Als Cynthia Nixon 'En gewoon zo' kon filmen, zou ze één ding anders doen

Inhoudsopgave:

Als Cynthia Nixon 'En gewoon zo' kon filmen, zou ze één ding anders doen
Als Cynthia Nixon 'En gewoon zo' kon filmen, zou ze één ding anders doen
Anonim

Fans keken reikhalzend uit naar de revival van Sex and the City, And Just Like That… sinds de eerste aankondiging. Alle castleden, behalve Kim Cattrall, keerden terug om hun beroemde rollen als de favoriete vrouwen van Manhattan opnieuw op te nemen, hoewel Cynthia Nixon alleen terugkeerde op voorwaarde dat de show geen reboot zou zijn.

Ze maakte duidelijk dat ze wilde dat de nieuwe show aanzienlijk zou verschillen van de originele serie. En dat was het ook.

Hoewel sommige fans de serie hebben geprezen om zijn diversiteit en vermakelijke verhaallijnen, hebben anderen de show veroordeeld. Maar heeft de cast spijt?

Cynthia Nixon onthulde dat als ze haar tijd weer had, ze één belangrijk ding anders zou doen. En het heeft te maken met de terugslag die de show heeft gekregen over veranderingen in de oude personages, de introductie van nieuwe personages en verrassende verhaallijnen.

‘En zomaar…'

Eind 2020 werd de langverwachte heropleving van Sex and the City And Just Like That… uitgezonden op HBO. De serie speelt zich bijna twee decennia na het einde van de originele Sex and the City-serie af en volgt het leven van Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes en Charlotte York - de geliefde personages uit de originele serie - terwijl ze door het leven van hun vijftiger navigeren.

De vierde ster van de originele serie, Samantha Jones, is opvallend afwezig bij de reboot, aangezien actrice Kim Cattrall haar rol niet opnieuw wilde opnemen.

Terwijl de originele serie de vrouwen liet zien die liefde vinden in New York City, And Just Like That… richt zich op hun leven na het huwelijk. Carrie heeft te maken met plotseling weer vrijgezel zijn na de dood van haar man Big, Miranda heeft te maken met een ongelukkig huwelijk en drankprobleem, en Charlotte heeft te maken met de ups en downs van het moederschap van twee tieners.

De kritiek op de show

De show kreeg gemengde recensies na uitzending, waarbij veel fans naar sociale media gingen om hun frustraties over de reboot te uiten. Een van de belangrijkste punten van kritiek was dat de show "te hard probeerde om wakker te worden" door verschillende personages op te nemen omwille van de opname.

Veel fans hadden ook een probleem met Miranda's nieuwe verhaallijn en karakterboog. In de serie wordt ze verliefd op barman Steve Brady en, na een paar keer uit elkaar te zijn gegaan, trouwt ze uiteindelijk met hem en vindt ze geluk door met hem en hun zoon naar Brooklyn te verhuizen.

In And Just Like That…, Miranda is ongelukkig in haar huwelijk en bedriegt Steve met Carrie's baas, Che Diaz, die in tien jaar tijd het slechtste personage op tv wordt genoemd. Fans hebben gezegd dat Miranda dwaas handelt als ze verliefd wordt op Che, die duidelijk maakt dat ze geen traditionele relatie wil en Miranda op read heeft achtergelaten.

Cynthia Nixon reageerde op de reactie van fans

De cast reageerde op het verzet, inclusief Cynthia Nixon die de acties van Miranda verdedigde.

"Het doet me erg denken aan Carrie en enkele van haar meest sentimentele momenten van verliefd zijn op Mr. Big en proberen zichzelf verliefd te maken op Aidan, maar een affaire hebben", deelde Nixon (via BuzzFeed).

"Zoals ik al eerder zei, een feministische show zou geen agitprop moeten zijn, het zou geen propaganda moeten zijn die vrouwen laat zien als deze verstandige, wijze, vriendelijke, aantrekkelijke mensen. Ten eerste, wie wil dat zien? Ik wil daar niet naar kijken."

Cynthia Nixon gelooft dat Miranda niet drastisch is veranderd

Terwijl ze Miranda verdedigde en critici bekritiseerde, onthulde Nixon ook dat het niet uit haar karakter was voor Miranda om een affaire met Che te hebben, aangezien ze altijd roekeloos en spontaan is geweest en daarnaast slim en vasthoudend is.

"Ze is nooit nuchter geweest!" legde Nixon uit (via BuzzFeed). "Ze is een los kanon, een zeer eigenwijs los kanon. Ze is altijd een stier in een porseleinkast geweest en verloor haar geduld en blaast dingen op en moet dan terugkrabbelen als ze kalmeert."

Wat zou Cynthia Nixon anders doen?

In een recent interview met Vogue bekende Cynthia Nixon dat ze van And Just Like That houdt… kloon van Sex and the City.

“Ik zou ervoor hebben gezorgd dat we in brieven van 3 meter hoog tegen mensen hadden gezegd: dit is geen Sex and the City. Als je op zoek bent naar Sex and the City, moet je de herhalingen bekijken. Dit is een nieuwe show voor dit moment en voor het moment in het leven van deze originele karakters.”

Fans geloven dat Nixon deze spijt heeft omdat ze gelooft dat veel van de kritiek komt van fans die de reboot vergelijken met het origineel en soortgelijke verhaallijnen verwachten.

De verdediging van 'en zomaar…'

Hoewel er wijdverbreide kritiek is geweest op And Just Like That…, zijn sommige critici en fans naar voren gestapt om de show te verdedigen.

Harper's Bazaar publiceerde een artikel waarin het de reboot verdedigde en beweerde dat het authentiek was en een boodschap had om te delen, ook al was het niet perfect.

De serie is geprezen voor de uitvoeringen van de acteurs en voor het feit dat ze oprecht vermakelijk was, zelfs als een deel van de sociale commentaren uit was.

Aanbevolen: