Feiten over Sarah Paulson's meest controversiële 'American Horror Story'-rollen

Inhoudsopgave:

Feiten over Sarah Paulson's meest controversiële 'American Horror Story'-rollen
Feiten over Sarah Paulson's meest controversiële 'American Horror Story'-rollen
Anonim

Als actrice is Sarah Paulson niet bang om haar mouwen op te stropen en vuil te worden met een gruizige rol. Zelfs voordat we haar ooit op onze tv's hadden gezien, sneed ze haar tanden op Broadway en off-Broadway-podia in stoere rollen zoals Laura in The Glass Menagerie van Tennessee Williams en Meg Magrath in Beth Henley's Crimes of the Heart. Ze is nooit iemand geweest die een duister of verdraaid verhaal schuwt, dus het is geen wonder dat Ryan Murphy haar de afgelopen tien jaar als hoofdrolspeelster en creatieve partner voor zoveel projecten heeft ingezet.

Zijn verhalen zitten vol met groteske en beschadigde karakters en zijn projecten richten zich op het verkennen van de psyche van deze karakters tegen een achtergrond van horror, spanning, bloed en gruis. Met Murphy en anderen heeft Sarah Paulson een aantal dynamische en controversiële personages gespeeld, altijd met een diepe en krachtige interpretatie van de dromen en verlangens van deze personages, maar niet zozeer als haar rollen in American Horror Story. Hier zijn 10 feiten over de meest controversiële rollen van Sarah Paulson in de show.

10 Ze is niet bang voor het bovennatuurlijke

Vanaf het allereerste seizoen van American Horror Story speelt Sarah Paulson personages met bovennatuurlijke connecties en gevoeligheden. In Murder House verscheen ze als Billie Dean, een medium dat waarschuwt voor de komst van de Antichrist, een subtiele knipoog naar het onderwerp van AHS Seizoen 8: Apocalyps.

9 Ze kan angstaanjagende martelscènes aan

In AHS: Asylum reist journalist Lana Winters naar Briarcliff Manor om een productieve seriemoordenaar te interviewen. Lana wordt gemarteld, gegijzeld en gedwongen om conversietherapie te ondergaan omdat ze lesbisch is. Nadat ze in relaties van hetzelfde geslacht had (met Cherry Jones van 2004 tot 2009 en met Holland Taylor momenteel), heeft Sarah Paulson misschien een persoonlijke band met dit personage gevoeld waardoor ze diep kon gaan als Lana.

8 Ze ontdekte haar liefde voor slangen

In AHS: Coven portretteert Sarah Paulson Cordelia, een dichtgeknoopte lerares die worstelt met onvruchtbaarheid en begint te ploeteren in de duistere kunsten als middel om zwanger te worden. In een stomende seksscène ligt Cordelia in bed met haar man, en ze gebruiken slangen om een onvruchtbaarheidsritueel uit te voeren. Sarah zegt in een interview dat, hoewel ze wat tequila moest hebben voordat ze ging schieten om haar angst te onderdrukken, ze uiteindelijk verliefd werd op de slangen en zelfs een eigen wil hebben.

7 Haar vocale akkoorden krijgen een training

In elk seizoen van American Horror Story zul je vroeg of laat Sarah Paulson horen huilen. Of schreeuwen, huilen of jammeren. Er zijn er niet veel die de kunst van de keelklank onder de knie hebben zoals Sarah Paulson, en misschien is dat de reden waarom ze al zoveel seizoenen een vaste waarde in de show is.

6 Ze speelde naadloos Siamese tweeling

In AHS: Freak Show had Sarah Paulson een nieuwe uitdaging: ze zou de Siamese tweeling Bette en Dot spelen die in het circus belanden nadat Bette hun ouders heeft vermoord. Om het effect te bereiken, droeg Sarah kostuums die speciaal waren uitgerust met een duplicaat van haar hoofd, en gebruikte ze een oortje waardoor ze de regels van het andere personage kon horen, zodat ze erop kon reageren. Ze zegt dat elke scène 12-15 uur in beslag nam om te filmen, wat bewijst dat ze klaar is voor de uitdaging van elke controversiële rol, ongeacht de kosten.

5 Ze wordt geconfronteerd met verslaving in haar rol

Alleen de naam van haar personage in AHS: Hotel is controversieel: Hypodermic Sally. Sarah Paulson is klaar voor de taak om deze drugsverslaafde geest te spelen die vaak verschijnt met sporen op haar armen en tranende ogen. Om Sally nauwkeurig te portretteren, moest Sarah heroïneverslaving onderzoeken en Sally ook voorzien van een andere verslaving: een verslaving aan het hebben van gevoelens, waardoor het personage een nog complexere invalshoek krijgt.

4 Ze verkende de nasleep van de verkiezingen van 2016

Sommigen vinden dit misschien te extreem, maar AHS staat bekend om het aannemen van echte scenario's en het zich voorstellen dat ze tot het uiterste worden doorgevoerd voor een dramatisch effect. Het Cult-personage van Sarah Paulson, Ally, ontwikkelde fobieën als gevolg van de verkiezing van Trump in 2016, die aan het einde van het seizoen verwoestende gevolgen hebben. Sarah heeft gesproken over hoe het was om tijdens het presidentschap van Trump een seizoen met een verkiezingsthema te filmen, een verkenning waaraan conservatievere kijkers misschien aanstoot namen.

3 Ze stapte aan de andere kant van de camera voor haar regiedebuut

Het moet saai worden voor Sarah Paulson om diep verontruste en controversiële personages zo feilloos neer te zetten, omdat ze besloot haar hand te proberen te regisseren voor een aflevering in AHS: Apocalypse, 'Return to Murder House'. Ze sprak openhartig over Jimmy Kimmel over de overweldigende maar lonende ervaring die ze had met het regisseren van de aflevering, waardoor kijkers zich afvroegen wanneer ze misschien terugkeert naar de regisseursstoel.

2 Haar echte angsten werden verwerkt in de show

In een interview met Ellen DeGeneres sprak Sarah Paulson over het delen van haar echte fobieën met Ryan Murphy en legde uit hoe hij ze in de show schreef. Haar angst voor bijen, clowns en hoogtes is allemaal in de show geïnjecteerd, vooral in AHS: Cult, zodat ze een authentiek angstige ervaring heeft wanneer ze personages speelt die hun angsten onder ogen zien.

1 Voor de eerste keer zal ze geen hoofdrol spelen in 'AHS' aflevering, '1984'

Hoewel ze een rol speelde in alle acht voorgaande seizoenen, zal Sarah Paulson in het negende seizoen, American Horror Story: 1984, afstand doen van American Horror Story - of op zijn minst een grotere rol gaan spelen. We zullen haar dit seizoen als een kleiner personage zien, omdat ze ruimte maakt in haar schema voor andere projecten.

Aanbevolen: