Beta alt CNN zijn oorlogscorrespondenten meer dan reguliere verslaggevers?

Inhoudsopgave:

Beta alt CNN zijn oorlogscorrespondenten meer dan reguliere verslaggevers?
Beta alt CNN zijn oorlogscorrespondenten meer dan reguliere verslaggevers?
Anonim

CNN beta alt een aantal van zijn topnamen veel geld, zoals Chris Cuomo en Anderson Cooper hebben grote vermogens. Ondanks hun rijke leven, en Anderson Cooper in het bijzonder, die kinderen heeft om voor te zorgen, voelde hij nog steeds de behoefte om naar het buitenland te gaan en verslag te doen van de oorlog in Oekraïne.

Het heeft de krantenkoppen gehaald, met zelfs mensen als Hayden Panettiere die een verklaring moesten afleggen over het welzijn van haar dochter, door fans te vertellen dat ze veilig is en niet in Oekraïne met vader Wladimir Klitschko.

Gezien de gevaren die eraan verbonden zijn, vragen sommigen zich af of de oorlogscorrespondenten wel of niet extra betaald worden. Nu sommige verslaggevers en correspondenten zich hebben uitgesproken, zou het antwoord veel mensen kunnen verbazen.

In werkelijkheid wordt er meestal een beroep gedaan op freelancers voor dit soort verhalen, met een teleurstellende vergoeding.

Beta alt CNN zijn oorlogscorrespondenten meer dan reguliere verslaggevers?

Te midden van de chaos die plaatsvindt tussen Oekraïne en Rusland, gaat de berichtgeving over televisietoestellen over de hele wereld - vooral op nieuwszenders zoals CNN.

Mensen als Anderson Cooper zijn tegenwoordig in Oekraïne, dit slechts drie weken na de geboorte van zijn zoon. CNN heeft ook andere ankers in dienst genomen om de aanhoudende oorlog te verslaan, waarvan sommige misschien freelance zijn. Desalniettemin prijzen fans zowel de verslaggevers als zelfs de cameramannen voor de risico's die ze nemen.

"Iedereen geeft rekwisieten aan de verslaggever, maar niemand looft mijn jongen de cameraman", zei een persoon via YouTube na het bekijken van de onderstaande clip.

Gezien het risico dat ermee gepaard gaat, vragen fans zich af of er sprake is van een vorm van gevaarlijk loon, of het nu een extra of een salarisverhoging is. Welnu, gezien de antwoorden via platforms zoals Quora, samen met wat meer inside-informatie van NBC News, is het antwoord niet iets dat we zouden verwachten.

Freelance verslaggevers worden meestal gestuurd, maar krijgen ze een extra gevaarlijk loon?

De voordelen van het uitzenden van freelancers naar het buitenland verlagen vooral de kosten, en daarom is het aantrekkelijk voor nieuwsnetwerken.

Deze freelancers nemen enorme risico's, allemaal in de hoop een verhaal te verkopen. Een freelance journalist Vaughan Smith sprak zich uit over de kwestie en noemde de lonen en voorwaarden extreem slecht.

“Onze veiligheid moet worden gefinancierd. Die kosten worden momenteel niet gedekt door een industrie die zich niet heeft verzoend met de afhankelijkheid die ze heeft van freelancers, zei hij.

Freelance-interviewers krijgen weinig informatie, vooral op het gebied van veiligheid: "Ik had geen ervaring met conflicten, dus ik had niet echt ervaring met hoe ik er dichtbij kon komen …. Ik was jong en ik was met veel jonge journalisten, en we kwamen allemaal dichterbij dan we hadden moeten doen, 'zei ze. "Ik denk niet dat de redactie wist in hoeverre mijn veiligheid in gevaar was."

Niet alleen dat, maar het verslaan van conflicten in plaatsen zoals Gaza was ook niet winstgevend: "Mensen hebben de vreemde perceptie dat we meer betaald krijgen in gevaarlijke gebieden. Ik krijg meer betaald om een PR-werk te doen in het VK dan om te gaan ergens zoals Gaza, "vertelde de journalist aan NBC news.

Anderen met ervaring spraken zich uit op Quora en suggereerden dezelfde beproeving, dat de compensatie niet extra is en zelfs teleurstellend gezien de omstandigheden.

Lonen voor oorlogsdekking kunnen zeer onbevredigend zijn

Ervaren verslaggever June Fletcher besprak haar lange journalistieke carrière, inclusief enkele gevaarlijke scenario's. Volgens haar woorden kreeg ze geen extra vergoeding en bovendien werden freelancers ingezet in oorlogsgebieden vanwege bezuinigingen en kregen ze zeer lage salarissen.

"Ik heb nooit een gevarenvergoeding gekregen of aangeboden; het werd gewoon als onderdeel van het werk beschouwd, waarbij wordt aangenomen dat je wordt gevraagd om risico's te nemen. Wat betreft oorlogsgebieden, vanwege bezuinigingen zijn veel nieuwskanalen vertrouwen nu op laagbetaalde freelancers om oorlogen of gevaarlijke situaties in het buitenland te dekken. Deze freelancers staan er vaak alleen voor als het gaat om het regelen van hun veiligheid."

Een andere Quora-gebruiker suggereerde dat het in de VS gaan om oorlogsgebieden vaak een tijdspanne is, zoals een tour van drie maanden.

"Uiteindelijk moest het management Amerikaanse verslaggevers opdracht geven om een drie maanden durende rondreis door het oorlogsgebied te maken als een vereiste voor voortgezette werkgelegenheid (hoewel het nooit zo is gesteld)."

Uiteindelijk lijkt het erop dat er een enorm risico is, waarbij onervaren freelancers meestal de taken op zich nemen.

Helaas lijkt het erop dat het loon niet wordt verhoogd in overeenstemming met het risico, gezien de informatie die we op dit moment hebben.

Aanbevolen: