De waarheid over de casting van 'American Horror Story

Inhoudsopgave:

De waarheid over de casting van 'American Horror Story
De waarheid over de casting van 'American Horror Story
Anonim

In schril contrast met Glee is Ryan Murphy's American Horror Story een duister meesterwerk, met een moorddadig huis, een spookhotel, een sekte, een heksenkring en al het andere daartussenin. Hoe angstaanjagend het uitgangspunt van de show ook is, de met een Emmy bekroonde serie heeft gedurende de hele serie enkele van de grootste namen in Hollywood aangetrokken.

Deze omvatten Sarah Paulson (die duidelijk de muze van Murphy is geworden), Kathy Bates, Angela Bassett, Billie Lourd, Frances Conroy, Zachary Quinto, Connie Britton, Lady Gaga en Cuba Gooding Jr. onder anderen. En hoewel het gemakkelijk is om aan te nemen dat deze sterren gemakkelijk rollen in de show kregen, zullen fans misschien verrast zijn om te horen dat het castingproces van de show niet bepaald eenvoudig is. Tegelijkertijd zijn sommige auditieverhalen van de cast net zo interessant.

Sommige acteurs vroegen net om een rol

Een hitshow als die van Murphy trekt veel talent aan. Dat is waarschijnlijk de reden waarom verschillende A-listers ermee instemden om in de serie te schitteren. En misschien nog belangrijker, ze willen graag aanblijven.

"Het mooie van deze show is dat acteurs altijd heel graag terug willen komen", vertelde castingdirecteur Eric Souliere, die aan Apocalypse werkte, tegen Backstage. "En ze zijn verheugd om terug te keren en te zien met wie ze spelen, of het nu een nieuw personage is of een personage dat ze eerder hebben gespeeld."

En met een aantal die terugkomen, worden anderen nog enthousiaster om ook mee te doen aan de show. Zo is er Lady Gaga die al heel lang bevriend is met Murphy. En dus belde ze de maker. "Ik belde hem en ik zei: 'Ryan, ik wil in Horror Story zijn'", herinnert de zanger zich. "En hij zegt: 'Oké.' En dat was het."

De omstandigheid van Emma Roberts was enigszins vergelijkbaar, hoewel ze niet belde en meteen een rol kreeg. In haar geval moest de actrice wachten op de juiste rol.

“Ik had hem verteld dat ik sinds het eerste seizoen in de show wilde zijn omdat ik geobsedeerd was. Elke keer als ik hem ergens tegenkwam, omdat we best aardig zijn, zou ik zeggen: 'Wanneer ga je me op American Horror Story zetten?'" vertelde Roberts aan Collider. “En hij belde me willekeurig op een dag. Het was zo surrealistisch. Ik kreeg een telefoontje met de mededeling: 'Ryan wil dat je in de show zit, en hij staat op het punt je te bellen.'" De actrice is sindsdien in verschillende seizoenen verschenen.

Anderen werden gecast na een verwijzing van Jessica Lange

Het blijkt dat zelfs gevestigde Hollywood-actrices van tijd tot tijd wat verwijzingen naar een baan kunnen gebruiken. En als het op Murphy aankomt, lijkt het erop dat er minstens één Oscar-winnende actrice is die zijn oor heeft; Jessica Lange.

Het gebeurde zo dat Lange en Paulson ooit samen op Broadway speelden (The Glass Menagerie). En toen de vrouwen Murphy op een benefiet ontmoetten, vroeg Lange, die al in Murder House speelde, de maker: "Kun je niet iets voor Paulson vinden?" Murphy deed het.

Kathy Bates maakte veel door toen ze haar vriend Lange bereikte. Haar show, Harry's Law, was net geannuleerd en ze had net vernomen dat ze borstkanker had (Bates besloot een dubbele borstamputatie te ondergaan). Ze was "in een zeer sombere bui" en toen nam Lange namens haar contact op met Murphy.

"Mijn vriendin Jessica Lange sprak met Ryan", vertelde Bates aan Showbiz Junkies. "Ik had een geweldige ontmoeting met Ryan, en mijn innerlijke kind werd net wakker tijdens die ontmoeting en raakte zo opgewonden over het karakter van Delphine LaLaurie." De actrice voegde eraan toe: "Ik dank Ryan voor het verjongen van mijn carrière, maar ook voor het verjongen van mijn geest."

Sommigen moesten harder werken om in de show te worden gecast

Wat betreft een aantal van de nieuwere talenten in de cast, het bleek dat ze een echte auditie moesten doen om in de show te komen. Model Kaia Gerber wilde zo graag op de show zijn. “De helft van mijn leven heb ik religieus naar American Horror Story gekeken. Ik heb elk seizoen gezien en ik weet hoe alle verschillende verhaallijnen met elkaar in verbinding staan', vertelde ze aan Entertainment Tonight.

En ze besloot uiteindelijk dat ze auditie moest doen, en nam het thuis op met de hulp van haar beroemde moeder, Cindy Crawford. "Je kunt je voorstellen dat [het] een beetje ongemakkelijk was om met mijn moeder te doen", merkte Gerber op. "Maar ze was een trooper en heeft me veel geholpen."

Op dezelfde manier moest model/actrice Paris Jackson audities ondergaan voordat ze werd gecast in de spin-off American Horror Stories. Gelukkig had ze de steun van peetvader Macaulay Culkin, die ook in de serie speelde. Dus gaf hij haar waardevol advies; Hij zei dat hij op bepaalde punten overdreef. Een beetje zoals, overact en soort theatraal.”

Momenteel lijkt er gewerkt te worden aan seizoen 11 van American Horror Story. In 2020 had FX de seizoenen 12 en 13 van Murphy's serie besteld, dus fans kunnen zeker meer van het getalenteerde ensemble van de maker verwachten.

Tegelijkertijd bereiden de spin-offs van de show, American Horror Stories en American Crime Story, toekomstige afleveringen voor. De eerste is vernieuwd voor seizoen 2 bij Hulu, terwijl de laatste een nieuw seizoen ontwikkelt dat is gericht op Studio 54 en zijn criminele onderwereld.

Aanbevolen: