Dit is waar 'Somebody Somewhere' seizoen 2 over zal gaan, volgens Bridget Everett

Inhoudsopgave:

Dit is waar 'Somebody Somewhere' seizoen 2 over zal gaan, volgens Bridget Everett
Dit is waar 'Somebody Somewhere' seizoen 2 over zal gaan, volgens Bridget Everett
Anonim

Hoewel het zeker niet het soort waanzinnige kijkers trok dat het tweede seizoen van Euphoria deed, is Somebody Somewhere van HBO een bonafide slaper-hit. Nadat het debuutseizoen eind februari 2022 ten einde liep, waren de critici er lovend over. Volgens hen is het comedy-drama van Bridget Everett "verrassend mooi", ontroerend en een verademing in een bijzonder donkere tijd. En dat is precies waar de show duidelijk naar streeft.

Shows zoals Somebody Somewhere hebben de neiging om in de loop van de tijd een cult-fanbase op te bouwen, maar degenen die het vanaf het begin hebben gezien, zijn enthousiast dat HBO het voor een tweede seizoen heeft vernieuwd. Net als Netflix's After Life (waarvan de cast behoorlijk, behoorlijk rijk is geworden), heeft Somebody Somewhere schijnbaar een beperkt verhaal te vertellen. Maar degenen die verdriet kennen zoals Bridget Everett dat doet, weten dat een show als deze zich kan uitbreiden naar nieuwe en inspirerende gebieden. Dit is de tragedie die de show van Bridgett inspireerde en waar het komende tweede seizoen over zal gaan…

Hoe iemand ergens in wezen het ware verhaal is van het leven van Bridget Everett

Het lijdt geen twijfel dat zoveel van de levensechte ervaringen van stand-upcomedian Bridgett Everett in de show zijn verwerkt. Terwijl Hannah Bos en Paul Thureen de makers van de show zijn, fungeert Bridgett, die ook uitvoerend producent is van de show, als het gezicht. Maar dit is meer dan alleen een hoofdrol voor de strip die vooral bekend is van haar werk aan Inside Amy Schumer, het is een semi-autobiografische reis door haar eigen lijden.

Net zoals Euphoria van HBO, dat een vreemde inspiratie vond, Somebody Somewhere sterk werd beïnvloed door de traumatische ervaringen van Bridget. In een interview met Jimmy Fallon beweerde Bridgett dat de show losjes gebaseerd was op haar leven. Het speelt zich niet alleen af in Manhattan, Kansas, de stad van haar jeugd, maar het gaat ook over de dood van de zus van het hoofdpersonage.

"Ik zou zeggen dat de thema's gebaseerd zijn op mijn leven", vertelde Bridget aan Jimmy Fallon in januari 2022. "Ik ga terug naar mijn geboorteplaats en ze is een soort van, weet je, in de veertig, gewoon door het leven drijven en op zoek naar haar vrienden."

Bridget ging verder met te zeggen dat Somebody Somewhere gaat over het vinden van je gemeenschap en het nemen van een kans op jezelf, een reis waar ze zich heel erg op heeft bevonden. Maar belangrijker nog, net als haar karakter, verloor ook zij haar zus. En dit was iets waar haar familie niet echt over praat. Dus een show kunnen doen die door dat verdriet heen gaat, was ongelooflijk louterend.

"Ik weet zeker dat veel mensen geweldige strategieën hebben om dat soort dingen te doen", zei Bridget Everett in een fantastisch interview met Vulture."Maar voor mij, voor zover ik weet hoe ik me moet voelen, in plaats van naar een professional in de geestelijke gezondheidszorg te gaan, kom ik er op deze manier uit. Dat is wat er gebeurde."

Wat Bridget Everett hoopt dat er ergens in iemand zal gebeuren Seizoen 2

Er was zeker veel schoonheid en luchtige momenten in het eerste seizoen van Somebody Somewhere. Maar het lijdt ook geen twijfel dat het ging over een aantal zware onderwerpen rond verdriet. Dus, waar zegt Bridget dat de show zal gaan in het komende tweede seizoen?

"Het eerste seizoen ging over verdriet en het vinden van het door jou gekozen gezin. Ik denk dat seizoen twee is: wat gebeurt er als je jezelf weer in het leven aansluit? De uitdagingen die daarmee gepaard gaan en de gezinsdynamiek die ontstaat als je' Ik ga ze niet echt aanspreken. Het wordt een grote uitdaging om erachter te komen hoe en waar Sam zal zingen, maar het maakt zo'n deel uit van haar bindweefsel. De show gaat niet per se over grote plotpunten. Het gaat meer om het langzaam ontrafelen van de emotionele verzinnen. Dat lijkt heel eenvoudig, maar het is net een schaakspel."

In haar interview met Vulture bleef Bridget zeggen dat ze begrijpt dat een show als deze voor sommige kijkers een uitdaging kan zijn. Het is tenslotte niet plotgericht zoals Game of Thrones is. Maar het type show dat Somebody Somewhere is, plaatst het personage op de stoel van de bestuurder.

"Als buitenstaander zou ik soms tv kijken, 'Wat de f is dit plotpunt?' Maar nu ik in de captain's seat zit, samen met de rest van de schrijvers en producenten, is het alsof, oh, verdomme, dit is echt verdomd moeilijk. Omdat je niet wilt dat mensen het zien het werk en je wilt niet dat het geschreven aanvoelt. Gelukkig is er een breed scala aan emoties die iemand als Sam, die nog nooit een professional in de geestelijke gezondheidszorg heeft gezien, zou kunnen uiten. Ze is rijp om te plukken."

Aanbevolen: