Hoe het batsuit de prestaties van Robert Pattinson in 'The Batman' beïnvloedde

Inhoudsopgave:

Hoe het batsuit de prestaties van Robert Pattinson in 'The Batman' beïnvloedde
Hoe het batsuit de prestaties van Robert Pattinson in 'The Batman' beïnvloedde
Anonim

Fans waren niet al te blij toen DC voor het eerst aankondigde dat Robert Pattinson Batman speelt in de aankomende film, The Batman. Maar met de trailer uit en de Twilight-ster die zijn acteerproces in interviews bespreekt, beginnen fans warm te worden voor de castingkeuze. Voor de goede orde, Pattinson had ook moeite om zich onder te dompelen in het personage. Hoewel hij eerder tot het uiterste ging voor een project zoals zichzelf isoleren in de kelder, zei de acteur dat hij overweldigd werd toen hij het Batsuit voor de eerste keer droeg…

Waarom Robert Pattinson ermee instemde om Batman te spelen

In een recent interview met Total Film gaf Pattinson toe dat het spelen van Batman een enorme verschuiving was van zijn gebruikelijke rollen."Ik mikte op heel andere dingen", zei de acteur over zijn carrièrewending. "Natuurlijk is het eigenlijk het juweel op de kroon van de rollen die je als acteur echt kunt krijgen. Maar ik had nooit echt gedacht dat ik in de buurt zou komen om het te doen, en vooral met de andere delen waar ik me destijds aangetrokken voelde." Hij voegde eraan toe dat zelfs zijn agent verrast was toen hij besloot de rol van de Caped Crusader op zich te nemen.

"Ik bleef er het komende jaar obsessief naar kijken", vervolgde Pattinson. "Zelfs mijn agenten zeiden: 'O, interessant. Ik dacht dat je alleen maar totale freaks wilde spelen?' En ik dacht: 'Hij is een freak!'" Om eerlijk te zijn koos regisseur Matt Reeves de acteur na het zien van zijn film Good Time, waarin hij een wanhopige crimineel speelt.

Tijdens het schrijven van de film keek ik naar Good Time, en ik dacht: 'Oké, hij heeft een soort innerlijke woede die verband houdt met dit personage en een gevaarlijkheid, en ik kan deze wanhoop voelen.' En ik werd er doodsbenauwd van dat het Rob was, 'zei Reeves. 'En ik had geen idee of Rob interesse had! Omdat hij natuurlijk al deze indiefilms had gemaakt nadat hij zich in Twilight had gevestigd.

Robert Pattinson's reactie op de reactie op het spelen van Batman

In reactie op de critici herhaalde Pattinson dat Batman net zo'n freak is als zijn vorige personages. "Batman is het enige stripboekpersonage waar ik echt een band mee heb", vertelde hij aan The Sydney Morning Herald. "Er is iets centraals aan omdat hij ervoor kiest om Batman te zijn. Het is gewoon een man die ervoor kiest om Batman te zijn en dat begrijp ik. er omheen bouwen." De acteur voegde eraan toe dat hij Batman niet louter als een held ziet. "Als hij gewoon een heldhaftig personage was, had ik niet geweten hoe ik het moest doen", zei hij.

"Iedereen denkt dat Batman eigenlijk tussen een freak en een lastpost in zit. En de mensen van Gotham, die hij beschermt, weten ook niet hoe ze hem moeten interpreteren,' vervolgde hij. 'Ze denken dat hij ook een crimineel is. Want als je in een steegje was, en mensen probeerden je te beroven, en een complete psychopaat, die in wezen verkleed als de duivel naar je toe zou komen, zou je letterlijk zeggen: 'Um, kom alsjeblieft niet ergens bij mij in de buurt.' Het is angstaanjagender dan beroofd worden, daar kom je nooit overheen. Je moet daarna in therapie."

Reeves heeft ooit verklaard dat alle acteurs die Batman hebben gespeeld in eerste instantie ook terugslag hebben gekregen. "Er is geen acteur geweest, toen zijn aankondiging dat hij Batman ging spelen in een van de speelfilms werd aangekondigd, die geen reactie heeft gekregen", zei de regisseur. "De mensen die opgewonden waren, ik wist dat het kwam omdat ze Robs werk na Twilight kenden. De mensen die niet opgewonden waren, ik wist dat het kwam omdat ze Robs werk na Twilight niet kenden."

Hoe The Batsuit de prestaties van Robert Pattinson in 'The Batman' veranderde

Pattinson vertelde onlangs aan Digital Spy dat hij zichzelf pas als Batman zag toen hij het Batsuit had aangetrokken. "Als je het benadert, probeer je het af te breken alsof het een conventionele baan is, wat echt niet het geval is", legde de acteur uit. "Je denkt na over hoe je bepaalde scènes moet spelen en je kunt je niet echt voorstellen dat je het overtuigend kunt doen totdat je het pak aantrekt. De eerste dag dat je het pak aantrekt, denk je:" Oh ja, ik zou bang zijn voor deze man als hij door een steegje loopt om me in elkaar te slaan.'"

Hij zei echter dat het gevoel veranderde toen ze begonnen te filmen. "Als je de film daadwerkelijk aan het filmen bent, zijn er een hele reeks onvoorziene problemen die je gewoon niet kunt voorspellen als je je probeert voor te stellen hoe je de rol gaat spelen", vervolgde hij. "Je moet je prestaties bij elke hindernis constant opnieuw configureren."

Aanbevolen: