, een innovatie waarvan niemand verwachtte dat Kylie Jenner er enthousiast over zou zijn. Natuurlijk kunnen fans ervan uitgaan dat Kylie niet voor de pumps heeft betaald, maar ze weten ook dat ze dol is op haar schoenen en niet zou aarzelen om $ 3K aan een paar te besteden.

En het prijskaartje op die roze Balenciaga-schoenen zat daarboven; elk paar kost $ 3.250. Maar waarom zijn ze zo duur in de competitieve modewereld?

Roze Balenciaga-schoenen zijn geen innovatie

Fans waren verrast door het prijskaartje van Kylie's nieuwe Balenciagas omdat zoveel andere schoenen al in 3D zijn geprint en niet zo duur zijn.

Merken als Adidas, New Balance en Reebok hebben al 3D-gefabriceerde schoenen en sommige bedrijven maken zelfs hun kicks van gerecyclede materialen.

Maar waarom rekent Balenciaga zo'n hoge prijs voor hun neonkleurige pumps? Het antwoord kan iets te maken hebben met het feit dat hun processen en materialen iets speciaals zijn.

Balenciaga's 3D-printproces is kostbaar

Hoewel iedereen een 3D-printer voor thuis kan starten en zijn eigen sneakers kan maken, weet iedereen die ermee bezig is dat het vol vallen en opstaan zit. Het is duidelijk dat het niveau van verfijning in Balenciaga's processen enige tijd heeft gekost om te verfijnen.

Niet alleen dat, maar het bedrijf laadt geen filament in hun printer, drukt niet op een knop en loopt weg. In plaats daarvan gebruiken ze een combinatie van technisch polyurethaan voor de schoen, maar naar verluidt gebruiken ze ook andere materialen om ze 'luxer' te maken.

Bronnen suggereren dat een gepatenteerde video vrijgegeven door Balenciaga bewijst dat ze een "lederen bekleding" gebruiken voor de binnenkant van de schoenen, plus wat nylon-koolstof naast het polyurethaan. Toch zeggen sommige critici dat de schoen vrij… basic is, vooral in termen van wat fans gewoonlijk in de kast van Kylie Jenner zien.

Om eerlijk te zijn, haar roze Balenciaga-schoenen waren ook in reliëf gemaakt met haar naam, net als de gepersonaliseerde graveerpumps van Kim Kardashian (de hare waren echter zilverwit), wat de "waarde" verhoogt omdat ze nu een aangepaste kick zijn.

Maar de stijl was niets indrukwekkends, suggereren commentatoren, dus waarom het hoge prijskaartje?

3D-geprinte Balenciagas zijn in beperkte oplage

Hoewel Kylie en Kim (plus andere celebs) hun op maat gemaakte Balenciaga-schoenen als cadeau van het bedrijf hebben gekregen, moet iedereen betalen. Het probleem is dat er een beperkt aantal roze Balenciaga-schoenen - of 3D-geprinte pumps van elke kleur (ze zijn er ook in geel - zeer neongeel - en zwart, naast Kylie's roze en Kim's wit) - beschikbaar te koop.

SCMP noemt de hakken "duurzaam en draagbaar", maar wijst erop dat er slechts 200 paar "ooit" zijn uitgebracht. Hoe kunnen kopers zien dat hun schoenen limited edition zijn? Elk paar wordt geleverd met nummering op de zolen om hun plek in die exclusieve lijn te markeren.

Gaan de roze Balenciaga-schoenen mee?

Fans weten al dat de meeste schoenen van Kylie Jenner niet veel worden gedragen. Ze heeft tenslotte een kast vol en kan maar één paar tegelijk dragen. Hoewel ze misschien poseert voor foto's met haar roze Balenciaga-schoenen, is het onwaarschijnlijk dat ze ze ooit zal verslijten.

Maar hoe zit het met de gemiddelde persoon die ze koopt voor invloed en ze meerdere keren draagt? Gaan de Balenciagas echt mee?

Het lijkt erop dat ze misschien; de meeste 3D-geprinte schoenen zijn tegenwoordig eigenlijk sneakers, die van de meeste dragers nogal een pak slaag krijgen. Zelfs als het doel fashion-forwardness is, moeten mensen nog steeds lopen - en 3D-geprinte materialen lijken goed stand te houden, vooral als ze afkomstig zijn van grote, vertrouwde merken.

Bovendien heeft Balenciaga al een goede reputatie voor het vervaardigen van tonnen luxe goederen, vooral na hun samenwerkingen met celebs als Cardi B. En als alleen branding het enige is waar fans langs moeten gaan, zijn hun 3D-geprinte pumps misschien een goede investering.

Per slot van rekening hebben beroemdheden als Christine Chiu van 'Bling Empire' ze naar verluidt gedragen en liefgehad, en natuurlijk bleef Kim K voor het merk staan nadat haar witte pumps met de post kwamen.

De kans is groot, aangezien de pumps in beperkte oplage zijn, dat Balenciaga al een aantal andere fashion-forward 3D-geprinte producten in de maak heeft, maar fans hopen gewoon dat er een beetje een prijsdaling is voor de volgende productlancering.

Aanbevolen: